2022. február 16., szerda

2022-es megjelenések, amiket nagyon várok

Sziasztok!

A közeljövőben rengeteg szuper újdonság fog megjelenni itthon, ezért arra gondoltam, hogy összeszedek tíz könyvet, melyeknek a megjelenését már tűkön ülve várom. Ha minden igaz, a legtöbbről olvashatjátok majd a véleményemet. :)


1. Courtney Summers: Sadie - várható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: 2022.02.22.
Sadie-nek ​nem egyszerű élet jutott. Egymaga nevelte a húgát egy elszigetelt kisvárosban – holott ő is szinte egyedül nőtt fel –, és próbált normális életet biztosítani neki, miközben mindent megtett azért, hogy talpon tudjanak maradni.
Ám amikor Mattie-t holtan találják, Sadie egész világa romba dől. A felszínes és félresiklott rendőri nyomozást követően Sadie elhatározza, hogy maga keríti kézre a húga gyilkosát, így néhány bizonytalan nyomra támaszkodva nekivág az országútnak, hogy megtalálja a tettest.
Amikor West McCray – egy rádiós újságíró, aki Amerika elfeledett kisvárosairól vezet műsort – véletlenül fültanúja lesz Sadie történetének egy helyi benzinkúton, megszállott kutatásba kezd, hogy a nyomára bukkanjon. Podcastet indít arról, ahogy lépésről lépésre felgöngyölíti Sadie történetének mozzanatait, és próbálja kideríteni, mi történt, reménykedve, hogy még azelőtt talál rá a lányra, hogy túl késő lenne.
Izgalmas szerkezetű, megrázó történet testvérekről, erőszakról, igazságkeresésről.


2. Emma Lord: A tweetcsata
 várható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: 2022.03. 01.
Mitől ​olvad meg a szíved?
Hadd mutassam be Peppert, az úszócsapat kapitányát, krónikus maximalistát, aki mindenben a tökéletesre tör! Bár a családja épp széthullóban, kiterjedt gyorsétteremláncuk erőteljes növekedésnek indult, főként Peppernek köszönhetően. Csak komoly zsonglőrködés árán tud helytállni a hétköznapokban, miközben titokban ő felel a Big League Burger óriási Twitter-fiókjáért is.
És akkor színre lép Jack, az osztály bohóca, aki folyton borsot tör Pepper orra alá. Jack – ha épp nem a szemérmetlenül népszerű ikerbátyja árnyékából próbál kilépni – a család szendvicsbárjában szorgoskodik. A bizniszt, amit a jövőben neki szánnak, nem neki találták ki. Ám amikor a Big League Burger lenyúlja a nagymamája ikonikus grillszendvicsének receptjét, beleveti magát, hogy tweetről tweetre elégtételt vegyen.
Szerelembe és grillszendvicsbe minden belefér – legalábbis míg Pepper és Jack szóváltása őrült csatározássá nem fajul a Twitteren. És miközben a nyilvánosság előtt egymást aprítják csípős mémekkel és retweetcsatákkal, nem sejtik, hogy egy anonim chatalkalmazás segítségével, a magánéletben is keresztezik egymást az útjaik.
Ahogy mélyül a kapcsolatuk és fokozódik online a helyzet, úgy lesz egyre személyesebb a harc, míg végül a szemben álló felek kénytelenek elismerni, hogy ezen a váratlan módon, helyen és időben rájuk talált a szerelem.


3. Shea Ernshaw: Télerdővárható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: 2022.03. 04.
Légy ​óvatos a sötét rengetegben…
Főleg a Fir Haven városát körülölelő erdőkben. Egyesek szerint varázslat rejlik bennük. Sőt, kísértetek is.
Nora Walkert néhányan boszorkánynak tartják, és csak ő ismeri az igazságot az itteni fákról. A Walker lányokat mindig is különleges kapcsolat fűzte az erdőhöz, és ez vezeti el a lányt Oliver Huntsmanhez, ahhoz a fiúhoz, aki hetekkel ezelőtt eltűnt a Kezelhetetlen Fiúk Táborából. Ráadásul az elmúlt évek legszörnyűbb hóviharában. A fiúnak már meg kellett volna halnia, mégis életben van, de semmire sem emlékszik abból, ami az eltűnése estéjén történt.
Nora nyugtalannak érzi az erdőt Oliver jelenlétében. Nemsokára rájön, kénytelen felfedni az igazságot a fiúról, akivel immár őszintén törődik. Hogyan maradt eddig életben az erdőben, és egyáltalán, hogyan került oda? Nora még nem sejti, hogy a fiúnak is megvannak a maga titkai – amiket kész mindenáron megtartani, mert úgy tűnik, nem ő az egyetlen, aki azon a végzetes estén eltűnt.
A tündérmesék óta tudjuk, hogy félnünk kell a sötét erdőt és azt, ami benne lapul.
A Télerdőből kiderül, miért.


4. Erin A. Craig: Só és bánat házavárható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: még nincs
Ahogy gyönyörű testvérei egymás után titokzatos körülmények közepette életüket vesztik a szigeten, ahol magányos birtokuk áll, Annaleigh kénytelen fényt deríteni a családját kísértő átokra.
Gondold meg, kivel táncolsz…
Egy tengeri villában tizenkét megátkozott nővér él.
Annaleigh burokban éli az életét Highmoorban a nővéreivel, az apjával és a mostohaanyjával. Egykor tizenketten voltak, de most, hogy négy lány élete hirtelen véget ért, magány kísérti a pompás termeket. Egyik haláleset tragikusabb a másiknál – egy járvány, egy esés, egy fulladás, egy zuhanás –, és a környező falvakban azt pletykálják, hogy a családot megátkozták az istenek.
Annaleigh-t kísérteties látomások kínozzák, és egyre erősebben él benne a gyanú, miszerint a nővérei nem balesetet szenvedtek. A lányok minden éjjel kiszöknek otthonról, hogy fényűző bálokra látogassanak el, hajnalig táncoljanak selyemruhájukban és csillogó cipellőjükben, és Annaleigh nehezen jut dűlőre, megakadályozza-e őket ebben vagy csatlakozzon hozzájuk a tiltott találkozókon. Kivel – vagy inkább mivel – táncolnak valójában?
Amikor Annaleigh közelebb kerül egy titokzatos idegennel, aki maga is titkokat őriz, versenyt kell futnia az idővel, hogy eloszlassa a családjára boruló sötétséget, még mielőtt őt magát ragadja el legközelebb.


5. Tabitha Suzuma: Az őrület hangjaivárható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: még nincs
Miért ​történik ez velem?, kérdezte magától kétségbeesetten. Mi baj van velem?
Flynn-nek jól mennek a dolgai egyetemistaként. A Királyi Konzervatórium egyik legjobb zongoristájaként életre szóló lehetőséget kap, amikor felkérik egy fontos koncerten való szereplésre. A felszín alatt azonban minden kezd megváltozni. A jó napokon Flynn tele van élettel és energiával, de a rossz napokon megváltásnak tűnik a halál. Néha egész éjszaka komponálni és gyakorolni akar, máskor viszont az ágyból se tud kikelni. A lakótársa, Harry igyekszik megérteni, de egyre jobban összezavarják Flynn kiszámíthatatlan hangulatingadozásai. Egy barátja, Jennah is próbál segíteni, de Flynn-nek nehezére esik normálisan viselkedni a lány közelében, mivel nem tudja kordában tartani az érzelmeit. A közelgő koncert nyomása és a családja, valamint barátai növekvő aggodalma hatására vulkánszerűen törnek felszínre az érzések.
Néha minden rosszabb lesz, mielőtt javulásnak indulhatnak a dolgok.
Egy őszinte vallomás a bipoláris zavarról.


6. Kennedy Ryan: Horogdobásvárható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: még nincs
Mély ​érzelmek és romantika a profi kosárlabda és a divat világából?
Elvált vagyok. Egyedülálló apa. Egy vesztes csapatba igazoltam.
Megcsaltak, elárultak, kiszolgáltatottá tettek.
Tökéletes életem az arcomba robbant, és még mindig szedegetem a darabjait.
Ő az utolsó, akire most szükségem van.
Egy vadvirág. Egy vihar. Egy nő, akinek nem tudok ellenállni.
Lotus DuPree az első pillanattól fogva, amikor találkozott a tekintetünk, felért egy gyomron rúgással, és lenullázta a terveimet.
Megesküdtem magamnak, hogy többé egy nőben sem fogok megbízni, de még sosem vágytam úgy senkire, mint Lotusra.
Nem szerepelt a terveim között, de muszáj vállalnom ezt a kockázatot.
Egy harcos. Egy kosaras. Akit mindenki csak Gladiátornak hív.
Kenan Ross jó illatúan és sármosan vonult be az életembe, és abban a pillanatban elakadt tőle a lélegzetem, hogy megláttam.
Ő az utolsó, akire most szükségem van.
Most magamon dolgozom. Szembenézek a fájdalmammal, és legyőzöm a démonaimat.
Tudom, hova vezet, ha az ember megbízik egy férfiban.
Nekem. Erre. Nincs. Időm.
De ő csak jön, és jön.
Lerombolja a védelmi vonalamat, és szép sorjában félresöpri az összes kifogásomat.
Sosem adja fel, de most… Nem is biztos, hogy akarom.


7. Kel Carpenter: Lucifer lányavárható megjelenés a Könyvmolyképző oldalán: még nincs
Képzeld el a meglepetésem, amikor rájövök, hogy minden, amit valaha mondtak nekem, hazugság.
De ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük az elején!
Ruby Morningstarnak hívnak. Egy tetoválószalont vezetek a legjobb barátnőmmel Portlandben. Van egy mosómedvém, egy levakarhatatlan, őrült exem, hogy más apróságot már ne is említsek… Nevezetesen azt, hogy démon vagyok. Egy félvér succubus, hogy pontosan fogalmazzak. Életem elmúlt huszonhárom évében legalábbis ezt hittem magamról, de azon a napon, amikor egy szívdöglesztő idegen kiváltott engem a börtönből, fenekestül felfordult az életem, és hirtelen azt sem tudtam, ki vagyok.
Mert nem a Négy Lovas hozza el az Apokalipszist. Hanem én. Szóval mondjuk úgy, hogy megvan a magam baja.


8. Sara Wolf: Szívet szívért - várható megjelenés: 2022. 03. 31.
Zera, ​a boszorkány halhatatlan katonája, szív nélkül kénytelen élni. Nightsinger egy üvegben tartja Zera szívét, így – bár szabadulni szeretne a helyzetből – kérdés nélkül szolgálnia kell a boszorkányt.
Egészen addig, amíg Nightsinger meg nem kéri, hogy hozza el egy herceg szívét a sajátjáért cserébe, egy feltétellel: ha lelepleződik a királyi udvarban, akkor Nightsinger inkább elpusztítja Zera szívét, mint hogy végignézze, ahogy az udvarban megkínozzák.
Lucien d'Malvane koronaherceg pont annyira gyűlöli az udvart, amennyire az szereti őt – a tanárai félnek kijavítani a hibáit, és minden nő az ő kegyeit szeretné elnyerni. Senki nem mer szembe szállni vele – Lady Zera érkezéséig. Zera nem foglalkozik az udvari protokollal, fel van vágva a nyelve, féktelen és a vérét akarja. Nem kell sok idő hozzá, hogy a büszke herceg is az életére törjön.
A lány, akinek nincs vesztenivalója és a fiú, akinek mindene megvan, veszélyes macska-egér harcba kezd.
A győztes elnyeri a vesztes szívét.
Szó szerint.


9. Jennifer Lynn Barnes: Az örökség áravárható megjelenés: 2022. 04. 25.
Az Örökösök viadala című kötet folytatása
Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.



10. Neal Shusterman: Kaszás - várható megjelenés: 2022. 03. 17.
Egy tökéletes világban nincs mitől félni. Vagy mégis?
Sodró és gondolatébresztő regény Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől.
A nem túl távoli jövőben megszűnt az éhezés, a betegség, a háború és a szenvedés. Az emberiség mindezt maga mögött hagyta, sőt a halál felett is győzelmet aratott, és az emberek újra meg újra megválaszthatják saját életkorukat. De a népesség száma mégsem növekedhet a végtelenségig, ezért a hivatásos kaszásoknak időnként kötelességük véletlenszerűen „begyűjteni” az embereket.
Nagytiszteletű Faraday kaszás egy tizenhat éves lányt és fiút választ maga mellé inasnak, habár sem Citra, sem Rowan nem vágyik erre a szerepre. A két fiatalnak nemcsak a mesterség fortélyait és a legkülönfélébb harcművészeteket kell elsajátítania, hanem legalább ennyire fontos, hogy megértsék ennek a különleges hivatásnak a fontosságát és a vele járó erkölcsi dilemmákat.
Kaszás azonban csak az egyikükből lehet, és a kiválasztott első feladata épp a vesztes begyűjtése lesz.



Remélem, sikerült felhívnom a figyelmeteket pár izgalmas megjelenésre. Ahogy mindig, úgy most is várom a válaszotokat: melyik könyv csigázott fel leginkább? :) Instagramon is megtaláltok, ha szeretnétek, ott is kivesézhetjük az újdonságokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése