2020. november 19., csütörtök

Teagan Hunter: Let's Get Textual - Légy merész! {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Teagan Hunter Let's ​Get Textual – Légy merész! című könyve, amely egy aranyos és vicces romantikus történet egy eltévedt üzenetről és egy pimasz lány és egy kocka srác nem mindennapi találkozásáról. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789635613724
Oldalszám: 324
Fordító: Szarvas Szilvia
Eredeti cím: Let's Get Textual
Megjelenési dátum: 2020. 11. 20.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
Mert az fura lenne.
Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
…talán mégis célba talált a szívemben.

Véleményem a borítóról:
Viccen kívül gyűlölöm ezt, és az egyre több, ehhez hasonló a borítót. Semmilyen értéke sincs a könyv szempontjából, távol áll a történettől, egy egykaptafa, marketing célra megfelelő kép, ami teljesen félre tudja vezetni azt, aki szemezik a kötettel.

A történetről és a szereplőkről:
Teagan Hunter neve ismeretlen volt számomra idáig, de sajnos vagy sem, újonnan nem tudok ellenállni a Rubin Pöttyös történetek zömének. A hibrid oktatás alatt ezekkel a kötetekkel haladtam a leggyorsabban, hiszen egyszerűek, aranyosak, könnyen haladósak, ráadásul reggelente a buszon képes voltam elolvasni akár egy fél könyvet is. Ez persze nem jelenti azt, hogy felhőtlen a viszonyom velük, és nem találok bennük hibát, de tény és való, hogy (többnyire) a realitás talaján maradva kiragadnak a monoton mókuskerékből és a szenvedős hétköznapokból.

Ha hívtak már fel téves számról, akkor átérezheted Delia helyzetét: egy morgós, ismeretlen férfihang fogadja a vonal túlsó végén, ráadásul a pasi nem is kifejezetten kedves. Szokták mondani, hogy egy szakítás után a csajok sokszor bevállalósabbak lesznek, és ez így van Deliával is, aki a téves hívás ellenére beszédbe elegyedik a csipkelődős Zach-kel. A beszélgetéseik egyre hosszabbra nyúlnak, míg az üzeneteik fokozatosan személyesebbé válnak, és már nem tudnak eltölteni egy fél napot sem anélkül, hogy ne küldjenek legalább egy üzenetet a másiknak.


Míg Delia iskola mellett dolgozik - és próbálja rávenni Zach-ket egy kiskecske befogadására -, Zach a felnőttek világát éli, és appfejlesztés segítségével próbálja jobb belátásra bírni az embereket. Tetszett, hogy végre nem egy tipikus üzletembert kapunk férfi főszereplőnek, sokkal inkább egy kockát, aki egy felnőtt testbe bújt kisfiúnak is megfelelne. Ezzel nincs is semmi baj, sőt, némi túlzással akár valós szereplő is lehetne, éppen ezért kedveltem meg őt. Delia sem egy sablonos csaj, kitartó, ráadásul végtelenül humoros, így a kettejük párosa okozhat jó pár vicces pillanatot az olvasók számára.

A fülszöveg nem kertel, viszonylag egyértelmű a könyv végkifejlete, ennek ellenére élvezhető a történet. Az alapötlet különösen tetszik már csak azért is, mert még nem olvastam ilyen "félretárcsázós" sztorit. Azonban a kiszámíthatóság még nem azt jelenti, hogy unalmas lenne a cselekmény, hiszen a szereplők mindig tudnak meglepetést okozni.

Nem szeretem csak dicsérni a könyveket, többnyire mindben találok apró-cseprő hibákat, amiket szerintem fontos megosztani, ezért is emelném ki azt, hogy a humor és a jó páros ellenére nekem ez egy kicsit kevés volt. Könnyedén haladtam vele, és jókat mosolyogtam rajta, de nem vagyok biztos abban, hogy a későbbiekben újra fogom olvasni. Delia karaktere néha idegesített, Zach pedig párszor szürreálisan romantikus volt, és annyira bele sem tudtam élni magam a szerepükbe, a félrevezető borítóról már ne is beszéljünk, úgyhogy többek között ezért nem tudok kiválóként tekinteni a történetre.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Zach: Te vagy a legjobban sikerült téves hívásom."
  2. "Én: OMG, miért is engedtelek be az ágyamba?
    Zach: Mert Harry Potteres alsógatyám volt!"
  3. "– Hogy is engedhettelek el?
    – Ki tudja? Különösen érthetetlen, mivel van egy hatalmas fa…
    Kezemet a szájára csapom.
    – CALEB!
    Lehámozza az ujjaim, közben úgy vigyorog, mint a világ ura.
    – Mi van? Azt akartam mondani: „hatalmas fafaragókészletem”!
    "
Összességében:
Egy kis humorra és kikapcsolódásra vágysz? Ez a te könyved!
Ha kíváncsi vagy, hogy mi sülhet ki egy téves hívásból, két humoros szereplőből, egy kiskecskéből és egy csipetnyi romantikából, akkor ne habozz, emeld le a könyvespolcról és állj neki olvasni! Nem kell nagy elvárásokkal nekiindulni, a történet lendületes, és az olvasó is egyre többet akar majd kapni Delia és Zach csevegéseiből.
Plusz jótanács: ne tévesszen meg a borító, egyáltalán nem illik a cselekményhez.

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben nagy szerepet kapnak az üzenetek, emailek és levelek. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: “Még szép, hogy agyas vagyok! Ez a minimum egy mindentudó korrepetitornál. És mielőtt megkérdeznéd: igen, te vagy a kedvencem. ;)

LM”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11/11 - Veronika’s Reader Feeder

11/13 - Angelika blogja

11/15 - Sorok Között

11/17 - Dreamworld (extra)

11/19 - Fanni's Library

11/21 - Hagyjatok! Olvasok!

11/23 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése