2024. április 5., péntek

Lucy Score: Amit magunk mögött hagyuk {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Az érzéki romantikát, szívszorító drámát és humort elegyítő Knockemout-sorozat harmadik részéből kiderül, hogy még egy rosszfiú is megtalálhatja a boldogságot a megfelelő nő mellett.

Adatok:
Kiadó: Pioneer Books
ISBN: 9786156644213
Oldalszám: 696
Fordító: Bótyik Bettina Zora
Eredeti cím: Things We Left Behind
Megjelenési dátum: 2024. 02. 20.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Lucian ​Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…
Sloane Walton tökéletesen tudja, mi rejlik Lucian – csekély számú barátjának Luce, ellenségei tömegének Lucifer – ördögi szépségű vonásai mögött, elvégre együtt nőttek fel, amíg egy sötét titok el nem választotta őket. Valami azonban mégis a férfihoz vonzza, és amikor veszekedésük előjátékba csap át, egyikük sem bánja meg a történteket.
Sloane viszont családot akar, míg Luciannek esze ágában sincs továbbörökítenie magát, mivel jól tudja, hogy a tönkretett férfiak tönkretett nőket hagynak maguk után. Képtelen lenne ártani Sloane-nak, de képtelen elhagyni is őt. Egy dologra viszont képesnek kell lennie: megvédeni szerelmét bármi áron.
Lucy Score elsöprő sikerű Knockemout-sorozatának harmadik része érzéki romantika, szívszorító dráma és egy csipetnyi humor tökéletes keveréke.

Véleményem a borítóról:
Az egész sorozat csodásan néz ki (pláne egymás mellett), örülök, hogy a polcomon tudhatom mindhárom szépséget.

A történetről és a szereplőkről:
Ha van olyan könyv, amivel szemben nagy elvárásokat támasztottam, az bizony az Amit magunk mögött hagyunk. A sorozat első részét egyenesen imádtam, a második rész szerintem kicsit laposra sikerült, de erről egy rossz szót sem hallottam még az ismerősi körömben, ezért reméltem, hogy engem is elvarázsol. Hellyel-közzel sikerült, de őszintén, nem vagyok maradéktalanul elégedett.

Lucian és Sloane karakteréről vajmi kevés ismeretet szedtem össze a korábbi részek során, csak annyi körvonalazódott előttem, hogy a történetük régre nyúlik vissza, és finoman szólva is paprikás a hangulat közöttük. Ebben a kötetben a tippjeim beigazolódtak, valóban már kiskoruk óta egymás életének részét képezték, csakhogy egy végzetes esemény mindent megváltoztatott, és a korábbi barátokból ellenségekké váltak.

Szerintem ebből már kitalálható, hogy ez bizony egy ízig-vérig enemies to lovers (ellenségekből szerelmesek) történet. A karakterek között számos humoros, élénk szópárbaj folyt, ami nem egyszer mosolygásra késztetett. Az írónő nagyon jó humorérzékkel van megáldva, ami mindenképp a történet előnyére vált, pláne azoknál a részeknél, amik nehezebben csúsztak. Mert bizony, ez a monstrum nem volt egyszerű menet nekem, túlságosan elnyújtottnak éreztem. Ilyen esetekben szoktam azt mondani, hogy egy jó romantikus könyvnek meg kellene állnia 500 oldalnál (oké, kivételek mindig vannak), mert azon felül minden csak felesleges szópazarlás, és ez jelen esetben is bebizonyosodott.


Nagyon szerteágazó a cselekmény, több szál is van, és nemcsak a romantikára fókuszált a szerző. A karakterek múltjába is részletes betekintést nyerünk, amit azért is tartok jó húzásnak, mivel Lucian és Sloane teljesen különböző (családi) háttérrel rendelkezett és ennek köszönhetően a gondolkodásuk már tinédzserként is eltért. Az viszont közös volt bennük - és ez nagy pozitívum -, hogy mindketten odafigyeltek a másikra és biztonságban akarták tudni egymást. Nekem különösen tetszett ez a kölcsönös figyelem, még ha felnőtt korukra el is távolodtak, de hát Lucy Score nem nevezhetné magát Lucy Score-nak, ha nem hozna össze egy cukormázas happy endet a szereplőinek, amitől minden romantikarajongó könyvmoly szíve megremeg.

Luciant és Sloane-t együtt szerettem, de külön-külön nem igazán tudtam megkedvelni őket. A korukhoz képest szerintem túlságosan gyerekesen viselkedtek (ez többnyire igaz a sorozat többi szereplőjére is), jobban állt volna nekik, ha inkább a 20-30-as korosztályhoz állnak közel, nem pedig a negyvenhez. Nem mellesleg Sloane hihetetlenül éretlen módon állt Lucianhez, amivel tovább szította az ellenszenvemet. A férfi főhősünkkel annyira nem voltam bajban, mint a nőivel, de tény, hogy az öltönyös úriember hasonlít a többi egykaptafa megnemértett romantikus hőshöz: kőgazdag, kétes ügyekkel foglalkozik, rossz hírneve van, aztán amikor lehull a lepel, akkor kiderül, hogy mindig egy nagyobb jó érdekében cselekszik, és hiába nem tudja kimutatni az érzelmeit, valójában a lelkében egy cuki kismackó. Eh. Szerintem mindenki ismeri már ezt a karaktertípust, alig találunk manapság olyan szerelmes regényt, aminek a főszereplője nem ebbe a csoportba tartozik.

Sajnálom, hogy ilyen elnyújtott és túldramatizált lett a regény, mert így nekem azért elvett az élményből. Nem bánom, hogy elolvastam, ráadásul az utolsó pár fejezet minden "szenvedést" megért. Lucy Score jól ír (leszámítva a hihetetlenül ciki erotikus jeleneteket - és nem, ezek nem a fordításon csúsznak el!), így várom, hogy mit olvashatunk tőle legközelebb magyarul.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Nem fojthatod el az érzelmeidet, abban bízva, hogy örökre a mélyben maradnak. Az érzelmek nem így működnek."
  2. "A bűntudat éles fegyver."
  3. "Vannak emberek, akik a legrosszabbat is kibírják anélkül, hogy az kárt tenne a lelkükben."
Összességében: 4
Szép történet egy szép borítóba csomagolva, én mégis azt mondom, hogy bűn 500 oldalnál hosszabb romantikus könyvet írni. Tudom, hogy Lucy Score mestere a hosszú, és olykor indokolatlanul drámai szerelmes regények megírásának, mégsem tudok ellenállni neki - de bevallom, ez most már egy kicsit sok volt. Nem tagadom, voltak részek, amiken elérzékenyültem, és soha nem mondanám erre a könyvre, hogy rossz, de sokszor csak azon járt az agyam, hogy miért kell ezt ennyire elnyújtani? Még szerencse, hogy a humor, a csipkelődő jelenetek és a boldog befejezés ígérete segített azon, hogy átlendüljek a holtpontokon.


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán a Knockemout sorozat valamely főszereplőjének családnevét kell összeállítanotok a közreadott, megkevert betűkből, majd beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába, méghozzá a keresztnévvel kiegészítve. A ráadás kérdés megválaszolásával pedig még tovább növelhetitek a nyerési esélyeteket! 😉
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A betűk: TIWT

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
04.02. – Angelika blogja
04.05. – Fanni’s Library
04.08. – Kelly & Lupi olvas 
04.11. – Pandalány olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése