2023. szeptember 23., szombat

Holly Black: Az elveszett nővérek {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Tartsatok velünk Holly Black tündéreinek a világába, és hallgassátok meg Taryn Jude-nak írt vallomását arról, hogy néha meg tudta volna ütni, mennyire haragudott rá és néha mennyire szégyellte magát, amiért bedőlt az egyik szélhámos tündérnek…
Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri Az elveszett nővéreket a Könyvmolyképző kiadónak hála.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633995785
Oldalszám: 72
Fordító: Szabó Krisztina
Eredeti cím: The Lost Sisters
Megjelenési dátum: 2023. 06. 08.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
De mi történt Tarynnel?
Míg Jude a hatalomért küzdött a kegyetlen herceggel, Cardannal az elfhoni udvarban, a nővére, Taryn beleszeretett a szélhámos Locke-ba.
Taryn részben bocsánatot kér, részben magyarázkodik, és kiderül, hogy neki is megvannak a maga titkai.

Kiegészítő történet a New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceghez a lenyűgöző Holly Black tollából.
Hagyd, hogy magával ragadjon!

Véleményem a borítóról:
Annyira szép, varázslatos és elbűvölő ez a borító! Nem kifejezetten illik a sorozat többi részéhez, amit kicsit sajnálok, de el tudok tekinteni tőle.

A történetről és a szereplőkről:
Előre leszögezem, hogy különösen vártam ennek a kiegészítőkötetnek a megjelenését. Korábban már olvastam angolul az illusztrált How the King of Elfhame Learned to Hate Stories című könyvet, ami véleményem szerint sokat dobott a trilógián, ezért Az elveszett nővérektől is ugyanezt a hatást vártam el. Hát... ez nem jött össze.

Taryn sosem volt a kedvenc karaktereim egyike, sőt, kifejezetten ellenszenves volt számomra. Sosem értettem, hogy miért viselkedett a saját testvérével úgy, ahogy, bár ennek a könyvnek(? vagy inkább füzetnek) pont az a célja, hogy erre magyarázatot kapjunk. Maradjunk annyiban, hogy engem nem sikerült meggyőznie.


Nagyon reménykedtem abban, hogy ez a kötet segít abban, hogy legalább egy kis szimpátiát érezzek Taryn karaktere iránt, de ez pont a visszájára sült el. Ha lehet, még unszimpatikusabb lett a karaktere, nem tudtam együttérezni vele és beleilleszkedni a helyzetébe. Olyan volt számomra ez a kötet, mint egy felesleges brainstorming, ami Taryn fejében játszódott le. Validálni akarta az érzéseit, de teljesen semmitmondó és nevetséges érveket hozott fel a viselkedésére.

Azt hiszem, sosem fogom megérteni, hogy Holly Black miért látta szükségét annak, hogy megírjon egy ilyen nyúlfarknyi semmit. Talán az lehetett a célja, hogy megkedveltesse a rajongókkal Tarynt, de van egy olyan érzésem, hogy a többségnél ez nem jött be. Csalódtam ebben a kis kötetben, de legalább Holly Black stílusa és Szabó Krisztina fordítása értékelhető benne.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Ha rád néztem, olyan volt, mintha tükörbe pillantanék. És gyűlöltem, amit láttam."
  2. "Néha könnyebb azokra haragudni, akik közel állnak hozzánk, mint azokra, akik valóban megérdemlik."
  3. "Mindegyik történetnek van tanulsága."
Összességében:
Hát, nem tudom... nekem ez nagyon kevés volt. Nem, most nem a kötet hosszára célzok, hanem en bloc az egészre. Nem igazán értem, hogy Holly Black miért érezte szükségét annak, hogy kiadja ezt a nyúlfarknyi novellát, pláne egy olyan szereplőről, mint Taryn. Azt hihetné az ember, hogy egy teljesen róla szóló kötet után megkedvelik az olvasók, de nálam pont, hogy ellentétes hatást váltott ki - egyszerűen irritált a karaktere.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk nem nehéz A levegő népe-sorozat rajongóinak, hiszen minden állomáson szerepel egy keresztnév, és mi a hozzá tartozó vezetéknevet keressük! A teljes nevet írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A keresztnév: Taryn .........

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
17 - Insane Life
19 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek
21 - Utószó
23 - Fanni's Library
25 - Hagyjatok! Olvasok!
27 - Dreamworld
29 - Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése