2019. szeptember 27., péntek

10 könyv a kívánságlistámról

Sziasztok!

2019 idáig is könyvekben gazdag volt, habár az őszi és téli megjelenések között még számos újdonság van, amit a polcomon szeretnék tudni. Ebben a bejegyzésben 10 olyan könyvet találtok, amit mindenképp be szeretnék szerezni. :)




Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight - Fagy és csillagfény udvara (ACOTAR 4.)
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 296 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-a-court-of-frost-and-starlight-fagy-es-csillagfeny-udvara
Fülszöveg:

"A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.
A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.
Egy éve. Ti jó istenek! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.
Eszembe jutott a párom, aki olyan keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.
Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.
A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik."

Sarah J. Maas: Hamvadó királyság 1-2.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: ~1200 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-kingdom-of-ash-hamvado-kiralysag-1-2
Fülszöveg:
*
"Elérkezett a végső háború.
Aelin Galathynius rabszolgából a király orgyilkosává, majd egy birodalom királynőjévé vált. Útjának utolsó, szívbe markoló szakasza a háború kitörésével veszi kezdetét.
Aelin mindent kockára tett, hogy megmentse a népét – csakhogy hatalmas árat fizetett érte. A tündérkirálynő vaskoporsóba zárta, és most tüzes akaratának utolsó lobbanására is szüksége van, hogy elviselje a kínokat.
Ha megtörik, Maeve pusztulásra ítél mindenkit, akit szeret. Csakhogy Aelinnek fogytán az ereje…
De hiába került ő fogságba, a barátainak mennie kell tovább. Bizonyos kötelékek elmélyülnek, míg mások örökre megszakadnak.
A tenger túlpartján Rowan, hű társaival foglyul ejtett hitvesét és királynőjét keresi – nehogy végleg elveszítse!
A sors fonalai végül összeérnek, és kénytelen mindenki összefogni, miközben Aelin a saját életéért és egy jobb világért küzd.
Sarah J. Maas kirobbanóan sikeres Üvegtrón sorozatának utolsó, döbbenetes felvonása!
Mélyedj el az élményében!"
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom - Egy birodalom végzete
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 424 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/alexandra-christo-to-kill-a-kingdom-egy-birodalom-vegzete
Fülszöveg:

"A HERCEG ​SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA.
Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. Tizenhét herceg szív van a gyűjteményében, így hát a víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.
Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?"

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star - A legsötétebb csillag
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 464 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/jennifer-l-armentrout-the-darkest-star-a-legsotetebb-csillag
Fülszöveg:

"A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…
Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!"

Jay Kristoff: Nevernight - Öröknappal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: ?
Moly: https://moly.hu/konyvek/jay-kristoff-nevernight-oroknappal
Fülszöveg:

"Egy olyan helyen, ahol a három nap majdnem sose megy le egy érlelődő gyilkos iratkozik be a bérgyilkosok iskolájába, hogy bosszút álljon azokon, akik tönkretették a családját.
Mia Corvere, egy kivégzett áruló lánya, alig ússza meg élve apja elbukott lázadását. Egyedül és barátok nélkül bujkál a holt isten csontjaiból épült városban, ahol mind a Szenátus, mind az apja volt társai üldözik. Rendkívüli képessége, az árnyakkal való szótértés, viszont lehetővé teszi, hogy megismerjen egy nyugalmazott gyilkost és egy korábban el sem képzelt jövőt.
Az egész köztársaság leghalálosabb bérgyilkosai között tanulja a mesterségét ─ a Vörös Templomban. Ha felülmúlja társait kardforgatásban, méregkeverésben és a kifinomult művészetekben, fel fogják venni a Szent Gyilkosság Asszonyának Pengéi közé, és egy lépéssel közelebb kerül a bosszújához, amire annyira vágyott. Amikor a Templom előterein belül egy gyilkos őrizetlenül marad, Mia múltjának sötét titkai visszatérnek, hogy kísértsék őt, és kitudódik az egész kongregáció megdöntésére irányuló terv az árnyak között, akiket Mia annyira szeret.
Túl fogja-e élni a beavatást, s bosszút áll?"

Jewel E. Ann: Zajlik az élet
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: ?
Moly: https://moly.hu/konyvek/jewel-e-ann-zajlik-az-elet
Fülszöveg:

"Sosem ​tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…
Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, … egy szemvillanás alatt teszi.
Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!"


Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me - Szívvel a falnak
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 608 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/mariana-zapata-the-wall-of-winnipeg-and-me-szivvel-a-falnak
Fülszöveg:
"Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.
Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.
Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.
Éld át a tüzét!"

Stephanie Garber: Legendary (Caraval 2.)
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: ?
Moly: https://moly.hu/konyvek/stephanie-garber-legendary
Fülszöveg:

"Egy összetört szív. 
Egy megfizetendő adósság.
Egy vérre menő játék.
Donatella Dragna a Caraval varázslatos világában végleg megszabadult zsarnok apjától, és a nővérét, Scarlettet is megmentette egy baljós házasságtól. Lenne mit ünnepelnie a Dragna-lányoknak – de Tella még nem szabad.
Még a játék előtt, végső kétségbeesésében egyezséget kötött egy bűnözővel, és most olyasmivel tartozik neki, amit eddig soha senki nem tudott megszerezni. Ki kell derítenie a Caraval mester, Legend valódi nevét! Erre csak egyetlenegy esélye van: ha megnyeri a Caravalt.
Tella tehát második alkalommal is beleveti magát a legendás versengésbe, és ezzel keresztezi egy gyilkos trónörökös útját, belebonyolódik egy elátkozott szerelembe, valamint a titkok kusza hálójába… amivel bajba sodorja Scarlettet is.
A Caraval mindig is bátorságot, ravaszságot és áldozatokat követelt. Ám ezúttal még többet kér a játék: ha Tella nem tudja teljesíteni, amit az alkuban ígért, és nem szolgáltatja ki Legend igazi nevét, mindent elveszít – talán még az életét is. De ha nyer, Legend meghal, és a Caraval örökre megsemmisül.
Isten hozott újra a Caravalban… a játék még csak most kezdődik igazán!"


Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Kiadó: Libri
Oldalszám: 426 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/delia-owens-ahol-a-folyami-rakok-enekelnek
Fülszöveg:

"Delia ​Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és 60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.
Az első szerelem azonban Kya életét is felforgatja: a közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. Ám nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való lány iránt…
Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő „Lápi lányra” terelődik.
A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza. Nem véletlenül került a New York Times bestsellerlistájának első helyére, s vezeti az Amazon sikerlistáját is. Bár csak tavaly ősszel jelent meg, már több mint 1 millió példány kelt el belőle, Reese Witherspoon is beválogatta könyvklubjának ajánlott olvasmányai közé, sőt: a színésznő produkciós cége filmet forgat a regényből."

Jennifer Donnelly: Stepsister - Egy sötét mese
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 384 oldal
Moly: https://moly.hu/konyvek/jennifer-donnelly-stepsister-egy-sotet-mese
Fülszöveg:

"„Tengermelletti ősi városban három nővér – hajadon, matróna, ősöreg hölgy – gyertyafénynél térképeket rajzol. Komoram. Tekintetük átható. Szemük szürke. A Párkák. És minden térkép egy emberi élet útja…”
Ez a történet ott kezdődik, ahol Hamupipőke története abbamarad. Főhőse Hamupipőke mostohahúga, Isabelle. Az emberek szépnek tartják Ellát, azaz Hamupipőkét, de Isabelle-t nem. Isabelle félelmet nem ismerő, bátor, erős akaratú lány. Jobban vív, mint a fiúk. Olyan akadályokon ugrat át szeretett lovával, amitől felnőtt férfiak visszariadnak. Mindez azonban nem számít. Ezeket a tulajdonságokat nem értékelik a lányoknál. Mások határozzák meg, mi a szép. És Isabelle nem illik bele a meghatározásba. Meg kell küzdenie azokkal a démonokkal, amik arra késztették, hogy rosszul bánjon Ellával, változtatnia kell saját sorsán és talán át kell értelmeznie a szépség fogalmát."


Remélem, sikerült meghoznom a kedveteket valamelyikhez, hiszen mindegyik könyv érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. :)
Találkozunk a következő bejegyzésnél!

Fanni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése