2020. augusztus 27., csütörtök

Melinda Metz: Cirmos-hadművelet {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Melinda Metz Cirmos hadművelet című könyvben a szerelem mancsokon érkezik. Vajon egy cica tudhatja, hogy mire van szüksége az embernek? Tartsatok bloggereinkkel és ismerjétek meg ezt a kedves romantikus történetet.

Adatok:
Kiadó: General Press
ISBN: 9789634524212
Oldalszám: 368
Eredeti cím: Talk to the Paw
Megjelenési dátum: 2020. 06. 29.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A szerelem mancsokon érkezik
Jamie Snyder harmincnégy éves és szingli. És kit érdekel, ha az? Szentül elhatározta, hogy az idei "Az Én Évem" lesz a számára. Annyiféle év volt már az életében - volt a "Csak Magával Törődő Pasi Éve", az "Elfelejtettem Említeni, Hogy Nős Vagyok Pasi Éve", a "Levakarhatatlanul Tapadós Pasi Éve", a "Nem Tudok Elköteleződni Pasi Éve". "Az Én Évem"-ben nem lesz semmiféle pasi - kizárólag egy cuki cirmos cica, MacGyver. Akinek viszont van egy nem annyira cuki szokása: szeret lopkodni. Jamie-nek mégis tökéletesen elég az ő társasága.
Csakhogy a macskájának más tervei vannak... Ő tudja, hogy a gazdája magányos. Mert érzi. És mindent megtesz - vagyis mindent összelopkod -, ha azzal segíthet Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. Még akkor is, ha annak kutyája van. És esze ágában sincs randizni.
Egy cica pedig úgysem tudhatja, kinek mi kell. Vagy mégis?

Véleményem a borítóról:
Ó, hogy nálam mennyire nem lehet mellélőni a cuki kisállatos képekkel! Többek között a borító volt az oka annak, hogy el akartam olvasni Melinda Metz könyvét, és bíztam benne, hogy a megnyerő külső kiváló belsőt takar.

A történetről és a szereplőkről:
A Cirmos-hadművelet már első pillantásra megtetszett, és egy percig sem gondolkodtam azon, hogy csatlakozzak-e a turnéhoz. Mondhatni nagy elvárásokkal álltam neki, és bíztam benne, hogy nem fogok csalódni, de ez sajnos nem így alakult.

MacGyver (alias Mac) a Meseudvar nevű lakóövezet egyik új lakója, akinek gazdája, Jamie szinte teljesen magára maradt. A nő édesanyja halála után egy évet adott magának a feltöltődésre, és arra, hogy milyen irányban folytassa tovább az életét. Évekig egyik szerencsétlen pasi karjai közül menekült egy másikéba, és habár ő nem vallja be, hogy magányos, Mac mégis érzi rajta azt a bizonyos szagot, amelyet a boldogtalan emberek árasztanak.


Nem sokkal a két újdonsült lakó megérkezése után valamilyen rejtélyes módon sorra eltűnnek a Meseudvarban élő emberek holmijai, és senki sem tudja, ki áll az esetek mögött. Úgy tűnhet egy kívülálló szemével nézve, hogy a tárgyak véletlenszerűen bukkannak fel a szomszédok tornácán, azonban ez mind Mac zsenialitásának köszönhető. A mindenlébenkanál macska célja, hogy az összes magányos ember számára találjon valakit, aki boldoggá teheti, és azért, hogy ezt elérje, bármire képes. Számára nem akadály egy lesben álló szomszéd, egy zárt ajtó, de még egy nagytestű kutya sem, hiszen Mac megállíthatatlan módon próbálja szebbé tenni az udvar lakóinak napjait.

Miközben a szellemes macska titokban akcióba lendül, Jamie számára ismeretlen és új kalandokba kezd, hogy kiderítse, mihez lenne kedve az egy év után. Míg a hátralévő életét tervezgeti, a szomszédság egyik lakóját, David-et egyre közelebb érzi magához, ami azért sem helyén való, mert a férfi még nem áll készen egy új kapcsolatra a felesége halála után. Az viszont tisztán látszik, hogy a gyászon kívül több dolog is összeköti őket, és akármennyire is akarják, nem tudják elengedni a másikat.

Habár a könyv nagy része tetszett, valamit mégis hiányoltam belőle. Iszonyatosan lassan indultak be az események, és igaz, hogy az írónő próbált felhozni pár komoly témát, de egyáltalán nem éreztem alaposnak. Kicsit olyan érzésem volt, mintha belecsípett volna egy kicsit ebbe is, meg abba is, de a kívánt mélységet nem kaptam meg a könyvtől. Ezért valamennyire kárpótolt az, hogy a Meseudvar boldogtalan lakói megtalálták a nekik szánt személyt, és egy boldog zárást kaptunk.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Senkinek nem kéne olyannal együtt maradni, aki rosszul bánik vele (...)."
  2. "– Vegyél egy sütit. Az mindig segít.
    – Főleg, ha ebéd előtt eszi az ember – helyeselt Jamie, és elvett egyet a tányérról. – Az olyan lázadó és dekadens.
    "
  3. "Meg kell találni a módját, hogyan mutassa meg Jamienek, hogy vannak a közelben emberek, akik ugyanúgy falkatársra vágynak, mint ő."
Összességében:
Nem kell ettől a könyvtől egetrengető, fennkölt gondolatokat várni, viszont kikapcsolódás gyanánt tökéletesen megfelel. A cselekmény elég lassúfolyású volt, és őszintén szólva ezért nem éreztem azt, hogy mindent félre akarok dobni azért, hogy olvashassam. A kisebb hibái ellenére is végig drukkoltam a drága mindenlébenkanál Mac-nek, és a Meseudvar lakóinak.



Nyereményjáték:

MacGyver egy igazán cuki, cirmos cica, de van egy kellemetlen szokása: szeret lopkodni. Tudja, hogy a gazdája magányos, ezért mindent megtesz - vagyis mindent összelopkod -, hogy segítsen Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. 

Minden bejegyzésben találtok elrejtve egy képet, amin egy olyan tárgy szerepel, amit a macska tulajdonított el másoktól. Nincs más dolgotok, mint  a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy mi van az elrejtett képen.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
08. 23. - Csak olvass!
08. 25. - Könyvvilág
08. 27. - Fanni's Library
08. 29. - A Szofisztikált Macska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése