2024. július 5., péntek

Ana Huang: King of Wrath - A harag {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Ana Huang Kings of Sin sorozatának első részét, melyben a sokunknak már ismerős Dante Russo milliárdos cégtulajdonos elrendezett házasságának titkairól olvashatunk. Kövessétek az állomásokat, és a játékunk során a King of Wrath - A harag  regény egy példányát meg is nyerhetitek a kiadó felajánlásában!

Adatok:
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634997979
Oldalszám: 480
Fordító: Bujdosó István
Eredeti cím: King of Wrath
Megjelenési dátum: 2024. 05. 17.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Ő ​volt az én Sarkcsillagom, az égbolt legfényesebb ékköve.
Könyörtelen. Pedáns. Arrogáns.
A milliárdos cégvezér, Dante Russo az élet minden területén imádja maga irányítani a dolgokat. Csakhogy most belekényszerítik egy jegyességbe egy olyan nővel, akit alig ismer. Vivian Lau a leendő feleség, akit soha nem akart, és a gyenge pont az életében, amire soha nem számított. De bármily gyönyörű és kedves is Vivian, Dante mindent megtesz, hogy véget vessen a zsarolásnak, és ezzel a kapcsolatuknak is. Viszont most, hogy jobban megismerte, képtelen lemondani róla.
Elegáns. Ambiciózus. Jól nevelt.
Vivian Lau igazi jó kislány, és házassága a kékvérű Russóval eddig zárt ajtókat nyithat meg újgazdag szülei előtt. És bár a durva, titokzatos Dante nem igazán álmai férfija, kötelességből beleegyezik a házasságba. De arra nem számított, hogy sóvárogni fog a férfi érintése után, vagy ami még rosszabb: beleszeret a leendő férjébe.
Vajon a kettejük közötti perzselő vonzalom elég lesz, hogy megrendítse Vivian kötelességtudatát és megenyhítse Dante veszélyes haragját, vagy szenvedélyük lángja elpusztít mindent körülöttük?

Véleményem a borítóról:
Szeretem, hogy az Ana Huang-könyvek ennyire letisztult, egyszerű és már-már kifinomult borítóval rendelkeznek. Az írónő könyvei nemcsak szórakoztatóak, de szépek is, így duplán örülök, mikor új könyve kerül a polcomra.

A történetről és a szereplőkről:
Több mint 360.000 csillagozás és 35.000 értékelés után Ana Huang ezen kötete 4.06 csillagon áll a Goodreads-en. Úgy érzem, a számok magukért beszélnek, és kijelenthetem, hogy én is csatlakozom a rajongók közé. Vivian és Dante párosa teljesen elnyerte magának a szívem, és csak reménykedni tudok, hogy az írónő ezek után nem fog csalódást okozni. Na, de ne szaladjunk ennyire előre!

Tavaly nyár óta követhetitek figyelemmel az értékeléseimet a szerző műveiről. Ezalatt az egy év alatt öt könyvet olvastam el tőle, ami nálam soknak számít, hiszen van olyan szerző, akinek a könyvei között éveket hagyok ki. Mindeközben immár hat könyvet olvashatunk magyarul is Ana Huangtól, amelyek között az egyik legújabb megjelenés a King of Wrath. Ez egy különálló sorozat első kötete, igaz, néha visszautal a Twisted-sorozat szereplőire és eseményeire, hovatovább a King of Wrath és a Twisted Lies között még cselekménybeli átfedés is van. Nem mondom, hogy nem olvasható ez a sorozat a másik ismerete nélkül, de én személy szerint örülök annak, hogy a Twisted-párok történetét is megismertem, még akkor is, ha nem is szerettem mindet.


Korábban azt mondtam, hogy az ellenségekből szerelmesek-típusú romantikus történetek a kedvenceim, na de ha ezt még megspékeljük egy kis érdekházassággal, ott nekem VÉGEM. Igen, így, nagybetűvel. Legalábbis akkor, ha jól van megírva - és a King of Wrath bizony, hogy jól van megírva. Ez egy olyan hatalmas feszültséget okozott a szereplők között, amit szabályosan tapintani tudtam a lapokon keresztül, és alig vártam, hogy végre mindketten rájöjjenek, hogy milyen jó párost is alkotnak együtt. Nincs jobb kifejezés rá, imádtam ezt a felállást, ahogy azt is, hogy lassan kerültek egyre közelebb egymáshoz a karakterek. Végre egy olyan könyv, amiben nem máról holnapra szeretnek egymásba az emberek!

Vivian és Dante amennyire hasonlítanak, annyira különböznek is egymástól: mindketten erős jellemmel rendelkeznek, próbálják úgy játszani a lapjaikat, hogy nekik legyen előnyös, és bármit megtennének a szeretteikért. Dante éppenséggel pont az öccse megmentése érdekében hajlandó frigyre lépni Viviannel, a lány pedig azért nem ellenkezik, mivel tudja, hogy így boldoggá teheti a szüleit. Vivian újgazdag szülei mindent megtesznek azért, hogy még nagyobb hatalomra és még több pénzre tegyenek szert, egyszerűen semmi sem elég nekik, ehhez pedig nem haboznak feláldozni a lányukat, aki mindig szófogadó volt. Ez a megfelelési kényszer Vivianben is mély nyomot hagyott, valamint Dante is többször felhánytorgatja neki, hogy belesüppedt az engedelmes, üresfejű kislány szerepébe, és ez nagy karakterfejlődésre sarkallja Viviant, ami őszintén az egyik kedvenc vonalam volt a regényben. Én is tudom, hogy milyen elvárások szerint élni, és talán éppen ezért tudtam ennyire átérezni a fiatal nő helyzetét - nyilván reális keretek között.

Szeretném kiemelni, hogy a könyv nem véletlenül került a New Adult és dark romance kategóriába. Nem ajánlom sem ezt, sem a Twisted-sorozatot fiatalkorúaknak, hiszen nem egy és nem két nehezebb, olykor már brutális jelenet van a könyvben. A karakterek sokszor morálisan megkérdőjelezhetőek, és olyan döntéseket hoznak, amelyek nem egyszerűek, és valószínűleg ez kicsit megzavarhatja a tapasztalatlan, fiatal olvasók erkölcsi iránytűjét. Az erotikus jelenetek miatt is inkább 18 éven felüli olvasóknak ajánlanám Ana Huang írásait. Noha tudom, hogy ez "csak egy könyv", és a valóság tud cifrább történeteket alakítani, mégis úgy érzem, hogy muszáj kihangsúlyoznom, hogy ez a könyv felnőtteknek íródott.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "A szerelem nem csak a nagy pillanatokról szól. Sokkal inkább azokról az apróságokról, amelyek a nagy pillanatokat kötik össze egymással."
  2. "De az a nagy helyzet az emberekkel, hogy senki sem legyőzhetetlen. Mindenkinek ugyanúgy kijut a fájdalmakból és a bizonytalanságból. Ez alól senki sem kivétel. Csak egyesek jobban tudják palástolni ezeket."
  3. "És ugyebár azok a sértések fájnak a legjobban, amelyeknek azért van némi igazságalapjuk."
Összességében: 5
Nem számítottam arra, hogy ennyire fogom szeretni ezt a történetet, de a King of Wrath után megint magasra tette a lécet a kedves írónő. Ugyan mindig elmondom, hogy nem vagyok dark romance-fan, de az Ana Huang-féléknek nem tudok ellenállni, mégpedig azért, mert az erotikán kívül bizony van mélysége a történeteknek. Ugyan Vivian és Dante kötete sem volt klisémentes, mégsem tudok rá egy rossz szót sem mondani. Engem nagyon magával rántott, sokat nevettem és bosszankodtam is rajta, hovatovább elmorzsoltam egy-két könnycseppet is olvasás közben. Bízom abban, hogy a sorozat többi párosa is legalább ennyire kedves lesz a szívemnek.


Nyereményjáték:

Játékunk során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a válaszokat. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés: Vivian családja milyen üzletágban sikeres?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
06.30 Kelly&Lupi olvas
07.05 Fanni’s Library
07.11 Betonka szerint a világ…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése