2020. július 27., hétfő

P. Dangelico: Wrecking Ball - Romboló {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Az olasz származású, de az Egyesült Államokban élő P. Dangelico romantikus története kitűnő alkalom volt, hogy elmerüljünk a sztársportolók életvitelébe és drukkoljunk a történet hőseinek, hogy megtalálják a közös jövőhöz vezető utat.
Kövesd a Blogturné Klub bloggereit turnéjukon, s ha helyesen válaszolsz játékunk kérdéseire tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634576808
Oldalszám: 376
Fordító: Radosits Magdolna
Eredeti cím: Wrecking Ball
Megjelenési dátum: 2020. 07. 17.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.
Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.
Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi. Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.
Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.
Éld át!

Véleményem a borítóról:
Párszor már említettem, hogy nem vagyok nagy híve az ehhez hasonló borítóknak, de ezzel sikerült valamennyire megbékélnem. Akár tetszik, akár nem, illik a történethez, ráadásul a modell is hasonlít az általam elképzelt Calvinre.

A történetről és a szereplőkről:
Szkeptikusan álltam P. Dangelico könyvéhez, mégis vonzott valami hozzá, így tudtam, hogy nem szabad kihagynom, habár féltem a csalódástól. Attól is tartottam, hogy úgy fogom érezni, hogy ezt a könyvet már olvastam, hiszen valamelyest hajaz a történet a Szívvel a falnak sztorijára. Habár tényleg volt egy-két hasonló mozzanat, mégis élvezetes volt számomra a Romboló, és biztos megbántam volna, ha nem olvastam volna el a turnéra.

A női főszereplő, Camilla élete nem is lehetne nehezebb a könyv kezdetekor; kiderült, hogy a három éve halott férje rengeteg csalást követett el, és számos ember életét tette tönkre. Camillának egy fillérje sem maradt, mire a tárgyalások végére ért, a tanári állását is elveszítette, éppen ezért minden lehetőséget megragad, hogy pénzhez jusson. Így kerül a képbe Calvin, akinek épp elkél a segítség a magába zárkózott unokaöccse kapcsán. Arra viszont senki sem készíti fel Camillát, hogy ezzel a morcos marconával ezerszer nehezebb dolga lesz, mint a 8 éves Sammel...


Mariana Zapata könyve óta tagadhatatlanul vonzanak az olyan férfi szereplők, mint amilyen Calvin is. A zárkózott, sokszor elutasító külső egy igenis érzékeny belsőt takar, és minden oka megvan arra, hogy védje magát az esetleges sérülésektől, amit egy új kapcsolat hordozhat magával. A védekezés ugyanúgy fennáll Camilla esetében is, viszont ő - valószínűleg a hivatásának köszönhetően is - sokkal jobban kijön mindenkivel. Akarva-akaratlanul megszerettem őket, és az is különösen tetszett, hogy a kapcsolatuk szép lassan épült fel, mikor már mindketten készen álltak rá.

A jópofa mellékszereplők, a szellemes beszólások és az érzelmesebb jelenetek színessé tették a kötetet. Az írónő stílusa megnyerő, és cseppet sem kiforratlan. Tökéletes belátást biztosított egy sztársportoló életébe és nehézségeibe, valamint megfelelően ábrázolta a gyász feldolgozásának folyamatát is. Camilla és Calvin története különleges, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szórakozást és kikapcsolódást fog nyújtani mindenkinek ez a kötet.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne."
  2. "– (…) De ne engedd, hogy az eszed döntsön a szíved helyett."
  3. "– Kérsz egy kis popcornt?
    Hogy mi? Jó, talán mégsem olyan fontos az egész.
    – Ööö, igen, simán – válaszolom sután, kizökkentve a témaváltástól.
    – Király, akkor hozz nekem is, meg amit még szeretnétek. Meg egy sört is, dobozosat ha van, de a csapolt is jó lesz – és a kezembe nyom egy száz dollárost.
    Kuncogva nézek a pénzre a markomban
    – Mindig ilyen elbűvölő vagy a randikon?
    "
Összességében:
Hogy nekem mennyire hiányzott már egy ilyen kötet! A Szívvel a falnak olvasása óta odáig vagyok a Calvinhoz hasonló "keményfiúkért", legyenek akármennyire klisések is az ilyesfajta szereplők. Bevallom, kicsit tartottam is attól, hogy nagyon hasonlítani fog az előbb említett könyvhöz, de szerencsére nem éreztem azt, hogy így lett volna.
A két főszereplő végérvényesen is elnyerte a szimpátiámat, tökéletes párost alkotnak. Camilla és Calvin életében egyaránt voltak nehézségek, de jó volt látni, hogy szép lassan mindketten előbújnak a maguk köré épített fal mögül, és utat engednek az érzelmeiknek. Számomra nagyszerű élmény volt ez a közel 400 oldal, egyáltalán nem éreztem túlnyújtottnak, sőt, legszívesebben olvastam volna tovább is. Remélem, hamarosan kézbe vehetjük a sorozat következő részét is.




Nyereményjáték:

A történet férfi főszereplője sztársportoló, ezért játékunk egyszerre kapcsolódik sporthoz és könyvekhez: sportoló főhősök keresik szerzőjüket. A turné minden állomásán egy-egy regény főhősének nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a regény címét és szerzőjének nevét.


A karakter: Dean Robillard

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway
Állomások:
07.18 - Könyvvilág
07.27 - Fanni’s Library
07.28 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése