2023. szeptember 19., kedd

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A 21. Század Kiadó jóvoltából újabb Christina Lauren-könyvvel gazdagodhatnak a magyar romantikusrajongók! Ezúttal Fizzy és Connor kapcsolatának kibontakozását követhetjük végig, amely nem átlagos körülmények között történik. Ha érdekel, hogy mit gondolnak a bloggereink Az igazszerelem-kísérletről, tartsatok velünk, ráadásul most egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is nyerhettek!

Adatok:
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635684151
Oldalszám: 428
Fordító: Lévai Márta
Eredeti cím: The True Love Experiment
Megjelenési dátum: 2023. 08. 21.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.
Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

Véleményem a borítóról:
Nem rossz ez a borító, de engem nem igazán fogott meg a harsány színeivel. Az élfestés a megszokott módon szépségesre sikeredett, és szerencsére nem kopik olvasás során, úgyhogy ez hatalmas plusz pont.

A történetről és a szereplőkről:
Év elején olvastam A lelkitárs-egyenletet (az értékelésemet >>itt<< olvashatod róla), aminek az alapkoncepciója, a DNS-alapú párkeresés nagyon megfogott, teljesen egyedi koncepciót hozott az amúgy klisés romantikus komédiák világába. Az említett könyvben szereplő párost, Rivert és Jesst nagyon megkedveltem, de már akkor is szemeztem az izgalmasnak tűnő mellékszereplővel, Fizzyvel. Szerencsére az írópáros megalkotta azt a történetet, amiben Fizzy immár főszerepben tündökölhet, és őszintén, igazán méltó volt hozzá ez a kötet.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Az igazszerelem-kísérlet előtt ajánlom elolvasásra A lelkitárs-egyenletet, hiszen a két kötetben vannak érintkezési pontok, sőt, a jelen bejegyzésem középpontjában szereplő regény igen fontos eleme, a korábban már emlegetett DNS-alapú párkeresés nagy szerepet kap Fizzy történetében.


Az eseményeket két szemszögből ismerhetjük meg, egyikük a már emlegetett Fizzy, valamint egy új szereplő, Connor. Két teljesen különböző hátterű karaktert alkotott meg az írópáros; míg Fizzy abból él, hogy romantikus regényeket ír, szabadidejében pedig pasizik, addig Connor természetfilmek forgatásával foglalkozik és viszonylag visszafogott életmódot folytat. Azonban a kötet kezdetekor mondhatni mindketten életközépi válságba kerültek, hiszen Fizzynek nem megy az írás, Connort pedig rákényszerítik egy valóságshow forgatására, amihez egyáltalán semmi kedve, hiszen nem az ő műfaja. Így kerül kapcsolatba a két főszereplőnk, ugyanis Connor pont a híres Felicity Chent kívánja a show főszereplőjeként.

A show a párkeresésre épül, és a lényege, hogy Fizzynek meg kell találnia azt a pasit, akivel szívesen leélné az életét - gondolom, az ilyen műsorok nem ismeretlenek senki számára. Az viszont nyilvánvaló volt számomra már az elejétől, hogy itt bizony senki sem rúghat labdába Connor mellett. Hihetetlen összhangban volt a két főszereplő, érezni lehetett közöttük azt a bizonyos szikrát, amit oly sok romantikus kötetből hiányolok.

Habár a Christina Lauren-könyvek nem árulnak zsákbamacskát a végkimenetelt illetően, mégis nagyon izgalmas és érdekes volt látni, hogy két ennyire különböző személy hogyan talál egymásra, pláne úgy, hogy számos tényező nehezítette a dolgukat. Szívmelengető, humoros és kellőképpen komoly jelenetekből nincs hiány, Az igazszerelem-kísérlet garantálja a megfelelő kikapcsolódást.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Arra biztatok mindenkit, hogy úgy élje az életét, mintha az egy szerelmes regény volna."
  2. "– Olyan fordulat ez, amire számíthattam volna – morgok. – Hát író vagyok én vagy egy darab fa?"
  3. "– Az egy dolog, hogy az ember elkövet egy hibát, és feltehetően együtt él vele. De az teljesen más, amikor konkrétan szembesül a következményeivel."
Összességében:
Azt hiszem, az írópáros nem tud rosszat írni - nekem legalábbis kivétel nélkül minden általuk írt könyv tetszett. Azt viszont nem tagadom, hogy ezt valamiért gyengébbnek éreztem az elődeiknél, de ettől függetlenül jól szórakoztam rajta, kedveltem a szereplőket, a körülmények nem egy átlagos rom-comba illenek. A Christina Lauren-kötetek garantálják a szórakozást, a kikapcsolódást és az eseménydús cselekményt, ezek pedig Az igazszerelem-kísérletben is jelen voltak.


Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunk a cselekményhez kötődő fontos elemekre épül. Minden blogger bejegyzésében találtok pár kiemelt betűt, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába a betűkből összerakott szót!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
09. 19. – Fanni’s Library
09. 21. – Angelika blogja
09. 23. – Csak olvass!
09. 25. – Dreamworld
09. 27. – Szembetűnő
09. 29. – Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése