2019. november 12., kedd

Colleen Hoover: November 9 {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Újabb könyv érkezik novemberben Colleen Hoovertől a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A tehetséges írónő  ezúttal is egy különleges szerelmi történetet álmodott meg, ráadásul nem mindennapi szerkezetben. Ha felcsigáztuk az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a November 9. három példányának egyikéért.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633734933
Oldalszám: 368
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Eredeti cím: November Nine
Elit start: 2019. 11. 07.
Várható megjelenés: 2019. 11. 15.
Fülszöveg:
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.
Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.
Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?
Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.
Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.
Hagyd, hogy elvarázsoljon!"

Véleményem a borítóról:
Nem tudom eldönteni, hogy ki vagyok-e békülve a hazai borítóval, vagy sem. Rengeteg borítóval jelent meg ez a könyv világszerte, de tulajdonképpen egyik sem rabolta el teljesen a szívem. (Egyébként Lilla oldalán egy szuper bejegyzést találhattok, amiben összegyűjtötte az összes borítót, amivel ez a könyv megjelent, érdemes bekukkantani hozzá!)

A történetről és a szereplőkről:
Aki ismer olvasás terén, az tudja, hogy hatalmas Colleen Hoover rajongó vagyok. A Velünk véget ér című könyvét a mai napig az egyik legmeghatározóbb olvasmányomnak tartom, és mindenkinek bátran ajánlom, pedig már lassan 2 év telt el, mióta a kezembe vettem. Természetesen ezen kívül is sok kedvencem van tőle (Csúf szerelem, Túl késő, Vallomás), ebből kifolyólag hatalmas elvárásokkal fogtam bele a November 9 című kötetébe. Habár új CoHo kedvencet nem avattam, azt elmondhatom, hogy nagyon is olvasmányos történethez volt szerencsém, viszont észrevehető, hogy az írónő mennyit is fejlődött, mióta ez a könyv megjelent.

A könyv főszereplői Fallon és Ben, két 18 éves fiatal, akiknek az élete 2 évvel ezelőtt végérvényesen megváltozott. Fallon egy tűzbalesetnek köszönhetően súlyos, maradandó égési sérüléseket szerzett, aminek következményeként nincs önbizalma, és egy két lábon járó borzalomként tekint magára. Sokszor olvastam, hogy a belső, saját képünk önmagunkról sokszor kivetül a külső megjelenésünkre, és ez Fallon esetében be is igazolódott. Mivel utálta minden egyes porcikáját, ezért a külvilág felé azt jelezte, hogy jobb, ha még csak rá sem pillantanak, így nem csoda, hogy az emberek nem mertek közeledni felé - legalábbis a tragikus baleset második évfordulójáig, amikor is Ben befészkelte magát a lány gondolataiba, és egyúttal a szívébe is. Habár ez a találkozójuk csupán a véletlen műve volt, talán sokkal régebbre nyúlik vissza a kettejük közötti összefüggés, mint gondolnák.


Egy év alatt is egetrengető fordulatok történhetnek egy ember életében, hát még 5 év alatt... Szerencsére a fiatalok viszonylag jól kezelik ezt az időszakot, és hiába tudják, hogy minden év adott napján találkozni fognak egymással, nem hagynak fel a maradék 364 napban sem a kalandok keresésével és az új dolgok kipróbálásával. Kihívások elé állítják egymást, és a komfortzónájukon kilépve teljesítik azokat, legyen az egy randi 4 különböző pasival, vagy pedig egy teljes könyv megírása.

Fallon és Ben egyaránt megtört tinédzserek az első találkozásuk napján. Ahogy az egy CoHo könyvnél várható, egymás segítségével apránként, de kilábalnak a depresszióból és a szomorúságból. Amíg Ben meggyőzi Fallont arról, hogy mennyire csodálatos és értékes lány, addig Fallon színt hoz Ben borongós kis világába, megtanítja a fiút újra élvezni az életet, és elengedni a múlt sötét árnyait, amik beárnyékolják a mindennapjait.

Azonban akad pár negatívum, ami miatt nem tudok 5 csillagot adni a könyvre. Aki jól ismeri az írónő történeteit, az tudhatja, hogy CoHo imád a keserédes sztorikat kreálni, amikben van egy (vagy olykor több) olyan csavar, aminek következtében az ember álla a padlón koppan. Számomra a November 9-ben már túl sok olyan csavar volt, amit hiába próbáltam elfogadni, egyszerűen nem ment, és a szereplők - leginkább Fallon - helyében biztos, hogy nem lettem volna ennyire toleráns és megértő. Arra számítottam, hogy nem lesz egy csapásra happy end, hiszen olyan problémák merültek fel a történet során, amiken nem feltétlenül lehet egy perc alatt tovább lépni, és mivel a lezárást már túlságosan is pozitívnak tartom, nem tudom azt mondani, hogy a könyv teljes mértékben megütötte az elvárt szintet.


Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek."
  2. "Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban."
  3. "Bár akik szeretnek, elvesznek, a szeretet nem."
Összességében:
Ez egy szívszorító és olvasmányos könyv a szerelem erejéről, a vágyakozásról és a megbocsátásról. Mint Colleen Hoover mindegyik története, ez is elgondolkodtatott, megrendített, és összefacsarta a szívem. Habár nem ez lett a legkiemelkedőbb műve a munkássága során, mégis képes olyan pluszt nyújtani, amit egy átlagos NA könyv nem tudna. Bátran ajánlom a romantikus könyvek kedvelőinek, és azoknak, akik hisznek abban, hogy a szerelem minden akadályt képes legyőzni.


Nyereményjáték:
A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek Colleen Hoovert és a munkásságát. Minden állomáson találni fogtok egy állítást az írónővel kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, hogy az állítás igaz vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Vigyázzatok, néhol a válaszok becsapósak lehetnek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Állítás: Colleen Hoover 2019. november 15-én Budapesten dedikál.
a Rafflecopter giveaway
Állomások:
11.10. Könyvvilág
11.12. Fanni's Library
11.13. Deszy könyvajánlója
11.14. Sorok Között extra
11.15. Csak olvass!
11.16. Readinspo
11.17. Never Let Me Go
11.18. Kelly és Lupi olvas
11.19. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése