2019. október 29., kedd

Mariana Zapata: Szívvel a falnak {Értékelés + Nyereményjáték}

Halihó!

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan érkezik Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me - Szívvel a falnak című könyve. Az írónő a lassan épülő románcok nagy szakértője, és első magyarul is érkező regényében nemcsak, hogy bepillantást nyerhetünk egy profi sportoló életébe, de tanúi lehetünk annak is, ahogy lassanként egy mogorva, rideg férfi szíve is képes meglágyulni, ha megfelelő társára akad. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634575580
Oldalszám: 608
Fordító: Neset Adrienn
Eredeti cím: The Wall of Winnipeg and Me
Megjelenés: 2019. 11. 05.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
"Ha Mr. Darcy amerikai focizna...
Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.
Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A "winnipegi nagy fal"-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.
Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.
Éld át a tüzét!"
Véleményem a borítóról:
Úgy gondolom, hogy ennél a könyvnél a magyar borító ezerszer jobban néz ki, mint az eredeti, annak ellenére, hogy megőrizte az amerikai focis vonalat. Az egyszer biztos, hogy örülni fogok, ha ez a szépség is csatlakozik majd a többi polclakómhoz.

A történetről és a szereplőkről:
Habár inkább YA kedvelőnek tartom magam, néha mégis szükségem van egy olyan NA könyvre, ami kicsit kiragad az epikus csatajelenetekkel tarkított, leginkább fiatalabb korosztálynak való fantasykból. Régen ódzkodtam a Rubin Pöttyös szekciótól, de mára ez teljes mértékben megváltozott, köszönhetően az ehhez hasonló, végtelenül szórakoztató és mégis elgondolkodtató műveknek. Egy héten keresztül gondolkodtam azon, hogy bevállaljam-e az előolvasását - nem tudtam, mennyire fog ez beleférni az októberi érettségi időszakomba -, de szerencsémre Anikó rábeszélt (mint ahogy egy csomó más könyvre is :D). 

Kezdetben megrémisztett ez a 608 oldal, mert féltem, hogy túl elnyújtott lesz a történet, és a végére teljesen ellaposodik. Az első 100 oldalt elég nyögve-nyelősen fogyasztottam el, mert akkor még nem volt szimpatikus Vanessa, és mivel mindent az ő szemszögéből olvashatunk, kicsit elment tőle a kedvem. Nem tudtam eldönteni, hogy kedvelem, vagy sem, mivel a könyv elején elég ellentétes érzelmei és gondolatai voltak. Azonban megtörtént a pálfordulás, és Vanessa 100 oldal után felmondott a bunkó - és egyébként tényleg Mr. Darcy jellemű - főnökénél, Aidennél. Ennek eredményeként teljesítette egy álmát, és mit sem sejtve tengette a napjait, míg fel nem bukkant újra az a bizonyos Aiden Graves egy igencsak elgondolkodtató ajánlattal...

Nem köntörfalazok, egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Nem éreztem, hogy lettek volna hullámvölgyek benne, és a lassú felépülése ellenére ugyanúgy megmaradt az íve, nem mellesleg a végkifejlet minden olyan pillanatért kárpótolt, mikor Aident meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Sok Rubin Pöttyössel ellentétben ebben kivételesen nem a végeláthatatlan szexjeleneteken volt a hangsúly, és kifejezetten tetszett, hogy ez a téma most kicsit háttérbe szorult, és nem kellett 5 oldalanként erről olvasni. Vanessa és Aiden története nálam teljes mértékben sikert aratott, és nagyon remélem, hogy ti is így fogtok érezni a könyv kapcsán.




Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Azt viszont senki sem meséli el neked, hogy a céljaid felé vezető út nem egyenes, inkább egy labirintusra hasonlít. Megállsz, elindulsz, meghátrálsz, befordulsz néhány rossz sarkon, de ami a lényeg: soha nem szabad elfelejteni, hogy van kijárat. Valahol legalábbis van."
  2. "Az élet a döntésekről szól. Te döntöd el, mihez kezdesz azzal, amid van."
  3. "Ha csak ez az egy életem van, nem akarok visszavonulót fújni, és még messzebb kerülni a céljaimtól."
Összességében:
Amennyire féltem ettől a könyvtől először, olyannyira megszerettem a végére. Bevallom, kicsit ijesztőnek találtam azt a 608 oldalt, viszont az utolsó soroknál úgy éreztem, hogy még többet akarok Aiden és Vanessa párosából. Egyáltalán nem laposodott el a történet a könyv vége felé, és ez köszönhető Mariana Zapata gördülékeny írásstílusának. Az írónő az egyik pillanatban a humorával vigyorgásra késztetett, aztán pedig kegyetlenül szembesített az élet kellemetlen oldalával, de pont ettől lett hiteles és szerethető történet a Szívvel a falnak.



Nyereményjáték:
A könyvben központi elem az amerikai futball, hiszen a főszereplő, Aiden az NFL egyik legjobb védőjátékosa. A turné állomásain olyan könyvek fülszövegeiből találtok részleteket, amelyekben szintén szerepet kap ez a sportág. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

"Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?"

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
10/29 Fanni's Library
10/31 Angelika blogja
11/02 Kelly és Lupi olvas
11/04 Hagyjatok olvasok!
11/06 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése