2024. március 25., hétfő

Devney Perry: Juniper Hill {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Kossuth Kiadó ismét a montanai Quincybe invitálja az olvasókat Devney Perry gyönyörű éldekorált kiadásban is megjelentetett második Eden család kötetével, a Juniper Hill című regénnyel.

Adatok:
Kiadó: Kossuth Kiadó
ISBN: 9789636362720
Oldalszám: 382
Fordító: Nimila Zsolt
Eredeti cím: Juniper Hill
Megjelenési dátum: 2024. 02. 27.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Memphis ​Ward élete ötödik legrosszabb napján érkezik meg a montanai Quincybe. Sürgősen szüksége lenne egy frissítő zuhanyra. Némi harapnivalóra. És egy kis józan észre. Mert egy újszülött gyerekkel átköltözni az ország másik végébe a legnagyobb őrültség, amit valaha is tett.
De talán némi őrültségre van szüksége ahhoz, hogy jobb életet teremtsen magának. Ha a fia érdekében maga mögött kell hagynia a múltját, 1800 kilométert kell utaznia, és új városba költöznie, ám legyen. Még akkor is, ha le kell mondania korábbi fényűző életéről. Még akkor is, ha takarítóként kell dolgoznia a The Eloise Innben, és egy garázs feletti garzonban kell laknia.
Aznap, élete ötödik legrosszabb napján találkozik a legjóképűbb férfival, akit valaha is látott. Knox Eden a megtestesült gyönyörű és bűnös álom. Borostás arcú, tetovált karú, nyers és tüzes férfi, olyasvalaki, akivel sosem volt még dolga…, és soha nem is lesz. Mert élete legrosszabb napján Memphis megtanulta, hogy a jó élet érdekében le kell mondania a saját álmairól. És egy Knox Edenhez hasonló férfi mindig csak álom marad…

Véleményem a borítóról:
Ugyan nem vagyok azoknak a borítóknak a rajongója, amelyeken egy valós személy látható, mégis, a sorozat kötetei szerintem különlegesek és szépek, az élfestés pedig még egy plusz pont.


A történetről és a szereplőkről:
Az Indigo Ridge (az értékelésem a könyvről >>itt<< olvasható) után alig vártam, hogy visszatérhessek Quincy városába, az Eden család tagjai közé. Szerencsére nem kellett sokat várni a második részre, csupán pár hónap telt el az Indigo Ridge megjelenése óta, ezért viszonylag friss volt az első Eden-páros története. Remélem, a kiadó megtartja ezt a jó szokását, és nem kell sokáig várnunk a harmadik részre sem. :)

A cselekményt két szemszögből ismerhetjük meg. Női karakterünk az egyedülálló, fiatal édesanya, Memphis, aki a fényűző, gazdag életét hagyta hátra azért, hogy kisfiával nyugodt életet élhessen, és lehetőleg ne találjon rájuk senki a múltjából. Ironikus módon pont az Eden-család fogadja be, hiszen Eloise elkezdi őt takarítóként alkalmazni, nem mellesleg pont Knoxnál talál maguknak szállást. Hát, nem egyszerű ez a helyzet egy olyan nőnek, aki korábban a luxushoz és a kiszolgáláshoz volt szokva, de meg kell mondanom, nagyon pozitívan csalódtam benne. Memphis küzdelmeivel párhuzamosan Knox gondolatait is megismerhetjük, aki finoman szólva nincs elragadtatva az örömtől, amiért egy idegen nő foglalja el a birtoka egy részét, nem mellesleg Drake (Memphis kisfia) olyan érzelmeket hozott felszínre benne, amiket korábban már mélyen eltemetett magában.


Ritkán találkozom olyan regényekkel, amelyekben az egyik főszereplő egyedülálló szülő, és szabályosan vadászom az ilyen kötetekre. Sok esetben jó sül ki abból, ha egy gyerek is bekerül a képbe, és mi tagadás, Memphis és Knox kapcsolatában is nagy szerepet játszott Drake jelenléte. Szívmelengető volt olvasni, hogy Knox és Drake mennyire összecsiszolódtak, ennek következtében pedig mindhárman (Knox, Drake és igen, Memphis is) ráléptek a gyógyulás útjára. Az apafigurát hiányoló csecsemő apát kapott, a morcos séf pasas túllendült a múlt árnyain, Memphis pedig megtapasztalhatta az igazi, feltétel nélküli szeretet erejét.

Habár ez leírva nagyon egyszerűnek tűnik, biztosíthatlak benneteket arról, hogy egészen lassan alakultak ki ezek a dolgok. Többek között Memphis rengeteget szenvedett (nem, nem hisztizett!), és általa egy teljesen reális képet kaptam arról, hogy milyen kétségbeejtő is lehet egyedüli szülőként fenntartani a családot, pláne, ha csecsemőről van szó. A személyében egy hihetetlenül erős, kitartó és határozott karaktert ismertem meg, aki példamutató, és tűzön-vízen átmegy a gyerekéért. Ritkán találkozom ilyen erős jellemű női karakterrel, és ezeknek az alkalmaknak mindig különösen örülök.

Ez a könyv minden, amire szükséged lehet egy napsütéses délutáni kikapcsolódáshoz: kedves, lassan kialakuló románc kapta a főszerepet egy olyan kisvárosban, ahova garantáltan el szeretnél majd látogatni, a szereplőket akaratlanul is a szívedbe szeretnéd majd fogadni, és ugyan kicsit drámai és szirupos a történet, mégis nagyon igazinak hat.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Nem vagy egyedül. Már nem."
  2. "Meddig tudod markolni a kötél végét a szakadék felett, mielőtt megcsúszik a tenyered?"
  3. "Ne hagyd, hogy a múltban történtek beárnyékolják a jövőt."
Összességében: 4,5
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e ebben a sorozatban olyan rész, amitől nem fog egy kicsit sem fájni a szívem, mert bizony a Juniper Hill egy szívbemarkoló, mégis kedves regény. Devney Perry ért a toxikus közegtől és sallangtól mentes, érzelmes regények megalkotásához, én pedig élek-halok azokért a romantikusokért, amelyek ha egy kicsit sziruposak is, mégis elgondolkodtatóak és mosolyt csalnak az arcomra. Szerintem ez az egyik legjobb romantikus, amit mostanság olvastam, igazi felüdülés volt és bátran ajánlom mindenkinek.


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk mindhárom állomásán Devney Perry magyar nyelven megjelent két regényének fülszövegei alapján megválaszolható kérdéseket találtok. A feladat természetesen az, hogy a rafflecopter soraiba írjátok be a helyes megfejtéseket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés: Melyik USA államban található a regények helyszínéül szolgáló kisváros, Quincy?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
03.22. – Angelika blogja
03.25. – Fanni’s Library
03.28. – This is my (book) universe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése