2021. október 13., szerda

Leia Stone: Bukottak Akadémiája: Első év {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Már megjelent Leia Stone nagysikerű angyalos sorozata! A humorral átszőtt, izgalmakban és romantikában is bővelkedő kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, egy szerencsés pedig meg is nyerheti a könyv egy példányát.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789635617111
Oldalszám: 312
Fordító: Lankovits Bernadett
Eredeti cím: Fallen Academy: Year One
Megjelenési dátum: 2021. 10. 05.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A ​fekete szárnyak rendellenesek, eladni a lelkét a démonoknak hiba volt, de tényleg lehetetlen belezúgni egy seggfejbe?
Amikor az angyalok alászálltak, hogy birokra keljenek a Földet pusztító démonokkal, összekeveredett erejük megfertőzte az emberiséget. Angyali vagy démoni erő várt mindenkire. Miután a Feltárási ceremónián Brielle-nek szárnyai nőnek, biztosra veszi, hogy angyali erővel bíró égi vált belőle. Egészen addig, míg meg nem látja, hogy a szárnyai feketék.
Fiatalon eladta a lelkét, hogy megmentse édesapja életét, és ezzel az Alantasok Akadémiájához láncolta magát. Egészen addig, míg egy égi harcba nem száll érte, hogy felvételt nyerjen a Bukottakhoz, Angyalváros elit akadémiájára. Égi tanítómesteréhez, az elképesztően jóképű Lincoln Greyhez azonnal vonzódni kezd. Először úgy tűnik, csupa móka lesz az iskola, mígnem Brielle és Lincoln már az első napon egymás torkának esnek.
Annak bebizonyítására, hogy semmi keresnivalója a Bukottak Akadémiáján, egy abrus démon az egész iskola előtt feltárja, hogy ismeri Brielle titkát. Így minden másnál fontosabbá válik, hogy Lincoln Brielle épségéért harcoljon. Azonban Lincoln legnagyobb meglepetésére a védelménél sokkal bonyolultabb feladat vár rá: nem beleszeretni a lányba…

Véleményem a borítóról:
A borító elég jól passzol a kötethez, minden fontos motívum megjelenik rajta, így első ránézésre azt mondanám, hogy teljesen rendben van a küllem. Mégis, a rajta szereplő nőalak annyira mű, hogy egyszerűen nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Számomra ez sokat rontott az összképen, így egy "egynek elmegy" kategóriába soroltam be.

A történetről és a szereplőkről:
Adott egy tök jó fülszöveg, ami megfogja az embert. Angyalok és démonok közöttü harc? Egy kemény, belevaló hősnő? Egy mágikus iskolarendszer? Sőt, még romantika is? Mintha a mennyekbe cseppentem volna, első pillantásra mindent megtaláltam ebben a könyvben, amit szeretek. Aztán persze jött a feketeleves, és jól fenéken billentett a valóság.

Egy nagyon jó kis urban fantasy-t kap az olvasó, amelyben a Földet angyalok és démonok árasztották el. Izgalmasnak találtam a koncepciót, mert viszonylag ritkán olvasok angyalos könyvet, pláne olyat, ami tetszik is. Már gyermekkorában elrendeltetett, hogy Brielle a különleges erői felfedése után az Alantasok Akadémiájához fog csatlakozni, valamint élete végéig egy démonhoz láncolódik. Ennek az oka nagyon egyszerű: a lány anyja egy mocskos szerződést kötött egy démonnal mindezt azért, hogy megmentse férjét a haláltól. Egyedül az apróbetűs részt nem olvasta el a kedves anyuka, miszerint cserébe nemcsak a saját, de az elsőszülöttje életével is törleszteni fog.

Ezen körülményeket ismerve mindenki azt várta, hogy Brielle az Alantasokhoz fog kerülni, de legnagyobb meglepetésünkre a ceremónia felfedte, hogy egyszerre angyaláldott, és démonvér is csörgedezik az ereiben. Soha nem volt még példa ilyesfajta keveredésre, ebből kiindulva hamar a reflektorfénybe került a lány. Az angyalok és a démonok is egyaránt féltek tőle, de akarták is őt, hiszen ilyen fegyverrel, mint ő, játszi könnyedséggel meg lehetne nyerni a két tábor közt évek óta húzódó csatát.


Egy különleges lány különleges bánásmódot is érdemel, így köt ki a jóvágású, angyaláldott Lincoln mellett. A fiú nemcsak oktatja, de védelmezi is Brielle-t. Különös, furcsa kapcsolat alakul ki köztük, hiszen állandóan egymás torkának ugranak, amelynek hozadéka egy csomó vicces párbeszéd. Ugyanakkor a vágyódás, az érzelmi kötődés és a vonzalom is felüti a fejét köztük. Nem mondom, hogy a kedvenc könyves párosommá avanzsáltak, de tény és való, jól kiegészítik egymást. Szerencsére nem első látásra szeretnek egymásba, ez egy kifejezetten lassú folyamat, aminek én külön örültem.

Már a kezdetek kezdetén észrevettem, hogy ez a könyv olyan, mintha már olvastam volna, de elsőre nem esett le, hogy mégis miért tűnik ennyire ismerősnek. Ahogy pörögtek az oldalak - megjegyzem, nagyon olvastatta magát -, egyre több párhuzamot véltem felfedezni az írónő másik sorozatával, a Kaptár-trilógiával. Olyannyira hasonlítanak, hogy konkrétan még a főhősnők is ugyanolyannak tűnnek még beszédstílusban is, a szerelmeik egyeznek (titokzatos múlt, nagy töréspont, zárkózottság), ugyanolyan baráti társaság, ugyanolyan meleg legjobb barát, ugyanolyan intézmény, amit nem igazán hagyhat el a főszereplő, egészen hasonló kiképzés, a kötet végén egy próbatétel... Szóval az egész váz egy és ugyanaz.

Ne értsetek félre, a maga módján tetszett ez a könyv, és a Parázs is (az értékelésemet >>itt<< olvashatjátok róla), na de kétszer felépíteni egy az egyben ugyanazt a vázat nem vall nagy tehetségre. A világfelépítés mindkettő kötetben eredeti, szó se róla, de a könyv lelke, a szereplők és a cselekmény szinte hajszál híján egyeznek. Engem ez nagyon frusztrált, ezért nem tudtam maximálisan kiélvezni Brielle történetét. Biztos vagyok benne, hogy azok számára nagyobb élményt fog nyújtani a kötet, akik még nem csemegéztek Stone munkásságában.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– A háború áldozatokat követel."
  2. "Senki, ismétlem, senki nem születik gonosznak. Még a rossz útra tévelyedettek is bármikor megtérhetnek. Történjék bármi."
  3. "– Arra az esetre, ha elválasztanának titeket, megtaníthatlak, hogyan hívd vissza Serát akár harminc méterről is.
    Leesett az állam.
    – Mint Thor pörölye?
    – Kinek a micsodája? – húzta össze a szemöldökét.
    "
Összességében:
Ha még nem olvastál semmit az írónőtől, tuti magával fog ragadni ez a története. Megvan benne a megfelelő mennyiség romantikus részekből, akciódús jelenetekből, no meg persze a kihagyhatatlan, humoros párbeszédekből. Különlegesen felépített és kidolgozott fantasy lett, ami biztosan leveszi a nagyközönséget a lábáról, ugyanakkor nekem ez kevés volt. Hogy miért? Mert az írónő másik sorozata, a Kaptár-trilógia is ugyanezekre a vázakra lett ráhúzva.


Nyereményjáték:

Szereted az angyalos könyveket? Akkor ez a játékunk neked szól! Minden állomáson egy angyalos könyvből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy honnan is idéztünk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: Amikor két ember találkozik és egymásba szeretnek, előttük áll egy közös út. Csakhogy nekünk nincs utunk. Egy vadul burjánzó, sűrű erdőnk van, amin nem tudunk áthaladni úgy, hogy legalább egyikünket ne szurkálnák halálra a tövisek.

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

10.06. - Sorok Között értékelés

10.08. - Sorok Között extra állomás

10.10. - Szaffi Polca blog

10.13. - Fanni's Library

10.16. - Hagyjatok! Olvasok! blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése