2020. július 30., csütörtök

Colleen Hoover: Verity {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.
Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634577904
Oldalszám: 312
Fordító: Barthó Eszter
Eredeti cím: Verity
Országos megjelenés: 2020. 07. 28.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
„A szavaknak egyenesen a zsigerekből,
húson és csontokon át kell kiszakadnia.”
A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, mely örökre megváltoztatta a család életét. Lowen először úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egyedülálló romantikus thriller
a New York Times bestsellerszerző, Colleen Hoover tollából.
Neked való, ha nem félsz rettegni.

Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait!

Véleményem a borítóról:
Ez egy olyan kivételes alkalom, mikor a borító egyáltalán nem nyűgöz le. Igyekszem mindegyik könyv kinézetében megtalálni a szépet, de jelen esetben nem igazán sikerül. Érdekes, de nem fogott meg, pláne, hogy a külföldi kiadások között van ettől ezerszer szebb is.

A történetről és a szereplőkről:
Colleen Hoover munkásságával évekkel ezelőtt ismerkedtem meg, és azóta is hatalmas rajongója vagyok az írónőnek. Jellemzően komoly témákat jár körbe a műveiben, legyen szó betegségről, családon belüli erőszakról, vagy akár gyászról. A könyvei képesek valami olyan plusz értéket adni az alapvető romantikán kívül, amitől az olvasó kétség kívül beleszeret a Colleen által kreált történetekbe. Nem tudtam, mit várjak tőle ebben a zsánerben, de meg kell hagyni, nagyot alkotott az írónő.

A történet kezdetén megismerkedhetünk Lowennel, aki egy lecsúszott írópalánta. Igazi felüdülés számára, hogy egy kicsit kiszabadulhat New York mozgalmas városából, és egy nyugodt vidéken töltheti a napjait, ráadásul nincs más feladata, mint befejezni a híres Verity Crawford legújabb regényét. Valljuk be, vannak rosszabb dolgok is a világon, mint más házába beköltözve dolgozni - pláne egy rossz anyagi körülmények között élő nőnek -, így Lowen természetesen elfogadja az állást, és befészkeli magát Verity otthonába. Azonban a Crawford-kúriában lévő negatív energia és a rossz előérzet intő jel a fiatal írónő számára, és nem is kell sokat várnia arra, hogy rájöjjön, miért ódzkodik a helytől és Veritytől egyaránt.



A cselekmény két szálon fut; az egyik Lowen szemszögéből íródik, a másik pedig Verity naplója, amire Lowen bukkan rá a Crawford-kúriában. Maga a könyv csak ezután válik igazán érdekessé, hiszen ez a napló egy igazi arconcsapásként éri Lowent - valamint az olvasót is. Verity múltja és gondolatai egytől egyig olyanok, mint ő maga: kegyetlenek. Számára az egyetlen fénysugár a férje, Jeremy volt. Azonban ő is csak addig tudta visszafogni Verity legsötétebb énjét, amíg a nő teherbe nem esett, ugyanis onnantól már elkerülhetetlen volt a lejtmenet. Verity utálta már a gondolatát is annak, hogy anya lehet, annak meg még inkább, hogy ikrekkel várandós, így aztán részletesen beleláthatunk a depressziós, önmarcangoló, saját magát és a gyerekeket is mérgező mentalitásába. Erről persze Jeremy mit sem sejt, és Lowen is erkölcsi válságba kerül a tehetetlenségtől, hiszen semmi joga belefolyni a család életébe, ellenben egy férjnek joga van tudni arról, hogy a felesége egy pszichopata. Így hát Lowen a kettős mércén egyensúlyozva próbál jó kapcsolatot ápolni Jeremyvel, és utána akar járni Verity mocskos dolgainak is. Azonban ahogy beleveti magát a nyomozásba, az ügy egyre hátborzongatóbb lesz, és kiderül, hogy semmi sem az, mint aminek látszik.

Colleen képes volt megírni egy zseniális pszicho-thrillert egy csipetnyi romantikával megfűszerezve. Igaz, hogy a karaktereket nem szerettem meg, de a köztük kialakuló kapcsolat iszonyatosan érdekes volt pszichológiai szempontból is. Verity manipulációs mutatványai fantasztikusan ábrázolták, hogy milyen is lehet egy beteg, velejéig romlott ember gondolkodásmódja. Ez a könyv számos kérdést boncolgat, de talán az egyik legkiemelkedőbb az, hogy lehet-e hosszútávon boldog párkapcsolatban élni egy olyan emberrel, aki képtelen az őszinte kapcsolatok kialakítására. Azonban a pontot csak a végkifejlet tette fel az i-re, hiszen az írónő egy hatalmas csavarral zárja a kötetet, és szinte az olvasóra bízza a történet befejezésének kigondolását. Bevallom, ez engem egyrészt iszonyatosan zavart, mert szeretem, ha minden kerek perec le van zárva az utolsó oldalon, de más részről ebben az esetben az adrenalinszintem az egekbe szökött, és azóta is egy baromi jó húzásnak tartom. Mondhatni vegyes érzelmeim vannak a befejezést illetően, mert habár személy szerint engem zavar ez a megoldás, mégis megértem, hogy miért alkalmazta ezt Colleen, és így aztán tényleg a legutolsó mondatig fenntartotta az érdeklődésemet a könyv.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségük marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút."
  2. "Azt hiszem, a regényeimből visszatükröződő személyiségem jóval vonzóbb az igazinál."
  3. "Tetszett, hogy képes lenne szeretni engem. Ettől szinte már szerethetőnek éreztem magam."

Összességében:
Döbbenten csuktam be a könyvet. Colleen Hoovert eddig csak a romantikus könyveiért imádtam, de ezek után könyörgök egy újabb thrillerért tőle.
Bámulatos, hogy mennyire átgondolt és kidolgozott karakterek vannak a történetben, akiknek egyik titka mocskosabb, mint a másik. A feszültség már a kötet elejétől szinte tapintható volt, és ahogy haladtam az olvasással, ez csak nőttön nőtt. A folytonos csavarok lekötötték a figyelmemet, és még akkor is a könyv járt a fejemben, mikor nem tudtam kézbe venni.
Kegyetlen, gyomorforgató, és mégis letehetetlen - ezek a megfelelő szavak a Verity-re.


Nyereményjáték:


A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!

A feladvány: 8. Colleen Hoover egyik gyermekének neve.




(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
07.22. Readinspo
07.28. Csak olvass!
07.30. Fanni's Library
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése