2022. március 13., vasárnap

Christina Lauren: Nem mézes hetek {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Februárban új Christina Laurens regény került a könyvesboltok polcaira, ezúttal a 21. Század Kiadó gondozásában. Az ellenségekből szerelmesek történet egyszerre ígér érzelmes és humoros kikapcsolódás a romantikus regények rajongóinak.

Adatok:
Kiadó: XXI. Század
ISBN: 9789635681853
Oldalszám: 352
Fordító: Lévai Márta
Eredeti cím: The Unhoneymooners
Megjelenési dátum: 2022. 02. 28.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Két ​esküdt ellenség Hawaiin
Olive Torres már megszokta, hogy ő az ikerpár peches fele. Mintha átok sújtaná: olyan balszerencsés, hogy az szinte már komikus. Bezzeg az ikertestvére, Ami mindent bezsákol. Ami igazi bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas. Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz? De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Véleményem a borítóról:
Fantasztikus ez a borító, teljes mértékben átadja a Hawaii-életérzést. Az is biztos, hogy az élénk színek egyből odavonzzák a vásárlók tekintetét, így remélhetőleg senki sem fog egy pillantás nélkül elmenni mellette a boltban.

A történetről és a szereplőkről:
Tavaly regisztráltam a TikTokra (>>itt<< megtaláltok), és azóta hetente egyszer-kétszer minimum találkoztam már ezzel a könyvvel. Hatalmas örömmel töltött el, hogy a XXI. Század Kiadó lecsapott rá, teljesen felvillanyozták a napomat vele, mikor megláttam.

Soha nem olvastam még olyan történetet, amelyben ikrek szerepelnek, de izginek tűnt ez a felállás, és szerencsére nem kellett csalódnom. Olive és Ami jó ikertestvérekhez méltóan elválaszthatatlanok, de a lehető legtöbb tekintetben különböznek. Ami élete sínen van, éppen férjhez megy, szereti az állását és teljesen pozitívan áll az élethez. Na, ez Olive-ról nem mondható el. Olive épp munkakereső fázisban van, nincs senkije, és mindent, de tényleg mindent negatívan lát. Ez nem azt jelenti, hogy rosszindulatú lenne, csupán bizalmatlan az emberekkel szemben és szereti azt a kis begubózott életet, amit él.


Az olvasóval együtt mindenkit váratlanul ér, hogy Ami esküvője kudarcba fullad; Olive-on és a férjjelölt bátyán, Ethan-ön kívül mindenki egy komoly gyomorrontást kap a svédasztaltól, aminek következtében az esküvőt azonnal meg kell szakítani. Ez éppen elég tragikus, de az még kínosabb, hogy ennek következtében Ami és a férje nem tudnak elmenni az előre kitervelt hawaii nászútra, és ezért átadják a lehetőséget Olive-nak és Ethan-nek, a két ősellenségnek.

A Hawaii-on eltöltött napok során egyre közelebb kerül egymáshoz a párosunk, ráadásul plusz humorforrás az olvasó számára, hogy pár félreértés miatt arra kényszerülnek, hogy házaspárt alakítsanak. Gondolom nem lep meg senkit, hogy ez a színjáték egy idő után kezd komollyá válni, és olyan sebességgel bontják le a védekező mechanizmusuk által felépített erődítményt egymás előtt, amilyenre álmukban sem gondoltak volna.

Egyébként én ezt abszolút nem éreztem elhamarkodottnak, kellemes tempóban haladtak az események, na meg persze az írónő olyan fortélyokat vetett be, aminek köszönhetően megnehezítette a kezdetben kiegyensúlyozott kapcsolatot. Nagy erénye ez a kötetnek és kifejezetten nagy karakterfejlődésen ment keresztül Olive a nehézségek árán. Kellett bele ez a vonal is, különben nem lett volna egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató a történet.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Annyira fárasztó azt tettetni, hogy utállak."
  2. "A legfurább érzés, hogy azért vagyok büszke, mert odafigyelek magamra és mindarra, ami hozzám tartozik. Vajon így néz ki, amikor valaki felnő?"
  3. "Biztos tudjátok, mit mondanak az önbeteljesítő jóslatokról. Ha győzöl valamiben, egyszerre győztesként tekintesz magadra, és aztán valahogy onnantól… folyton nyersz."
Összességében:
Még egy kihagyhatatlan családregényben volt részem, amelyet többször is le fogok emelni a polcomról. Igaz, a romantika is teret kapott ebben a történetben, de egy kicsit sem érzem eltúlzottnak vagy elhamarkodottnak. Annyira könnyed, vidám és szórakoztató, hogy legszívesebben már most újraolvasnám. A megterhelő olvasmányok és a rengeteg szakirodalom olvasása után annyira szükségem volt erre a felüdülésre, mint egy falat kenyérre. Nagyon remélem, hogy hazánkban is akkora sikert arat a történet, mint amekkora rajongás veszi körül világszerte.


Nyereményjáték:

Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve Christina Lauren egy-egy, magyarul megjelent regényének címe olvasható össze. A feladat: az adott könyvcím beírása a rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A betűhalom: DEEGGyINNyÖÖRŰ

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

03.05.Angelika blogja

03.07.Sorok között

03.09.Olvasónapló

03.11.Kelly & Lupi olvas

03.13. – Fanni’s Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése