2022. március 11., péntek

Barbara Cantini: Halálka és a kísértetbarát {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Barbara Cantini haláli sorozata már nem ismeretlen a magyar olvasóközönség számára sem, a Halálka és a kísértetbarát című mesekönyv már a harmadik kötet mely magyarul is megjelent a sorozatból. A legújabb részben egy igazán izgalmas és “szellemes” kalandra kísérhetjük el kedvenc zombikislányunkat. Tartsatok velünk, merüljünk el együtt a mesekönyv világában, ha pedig nektek kedvez a szerencse nyerhettek is egy példányt a kötetből.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634578246
Oldalszám: 48
Fordító: Andó Gabriella
Eredeti cím: Mortina e l'amico fantasma
Megjelenési dátum: 2021. 10. 19.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Egy újabb történet, amitől meghalsz a nevetéstől! Ki lehet az a titokzatos kísértetfiú, aki hullaszilveszter előestéjén megpróbál bejutni a Málladozó Villába? Halálka idegtépő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, honnan jött új, „szellemes” barátjuk. Hűséges barátja, Bu Song, az albínó agár most is a segítségére van. A nyomozás olyan izgalmas, hogy még Halálka is majdnem szívdobogást kap tőle!

Új történet mindenki kedvenc zombilánykájáról, aki meghódította a világot, és a történeteit már 23 nyelvre fordították le!

Véleményem a borítóról:
Fantasztikus minőségű az egész kötet, a borító pedig az illusztrátornak (és egyben írónőnek) köszönhetően tökéletesen illik az előző részekhez.

A történetről és a szereplőkről:
Emlékszem, kicsinek mindentől is féltem, ami nem hercegnős vagy barbie-s volt, így elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha is zombis könyvet fogok olvasni vagy filmet nézni. Olyan érdekes, hogy azóta ekkorát fordult a világ, és már gyerekek számára is barátságos közelségbe hozták ezeket a lényeket, amelyekről alapvetően mindenkinek a horror jut az eszébe. Szerintem ez egy nagyon jó és izgalmas dolog, már csak azért is, mivel így a kicsik rájöhetnek, hogy nemcsak hercegnők és hercegek létezhetnek, mindennek a képzeletünk szab határt és nem baj, ha kilógunk egy kicsit a sorból.

Tulajdonképpen a Halálka pont arra tanít meg a sorozat első részétől fogva, hogy teljesen rendben van, ha különbözünk a többiektől. És, hogy ez miért jó? Azért, mert a gyerekek nem fogják magukat elnyomva, kevesebbnek érezni, ha valamiben eltérnek a társaiktól. Barbara Cantini megmutatja, hogy egy élőholt kislány is lehet értékes, szeretetre méltó, bájos, kíváncsi és aranyos, hiába furcsa a kinézete.


Ebben a részben Halálka mondhatni nyomozósdit játszik. Találkozik egy szellemfiúval, aki hamarosan a feledés homályába vész és ezáltal eltűnik, ha nem kezd el emlékezni rá valaki. Ha olvastatok már Halálka-könyvet, akkor tudhatjátok, hogy a szóban forgó hősünk nem hajlandó csak úgy annyiban hagyni a dolgokat, ráadásul a barátaiért bármit megtenne, így nem is kérdés, hogy fényt derít a fiú múltjára. Az új barátság mellett azonban valami más is kezd alakulni közöttük (nyugi, csak amolyan aranyos, gyerekes módon), ami roppant cukivá változtatja a körülöttük lévő atmoszférát.

A kötet önmagában is olvasható, nem szükséges ismerni az előzményeket, noha mindenkit bátorítani tudok arra, hogy azokat is szerezze be. A grafika szépséges, Barbara Cantini egyszerre jó illusztrátor és történetvezető, ami ritka kombináció, hiába csak gyerekkönyvről van szó. A cselekmény mellett kapunk apróbb kitekintőket is, amelyeknek a célja a magyarázás és a szórakoztatás. Szerintem igazán vicces és aranyos ez a sorozat, biztos vagyok benne, hogy gyerekek és nagy gyerekek számára is ugyanolyan jó élmény lehet az olvasása. :)

Összességében:
Halálka haláli történetei mindig megdobogtatják a(z egyébként élő) szívemet. Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy zombi is helyet kap a kedvenc karaktereim között, de a Barbara Cantini által megalkotott élőholt kislány közel áll hozzám, hiába csak nyúlfarknyi történetszeleteket kapok belőle. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tanulságosak lehetnek a róla szóló kötetek, minden korosztály számára élvezhetőek és humorosak a könyvek.


Nyereményjáték:

Halálka ebben a kötetben izgalmas nyomozásba kezd, hogy kiderítse honnan jött az új “szellemes” barátja. Ebben a játékban viszont most ti lesztek a nyomozók. Halálka nagyon szeret bújócskázni, ezért most az a feladatotok, hogy keressétek meg melyik szó alatt rejtettük el őt. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt leltetek rá Halálka képére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
03.05.: Csak olvass!
03.07.: Szaffi polca
03.09.: Spirit Bliss Sárga könyves út
03.11.: Fanni's Library
03.13.: Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése