2023. december 21., csütörtök

Ana Huang: Twisted Hate {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

November 20-án hazánkban is megjelent a Twisted sorozat harmadik része, Jules és Josh története, a Twisted Hate! Ha kíváncsiak vagytok, hogy ez a rész is elnyerte-e bloggereink tetszését, tartsatok velünk! Ne feledjétek, a turné végén egy szerencsés játékos gazdagodhat egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldánnyal!

Adatok:
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634997375
Oldalszám: 544
Fordító: Bujdosó István
Eredeti cím: Twisted Hate
Megjelenési dátum: 2023. 11. 20.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Utálja… ​legalább annyira, mint amennyire kívánja őt.
Jóképű, magabiztos, hamarosan menő orvos lesz, ráadásul Josh Chen sose találkozott olyan nővel, aki ellen tudott volna neki állni – kivéve Jules Ambrose.
A gyönyörű, vörös hajú nő az első találkozásuk óta az idegein táncol, miközben senki máshoz foghatóan ragadta meg a képzeletét.
Amikor a viszályuk egy felejthetetlen éjszakába torkollik, egy olyan megoldást javasol, amely segítségével végre tovább léphetne: egy ellenségek extrákkal kapcsolatot egyszerű szabályokkal. Nincs féltékenykedés. Nincs elköteleződés. És nincs szerelem.
A barátságos és ambiciózus Jules egyetlen célja átmenni az ügyvédi vizsgán.
Egyáltalán nincs szüksége egy jóképű doktorra, aki egymaga testesíti meg a kiállhatatlanság fogalmát – még ha rettenetesen dögös is. De ahogy jobban megismeri, rájön, hogy a régóta utált férfi sokkal többet rejt magában. Nem sejthette, hogy ő lesz az ősellensége és az igazi megváltása is.
Kapcsolatuk pokolian indul, és amikor múltjuk démonjai utolérik őket, olyan igazságokkal kell szembenézniük, amelyek vagy megmentik őket… vagy elpusztítanak mindent, amiért eddig dolgoztak. A legjobb barátjának a testvére. Az ősellensége. És az igazi megváltása.

Véleményem a borítóról:
Csodás ez a borító képen és élőben is, bár nem meglepő, elvégre az egész sorozat fantasztikusan néz ki, pláne egymás mellett.

A történetről és a szereplőkről:
Idén ez a harmadik könyvem Ana Huang írónőtől, aminek következtében szomorúan konstatáltam, hogy hamarosan véget ér a kalandom a Twisted-sorozat szereplőivel. A második rész után nagy elvárásokkal kezdtem bele Jules és Josh történetébe, hiszen Bridget és Rhys kötete nagy kedvencemmé vált, de azt hiszem, kicsit sokat vártam ettől a résztől. 

Tény és való, ehhez hasonló kapcsolati dinamikájú párossal még nem találkoztam. Jules és Josh ellenségekből válnak szeretőkké, jobban mondva eleinte csak szexpartnerekké. Nem tagadom, nekem nem túl szimpatikus ez a felállás, ettől függetlenül érdeklődve olvastam, hogy a két fiatal hogy lépett át a testiségen. Akarva-akaratlanul elkezdtek törődni egymással, ez pedig egy lassú, de annál szívet melengetőbb folyamat volt. 

Számomra naaaagyon elnyújtott volt ez a kötet, de az vitathatatlan, hogy Ana Huang történetei nem csak mezei pornóból állnak. Kifejezetten tetszett Jules elhallgatott múltja - mondjuk az kevésbé, hogy nem tudott megfelelően kommunikálni -, ez is egy plusz izgalmi faktort adott. Arról már nem is beszélve, hogy a két főszereplő milyen aranyos helyzetekbe keveredett, és ez is hozzásegített ahhoz, hogy megkedveljem a párosukat és ne érezzem “üresnek” a cselekményt. 

Amellett azonban még mindig nem tudok szó nélkül elmenni, hogy a magyar kiadás mennyire… igénytelen. Ami angolul jól hangzik, magyarul nagyon ciki, arról pedig ne is beszéljünk, hogy mennyi hiba van magában a könyvben. Sajnálom, ez is hozzátartozik az olvasási élményhez, és nekem ez pont, hogy elvett a szórakozásomból.

Valamiért nem került hozzám olyan közel ez a páros, mint az előző kettő, de van mélység a történetükben. Érdekes volt látni, hogy Josh miként küzd meg az orvosi lét akadályaival és bukkanóival, de azt is érdekfeszítő volt látni, hogy Jules mennyire komolyan vette a tanulást és a vizsgáit. A két karakter teljesen különböző háttérrel rendelkezik, mégis megtalálták a közös pontot, ahol "találkoznak", ez pedig igazán motiváló tud lenni még az olvasónak is. A szerelem nem ismer határokat, és ezt Jules és Josh esetében is megtapasztalhatjuk.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Mert annak, hogy veled lehetek, még a lehetősége is jobb, mint bárki mással együtt lenni a valóságban."
  2. "Egyszer olvastam valahol, hogy a szerelem ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. A gyűlölet és a szenvedély lángja ugyanolyan hévvel ég."
  3. "Vajon milyen lenne, ha valaki annyira szeretne, hogy nem kellene minden egyes döntésemkor azon aggódnom, hogy emiatt esetleg elveszítem?"
Összességében: 4
Jules és Josh története tökéletes választás lehet azoknak, akik kedvelik az enemies to lovers regényeket és a pikáns részeket. Engem az utóbbi szál nem igazán fogott meg, de tagadhatatlan, hogy Ana Huang ért az erotikus jelenetek megírásához, legalábbis eredeti nyelven nagyon is átjöttek ezek a fejezetek, míg magyarul a szekunder szégyenérzet kerülgetett olvasás során...
Nem volt ez rossz könyv, de a Twisted Games után többet vártam valamiért. Úgy vélem, hogy 540 oldal nagyon sok egy romantikus történetnek, és hiába olvastatja magát a regény, jóval kevesebb oldalszám is elegendő lett volna a cselekmény kibontakoztatására.


Nyereményjáték:

Játékunk során a Maxim Kiadó Passion válogatásából mazsoláztunk. Mindegyik állomáson találtok egy borítórészletet, a ti dolgotok, hogy felismerjétek, melyik könyv borítójából származik az adott részlet, a regény címét pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A borítórészlet:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
12. 21. – Fanni’s Library
12. 22. – Kelly és Lupi olvas
12. 23. – Fanni’s Library extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése