2018. december 29., szombat

Karácsonyi bookhaul, év végi összesítés...

Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy az év legutolsó napjaira egy könnyedebb bejegyzést hozok. Számíthattok egy rövidke karácsonyi bookhaul-ra, és egy év végi összesítésre, avagy mennyit olvastam, és ezek közül mik voltak a legnagyobb kedvenceim.

Kezdjük is a karácsonyi szerzeményeimmel:
  • Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
  • Jennifer L. Armentrout: Dermesztő érintés
  • Kerstin Gier: Fellegszálló
  • Jeaniene Frost: Második kísértés
  • Colleen Hoover: Túl késő
  • Sarah J. Maas: A hajnal tornya
Összesen 6 könyvet sikerült bezsebelnem karácsonyi ajándék gyanánt, plusz könyvutalványokat. Ezek közül 5 nem volt titok (sőt, valamelyiket sunyiban el is olvastam ezekről értékelést itt és itt olvashattok), ugyanis én választottam ki őket, mivel a szüleim már nem tudták nyomon követni az aktuális kívánságlistámat. :D 
A legnagyobb örömet a Leányrablás Budapesten okozta, ugyanis azt a páromtól kaptam. Megmondom őszintén, nem számítottam különösebb dologra tőle, hiszen már rengeteg meglepetéssel boldogított az elmúlt időszakban. 

A most megszerzett példányokkal együtt ebben az évben összesen 91 könyvet (és egy ebook-ot) vettem. Ahhoz képest, hogy tavaly össz-vissz egy polcnyi könyvem volt, idén jól belehúztam, viszont ezzel párhuzamosan az olvasásaim száma is megnőtt, aminek nagyon örülök, hiszen igencsak produktív évet tudhatok magam mögött ilyen téren, pláne vizsgák mellett. 2017-ben 27 könyvet sikerült elolvasnom (mentségemre szóljon, akkor még nem voltam ilyen elhivatott), idén ez a szám kis híján a triplája, ugyanis 71 csodálatos történetet sikerült befejeznem (ami körülbelül 26.180 oldalt jelent). 71 meg még gombócból is sok, úgyhogy valóban van okom az örömre. :)

A 2018-as év kedvencei:
Ránézésre elég hosszúnak tűnik a lista hozzám képest, de ezek voltak azok a könyvek, amiket tényleg nem tudtam letenni.
  • Sarah J. Maas: Üvegtrón (az egész sorozat úgy, ahogy van)
  • Leiner Laura: Bexi (szintén az egész sorozat)
  • Leiner Laura: Ég veled
  • Kerstin Gier: Az álmok első könyve
  • Colleen Hoover: Velünk véget ér
  • J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
  • Kiera Cass: A Párválasztó
  • Tillie Cole: Ezer csók
  • T. M. Frazier: King
  • Tricia Levenseller: A kalózkirály lánya
Emlékek, élmények, örömkönnyek:
Márciusban kezdtem a bookstagram oldalamat, és 9 hónap leforgása alatt több, mint 1800 ember találta méltónak az oldalamat arra, hogy bekövesse. Ez egy hihetetlen szám, mert a kezdetekben nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben tetszeni fognak a képeim másoknak, hiszen nem voltam profi, és nem is vagyok, de mára már egy kiforrt stílusom van, amit büszkén képviselek. Eközben októberben a blog is megnyitotta kapuit az olvasók előtt, és a bejegyzés írásának pillanatában 55 rendszeres olvasóm, és 1843 oldalmegtekintésem van. Igaz, az utóbbi időben ritkábban írok, mint ahogy terveztem, de sajnos közbejött a vizsgaidőszak, és pár magánéleti probléma is, de nem adom fel, januárban újult erővel térek vissza. :)

Az ember lánya változó ideig keresi az útját. Vannak, akik már születésük pillanatától csak egy dologra koncentrálnak, és vannak olyanok is, akiknek hosszú időbe telik rálelni az igazi énjükre. Én inkább az utóbbiak közé tartozom, mindig is kísérletező típus voltam, amíg egy nap rá nem leltem az olvasásra és a fotózásra. Írni mindig is szerettem, elég művészlélek vagyok, úgyhogy az önmegvalósítás (ha ezt nevezhetjük annak) mindig is a napjaim része volt akár rajzolás, akár írás terén. Még nem igazán láthattatok tőlem ilyen megnyilvánulást, de tulajdonképpen elég érzelmes vagyok, és minden apróságnak örülök. Most megragadom az alkalmat és elmondom, hogy egyszerűen zseniálisak vagytok, és köszönöm, hogy ehhez a közösséghez tartozhatok! Köszönöm a rengeteg pozitív visszajelzést, a beszélgetéseket, az új barátságokat, és hogy általatok rátérhettem a saját utamra.

Remélem, tetszett ez a kis lelkizős poszt, találkozunk 2019-ben!
BÚÉK nektek, vigyázzatok magatokra!

Fanni

6 megjegyzés: