2023. november 17., péntek

Devney Perry: Indigo Ridge {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Kossuth Kiadó jelentette meg Devney Perry: Indigo Ridge című regényét, mely Az Eden család sorozat első része. Ezúttal a legidősebb Eden testvér, a családi birtokot vezető Griffin  és Winslow Covington, az új, szemtelenül fiatal rendőrfőnök asszony romantikus történetéről olvashatunk, természetesen a nyomozás sem marad el.  Kövesd  a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.

Adatok:
Kiadó: Kossuth Kiadó
ISBN: 9789636361181
Oldalszám: 382
Fordító: Nimila Zsolt
Eredeti cím: Indigo Ridge
Megjelenési dátum: 2023. 10. 16.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Winslow ​Covington az élet, a szabadság és a törvények híve. A Montana-beli Quincy új rendőrfőnökeként mindenáron bizonyítani szeretné a helyi közösségnek, hogy az állását nem nagyapja, a polgármester befolyásának köszönheti.
A nagypapája szerint csak egyetlen dolga van: jóban lenni a város alapítóival, az Eden családdal. De nem könnyíti meg a helyzetét, hogy egyéjszakás kalandja volt a legidősebb Eden fiúval. Mentségére szóljon, hogy nem is sejtette, hogy a jóképű és megnyerő idegen, aki elcsavarta a fejét a városban töltött legelső estén, Quincy első számú családjának tagja.
Óriási hiba volt a liezon Griffin Edennel, és próbál megfeledkezni róla. A férfi elviselhetetlen, öntelt és rendszeresen emlékezteti, hogy nem közülük való. Winslow próbálja elkerülni Griffint, de amikor holtan találnak egy nőt az Eden-birtokon, kénytelenek együttműködni.
A nyomok arra utalnak, hogy a tettes a város egyik lakója, és Griffin rájön, hogy nagyon alábecsülte Winslow-t. A gyönyörű és intelligens nő ellenállhatatlannak bizonyul. Számára. És a gyilkos számára is.

Véleményem a borítóról:
Már első pillantásra is megfogott ez a könyv a szép borítójával, az élfestés pedig csak hab a tortán. Nagyon igényes kiadás lett, örülök, hogy a polcomon tudhatom a kötetet.

A történetről és a szereplőkről:
Nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy szeretném-e olvasni Devney Perry ezen kötetét, mert egyértelműen egy nagy igen volt a válasz rá. Korábban nem ismertem az írónő munkásságát, valami csoda folytán eddig sehol sem találkoztam a könyveivel, de örülök, hogy a Kossuth Kiadó lecsapott az Indigo Ridge-re.

Kisvárosi románc nyomozós szállal megspékelve? Nanáhogy ilyen egy kedvemre való olvasmány! Két főszereplőnk van, Winslow és Griffin, akik jobban nem is különbözhetnének; Winslow egy "városi lány" vidéki gyökerekkel - utóbbiról a Quincy-ben élő lakosok nagy része szeret megfeledkezni -, aki egyben az új rendőrfőnök is, ehhez képest Griffin mindig is vidéki pasas volt, aki cowboycsizmában lovagol a naplementében és rendben tartja a családja földjeit. Míg Winslow egy kívülálló Quincy városkájában, addig Griffin nagy elismerésnek örvend már csak az Eden család hírneve miatt is. Az útjaik mégis keresztezik egymást minden lehetséges módon, és hiába próbálják kitörölni az ominózus egyéjszakás kalandjukat a fejükből, ez lehetetlennek bizonyul.

Számítani lehet arra, hogy a két főszereplő egymás mellett köt ki, de muszáj elmondanom, hogy nagyon szép utat járnak be együtt. Mostanában kezdek kicsit telítődni az olyan romantikus történetekkel, amelyekben a szereplők képtelenek érett felnőtt módjára kommunikálni egymással, és hálás vagyok az írónőnek, hogy nem követte el ezt a hibát Griffin és Winslow esetében. Egy egészséges kapcsolat bontakozik ki szép lassan az olvasók szeme előtt, a karakterek nem sietik el a dolgokat, és a (jól ábrázolt) testiségből lassan egy szoros lelki kapocs jön létre, ami már-már szövetségesekké teszi őket. Igazán motiváló a párosuk, már csak azért is, mert korrekten viselkednek egymással, ráadásul az eltérő életmódjuk ellenére is megtalálják a módját annak, hogy együtt legyenek.

A romantika mellett persze számos dolgot ki tudok emelni pozitívumként. Hogy a könnyedebb témáknál maradjak még, muszáj megemlítenem, hogy olvasás közben olyan érzésem volt, mintha egy modern Bridgerton családba csöppentem volna. Griffin családja hatalmas, minden testvér másmilyen, ráadásul észlelhető az egymás iránt érzett szeretet. Számos olyan jeleneten elmosolyodtam, amiben a többi Eden-gyerek is szerepelt, és alig várom, hogy a többiek történetét is megismerhessem a sorozat következő részeiben.


A traumafeldolgozás is egy kardinális kérdése ennek a regénynek. Véleményem szerint Winslow karakterén keresztül tökéletesen megfigyelhetjük, hogy a gyász nem lineáris, és mindenki máshogy küzd meg a "démonaival". Azt is észrevehetjük, hogy a szerző nagy hangsúlyt fektet egy olyan támogató közeg kialakítására, amire Winslow-nak szüksége van, ez pedig csak megerősíti azt az álláspontomat, miszerint egészséges, és toxikus vonásoktól mentes kapcsolatot építenek fel Griffinnel.

Mint ahogy már említettem, a romantika mellett szerepet kap egy nyomozós szál is, ami miatt nagyon lelkes voltam, de ebből kicsit többet szerettem volna kapni. Nyilván megértem, hogy egy romantikus könyv esetében inkább a szerelmi szálon van a hangsúly, de azért a thrillerkedvelő énem erősen vágyott a nyomozás részletesebb kifejtésére. Azt viszont meg kell hagyni, hogy Devney Perry ért a váratlan fordulatok megalkotásához, én legalábbis a legkevésbé sem számítottam arra a végkimenetelre, ami a könyv végéhez érve fogadott.

Nagy pozitív csalódás volt ez a regény, ráadásul tökéletesnek bizonyult ahhoz, hogy kedvet kapjak folytatni a sorozatot. Bízom abban, hogy hamarosan megsimerkedhetek Knox Eden történetével is, de van egy olyan érzésem, hogy képtelen leszek kivárni a magyar megjelenést.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Ne vedd magától értetődőnek az elmédet, Griffin. Vagy a szívedet. Mindkettő adomány."
  2. "Csak akkor tudhatod, mi folyik egy otthon falai között, ha te magad is ott élsz."
  3. "Mindig emlékeztetett rá, hogy a rossz idők egyszer véget érnek. Hogy be lehet gyógyítani a sebeket."
Összességében:
Ó, te jó ég, hát egyáltalán nem erre számítottam, amikor kinyitottam az Indigo Ridge-et - ezt pedig a lehető legjobb értelemben mondom. Azt hittem, hogy egy cukormázas kisvárosi románcot kapok, ami bizonyos mértékig igaz is, de szerencsére az írónő nem esett át a ló túloldalára és viszonylag megmaradt a realitás talaján. Nem mellesleg ezt a lassan felépülő szerelmi szálat megspékelte egy jó adag adrenalin-lökettel, hogy véletlenül se tudjam letenni öt percre a könyvet... nem mintha panaszkodnék emiatt. :)
Mostanában eléggé elterjedtek azok a romantikus könyvek, amelyekben a szereplők közötti viszony nem éppen egészséges. Szerencsére Devney Perry szembe ment az árral: Winslow és Griffin kommunikációja a legkevésbé sem toxikus, a dinamikájuk jó, a kémia közöttük pedig egyenesen tökéletes. Ami még plusz pont, hogy ténylegesen felnőttként viselkednek egymással, nem esnek vissza a dacos tinik szintjére, és egy érett kapcsolatot alakítanak ki maguk között - már csak emiatt is megéri elolvasni a regényt.


Nyereményjáték:

Szeretjük a nyomozónős sorozatokat! Minden állomáson találtok egy képet, találjátok ki a sorozat címét, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
11.13 Kelly és Lupi olvas
11.15 Angelika blogja
11.17 Fanni’s Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése