2020. szeptember 2., szerda

Erin Watt: Bukott örökös {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó idén nyár végén megörvendeztet bennünket Erin Watt nagy sikerű sorozatának, a Royal családnak a következő részével. A Bukott örökös azonban már nem Ella és Reed történetét szövi tovább, hanem az egyik fiatalabb testvér, Easton kerül a középpontba. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a könyvről, és emellett szeretnétek nyerni egy példányt belőle.
Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634577447
Oldalszám: 344
Fordító: Benedek Dorottya
Eredeti cím: Fallen Heir
Megjelenési dátum: 2020. 08. 13.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Ezek a Royal fiúk tönkretesznek.
Easton Royalnak mindene megvan: vonzó külső, sok pénz, éles ész. Életének egyetlen célja, hogy a lehető legjobban szórakozzon. Sosem gondol a következményekre, mert nem kell miattuk aggódnia.
Egészen addig, amíg fel nem tűnik Hartley Wright, és fel nem forgatja egyszerű életét. Ő az egyetlen lány, aki nemet mond neki, hiába vonzódik a fiúhoz. Easton képtelen megfejteni, és ez csak még ellenállhatatlanabbá teszi a számára.
Hartley-nak nincs rá szüksége. Szerinte Eastonnak előbb fel kell nőnie.
Lehet, hogy igaza van.
Ellenségek. Szabályok. Megbánások. Eastonnak életében most először nem elég a Royal-korona. Kénytelen megtanulni, hogy minél magasabbról indul valaki, annál nagyobbat bukhat.
Véleményem a borítóról:
Ahogy a sorozat többi részének borítója is, szerintem a Bukott örökösé is varázslatosan szép lett. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az összes közül ez a kedvencem, pláne, hogy a lila az egyik kedvenc színem. Tökéletesen illik a másik négy kötethez stílusban.

A történetről és a szereplőkről:
Évekkel ezelőtt találtam rá A Royal család sorozatra, a Papír hercegnő szinte az első Rubin Pöttyös könyvem volt. Habár először kétségekkel telve álltam neki (nem tudtam, mennyire lesz "túl sok" a sztori), nagyjából 100 oldal után nagyon megszerettem Ellát, és szép lassan a fiúkat is. Tény és való, mindegyik részben van dráma, és sokszor úgy éreztem magam az eddig megjelent 5 rész alatt, mint egy szappanoperában, mégis a szívembe zártam ezeket a bolond Royalokat, akik mindannyian a saját démonaikkal küzdenek. Gideon vonala annyira nem fogott meg - erről bővebben ITT olvashattok -, így abban bíztam, hogy az egyik kedvenc Royalom, Easton kötete mérföldekkel jobb lesz.

Elkeseredve csuktam be a könyvet, és ennek nem a függővég, vagy a következő kötet hiánya az oka. Az írópáros felrúgta az eddig kialakított képemet Easton karakteréről. Szinte kivétel nélkül idegesített a lénye; állandóan bajba sodorta magát, verekedett, piált, és csak a saját nyomorával foglalkozott ahelyett, hogy figyelembe vette volna a körülötte élőket is. Reménykedtem benne, hogy ez az első pár oldal után változni fog, de a kötet egésze során idegesítő gyerekként viselkedett. Egyértelmű, hogy Easton szeretetéhes, de szinte erőszakkal akarta kipréselni Hartley-ból, hogy a lány viszont szeresse. Ritkán gondolok bele abba, hogy én mit tennék az egyes szereplők helyében, de az tuti, hogy én inkább falra másztam volna a fiatal Royal viselkedésétől, semmint megszeressem.



Az előbb említett lány, Hartley egy új szereplő, aki nincs elolvadva Eastontől (ahogy már én sem), és minden lehetséges módon kerülni akarja a feltűnést. Természetesen az akadékoskodó Royalt ez nem hatja meg, és a saját akaratát akarja ráerőltetni az alapvetően magának való lányra. Számomra ezért is problémás ez a kötet, hiszen Easton körülbelül úgy játszadozik az emberekkel, mintha csak bábuk lennének. "Nem akarsz Easton Royal csaja lenni? Nem baj, akkor is az leszel, mert ő ezt akarja!" Persze, a srácnak voltak aranyos gesztusai, de ezek nem feledtetik el azt, hogy mennyire akaratos és kontrollmániás módon viselkedett. Alapjáraton herótom van azoktól a pasiktól, akik már az első pillanatban azt mondják, hogy "te a csajom leszel, mi összetartozunk", és olvasás közben ez a fajta viselkedés csak még jobban taszított.

Ugyanakkor ha a dolgok mögé nézek, és mélyebbre ásom magam a Royal család történetében, tudom, hogy Easton az anyjuk betegsége és halála miatt vált ilyen elcseszetté. A probléma csak az, hogy nincs az a piamennyiség és nincs az a verekedés, ami ezt a fájdalmat enyhítené. A srác függő, és egyszerűen nem akar magától megváltozni, ugyanakkor Hartley-ért megtenné. Ennek ellenére egy kis szikrát sem éreztem közöttük, még Vallal is jobban el tudnám képzelni a fiatal Royalt, mint Hartley-val.

Remélem, a sorozat befejező kötete jobb lesz, de őszintén nem merek nagy elvárásokkal belekezdeni. Az írópáros ezzel a kötettel elérte azt, hogy az eddig hőn szeretett Eastont pikk-pakk elviselhetetlennek találjam. Két okból kifolyólag olvasom majd el a Cracked Kingdomot; úgy már nem hagyom abba a sorozatot, hogy csak egy rész van belőle hátra, illetve borzasztóan idegesít az a függővég, amit a Bukott örökös kapott. Ezeket leszámítva legszívesebben itt befejezném a Royalokkal kapcsolatos pályafutásomat, mert nagyon haragszom a két írónőre.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Nem vagyok alacsony.
    – Tényleg? – nézek le rá felvont szemöldökkel.
    – Tényleg – tart ki az állítása mellett. – Csak függőleges irányban hátrányos helyzetű.
    "
  2. "– Add fel, fiam! Tudod, hogy a nők úgyis mindig elérik, amit akarnak."
  3. "– (…) Teljesen odáig vagy értem. Csak csettintenem kell, és ma este már ott smárolunk a kanapédon.
    – Há! Inkább smárolnék azzal a lámpával – mutat az utcalámpára a sikátor végében.
    – Fúj! Tudod hány mocskos kéz fogdosta már azt az oszlopot?
    – Valószínűleg annyi, amennyi téged is – vigyorog elégedetten a visszavágástól.
    "
Összességében:
Akármennyire is fáj ezt mondanom, én most csalódtam. Az előző kötet sem volt olyan szinten, mint az első három, de pozitívan álltam Easton történetéhez, hiszen ő az egyik kedvencem a Royal-fivérek közül (természetesen csak Reed után). Annyira akartam szeretni, de egyszerűen képtelen voltam rá, és úgy érzem, hogy ezen már a következő rész sem változtathat.


Nyereményjáték:

A jelen helyzethez nem is passzolhatna jobban ez a feladat - csak éppen most nem az a dolgotok, hogy elkerüljétek, hanem hogy megkeressétek a koronát.
Az értékelések szövegének egy-egy szava egy korona képére vezet. Ezeket kell felkutatnotok, majd beírnotok a Rafflecopter dobozba, pontosan melyik kifejezésre kattintva találtátok meg.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
08.27. - Sorok között
08.29. - Angelika blogja
09.02. - Fanni’s Library
09.04. - Pandalány olvas
09.06. - Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése