2020. október 31., szombat

Blogturné Klub Halloween - avagy 5 vámpíros könyv, amit olvasnotok KELL! {Nyereményjáték}

Sziasztok!

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak,  vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján! 
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét! 

Top 5 vámpíros könyv, amit nem szabad kihagynod:

Ebben a könyvben nem kifejezetten vámpírok vannak, hanem bizonyos holdvérűek, de Dhelward, a férfi főszereplő igazából betudható vámpírnak, hiszen nagyjából ugyanazok a dolgok érvényesek rá is. Hercz Júlia a 19. századi Angliába kalauzol el minket, ahol folyton rejtélyes dolgok történnek, de elmaradhatatlan a romantikus szál és a főszereplők közti csipkelődés is. 

2. Jeaniene Frost: Első lobbanás
Sokáig ódzkodtam a vámpíros történetektől, de Frost képes volt teljesen lekötni a figyelmemet ezzel az egocentrikus román vámpírral, valamint a badass barátnőjével. A kapcsolatuk nem zökkenőmentes, de izgalmas, és végtelenül letaglózó.

Évek óta szemeztem ezzel a könyvvel, de szerencsére egy turné alkalmával rávettem magam az olvasására. Abszolút nem bántam meg, és amilyen rövid, olyannyira tartalmas a kötet, ráadásul a második része nemrég jelent meg magyarul, úgyhogy Charlie és Ryder románcának ezzel még nincs vége. ;)

4. Gail Carriger: Soulless - Lélektelen
A Napernyő Protektorátus sorozat az egyik legjobb romantikus, steampunk fantasy sorozat, amit valaha elkezdtem. Nem csak vámpírokat, de még sok más lényt is felsorakoztatott benne az írónő, legyen szó vérfarkasokról vagy szellemekről, hovatovább gólemekről. Az pedig csak plusz pont, hogy egy lassan felépülő, mégis mindent elsöprő romantikus szál is helyet kapott benne.

5. Stephenie Meyer: Twilight - Alkonyat
Úgy érzem, nincs olyan ember, akinek ezt a sorozatot be kellene mutatnom. Az elmúlt hetekben újra elkapott az Alkonyat-láz (köszönöm a kiadónak a recenziós példányt), és szabályosan újraélem a tinédzserkorom kezdetét Bella szemén keresztül. Sokan savazták már a könyveket és a filmeket is egyaránt, de úgy érzem, mindenképp megér egy próbálkozást a könyv, hiszen sokkal többet tud nyújtani, mint a film.


Booktag:


Csokit vagy csalunk - Egy cuki, és egy szélhámos karakter: Cukinak egyértelműen Dee Black-et mondanám az Obszidiánból, szélhámosnak pedig Juliant a Caraval-trilógiából.
Halloweeni jelmez - Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára: Aelin Galathynius megfelelő választás lenne, és nem csak a hatalmas ruhásszekrénye, de Rowan miatt is... :D

Boszorkány - Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó: Nem láttam még a Netflix sorozatot, és a könyvet sem olvastam, de egy ilyen a sok közül a Boszorkányszezon Sarah Rees Brennan tollából.

Fekete - Egy könyv, aminek fekete a borítója: Rengeteg fekete borítójú könyv van, úgyhogy elég nehéz közülük választani, de szerintem a Fagy és csillagfény udvara csodaszép.

Múmia - Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél: Minden eddigi kötelező olvasmányom. :D Viccet félretéve az egyik nagy kedvencem is ilyen, ami nem más, mint az Egyperces novellák Örkénytől.

Vámpír - Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved: Túl sok ilyen van! Viszont ha egyet ki szeretnék emelni, akkor az Prim halála lenne Az éhezők viadala trilógiából.

Zombi - Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál: A legutóbbi ilyen könyv talán az Ezzel a szívvel volt R. S. Grey-től, amit tényleg lehetetlen lerakni.

Halloweeni tök - Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából: Kezdetben Easton Royal a kedvenc szereplőim közé tartozott, de a Bukott örökösben rájöttem, hogy elég kiállhatatlan a személyisége, ráadásul az egója az eget veri. Biztos, hogy nem bírnék vele 5 percnél több időt eltölteni anélkül, hogy ne kapjak agyvérzést.

Bájital - Egy könyv, amelyben megmérgeznek valakit: Erre mindenki örök kedvence, a Harry Potter sorozat jó példa lehet, hiszen a 6. kötetben Ront megmérgezték.

Nyereményjáték:

Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: “Az egyik benzinkútnál lekanyarodom, és veszek egy doboz fagyit, pár üdítőt és pattogatott kukoricát. A kasszánál hozzádobok még két csokiszeletet is. Egy vödörben kitettek pár rózsaszálat, és azok közül is választok egyet.

– Magadra haragítottál valakit, nem igaz? – kérdezi a fickó a kasszánál, miközben lehúzza az árukat.

– Honnan tudja?

– Ez a „sajnálom” kezdő csomag – viccelődik.”


a Rafflecopter giveaway

Állomások:

09:00 Booktastic Boglinc - Könyvjelzők

10:00 Deszy könyvajánlója - Vajsör & lávasüti

10:00 Deszy könyvajánlója - Booktag

11.00 Utószó - Tökfaragás

13:00 Hagyjatok! Olvasok! - Boszorkányos könyv- és filmajánló

14:00 Könyvvilág - Madarak a dobozban

15:00 Olvasónapló  - Baljós hangulatú gyerekkönyvek

16:00 Könyv és más - Társasjátékok

18:00 Dreamworld - DIY

19:00 Csak olvass! - Szemgolyós muffin

20:00 Fanni’s Library - Top 5 vámpíros könyv

21:00 Veronika’s Reader Feeder - Sütőtökös pite

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése