2019. november 6., szerda

Jennifer L. Armentrout: A legsötétebb csillag {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Úgy tűnik, Jennifer L. Armentrout még nem tudott búcsút venni a luxenek világától - a rajongók legnagyobb örömére -, hiszen egy spin-off sorozatba kezdett bele nem is olyan régen. Az Originek első része, A legsötétebb csillag idén ősszel érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ami Luc és Evie történetét meséli el. Természetesen a Blogturné tagjaiként mi sem hagytuk ki a lehetőséget, hogy elolvassuk a könyvet, és elmeséljük Nektek a véleményüket róla. Ha Ti is szeretnétek visszacsöppenni a luxenek, hibridek és originek izgalmas világába, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, hiszen 3 példányt is nyerhettek belőle!


Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576563
Oldalszám: 464
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
Eredeti cím: The Darkest Star
Elit start: 2019. 11. 05.
Várható megjelenés: 2019. 11. 29.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
"A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luc-kel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!"

Véleményem a borítóról:
Szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire elégedett vagyok már a borítóval is, és akkor még a cselekményről nem is beszéltem. Természetesen szeretem a Luxen sorozat borítóját is - amin ráadásul két magyar modell szerepel -, de ez egy kicsit más, és jobban is illik a könyv hangulatához.

A történetről és a szereplőkről:
Nem titok, hogy Jennifer L. Armentrout különleges helyet foglal el a szívemben a könyvei miatt. Az Obszidián nekem egy örök élmény marad, hiszen kirángatott egy másfél éves, masszív olvasási válságból, és a Luxen sorozat az egyik legnagyobb kedvencemmé vált az évek során. Ezt követve persze nagyon megszerettem a Perzselő csókot is, ami igaz, másik világban játszódik, de szintúgy elragadó és érdekfeszítő. Azonban már tűkön űlve vártam A legsötétebb csillag magyar megjelenését, hiszen ki ne akarna visszatérni abba a világba, ahol a csodás Daemon Black létezik?!

A legsötétebb csillag elkezdése előtt még mindenképp sort akartam keríteni az Árnyak spin-off kötetre, hogy egy kicsit felevenítsem a sorozatot. Emellett elolvastam a saját, illetve mások értékelését molyon az Ellenállásról, amit nektek is tudok tanácsolni, hiszen sok részletet el tudunk felejteni az idő múlásával, és így könnyen fel lehet frissíteni az emlékeinket.

Evie és Luc története 4 évvel az invázió után kezdődik a Foretoken nevezetű klubban, ami egy elég rossz hírnevű, luxenek által is látogatott hely (és egyébként ismerős lehet a Luxen sorozatból). Az invázió után az emberek többsége viszonylag megbékélt a luxenekkel, de ez nem jelenti azt, hogy nem félnek egy újabb felkeléstől, éppen ezért számos módon próbálják őket bekorlátozni, több-kevesebb sikerrel. Érdekes volt látni, hogy mindenki másképp élte meg az inváziót, és ebből adódóan rengeteg ember követelte vissza a régi, "idegenek előtti" világot. Habár Evie nem egy hatalmas bulikirálynő, a barátnője, Heidi elrángatta kivételesen a Foretokenbe, azonban derült égből villámcsapásként luxen-ellenes razzia tör ki a bulin, ami által Luc és Evie igencsak közel kerülnek egymáshoz. Kettejük macska-egér játéka itt kezdődik el, hiszen amire Luc szemet vet, az bizony nem lehet másé...

Eddig azt hihetné az ember, hogy ez csak egy átlagos, romantikus könyv egy természetfeletti álompasival megspékelve (az utóbbi mondjuk igaz is), de a bonyodalmak már az első 100 oldalban utat törnek maguknak. Luc és Evie közeledését sokan nem nézik jó szemmel, ami kihat a lány életére is, és furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele, illetve a környezetében élőkkel. Senki sem az, akinek látszik, és nagyon úgy tűnik, hogy az egyetlen mentsvára egy bizonyos lila szemű, végtelenül humoros origin lesz, akinek segítségével Evie leránthatja a leplet az őt körülvevő hazugsághálóról.

Bevallom, roppant módon tartottam arról, hogy az írónő csak meg akarja lovagolni a Luxen sikerét, és ezért összedobott egy spin-off sorozatot belőle, de szerencsére ezt a félelmemet egy az egyben eltörölte. A könyv minden sora újdonság volt, nem éreztem erőltetettnek, és Luc karaktere sem egy Daemon-hasonmás (nem mintha lehetne őt koppintani, belőle csak egy van), de érdemes szemfülesnek lenni, hiszen néha viszontláthatjuk a régi kedvenceinket is. Azonban kétség kívül magasra tette a mércét az origin fiú is, hiszen bármire képes lenne Evie-ért, szóval ha másban nem, ebben biztosan hasonlít Daemonre. Nem mellesleg Luc páratlan humorral rendelkezik, ami nálam szintén hatalmas piros pont. Azt már nem mondhatom el, hogy Evie karakterét is annyira szerettem, mint Katy-ét, mert valamiért nekem túl gyerekes és éretlen volt néhány húzása és reakciója, de ennek ellenére a könyv végére már egészen megbarátkoztam vele. Mindenesetre remélem, hogy a következő részben már felnőttesebben fog viselkedni, pláne, ha Luc mellette marad.



Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Néha az igazságot azért hallgatják el, hogy megóvják az embert."
  2. "– Vannak napok, amikor fogalmam sincs, miért barátkozom vele.
    – Vannak napok, amikor eltöprengek, hogy lehet, hogy még nem löktem a busz elé – vallotta be Zoe."
  3. "Szeretném, ha egyszer valaki rám is úgy nézne, ahogy én a tacóra."

Összességében:
Egy végtelenül humoros, jópofa könyv A legsötétebb csillag. Igaz, az elején tartottam attól, hogy Jennifer L. Armentrout csak meg akarja lovagolni a Luxen sikerét, de szerencsére ezt a félelmet hamar kiűztem magamból, tekintve, hogy egy egyedülálló és nem erőltetett kötetet kaptam egy vicces originnel, egy bajba jutott lánnyal, számos rejtéllyel és egy fokozatosan kialakuló szerelmi szállal.


Nyereményjáték:
A mostani játékunk során kicsit fel kell elevenítenetek a múltbéli emlékeiteket a luxen sorozatról, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek, ami természetesen ahhoz fog kapcsolódni. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés már A legsötétebb csillaghoz fog kapcsolódni. Sok sikert!
Feladvány: 1. Innen nyerik a luxenek az erejüket.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway


Állomások:
10.21. Könyvvilág
11.04. Dreamworld 
11.06. Fanni's Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése