2024. április 10., szerda

Christina Lauren: Szerelem és egyéb szavak {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Christina Lauren neve már ismerősen csenghet a romantikus regények rajongóinak, hiszen a Szerelem és egyéb szavak az írópáros kilencedik, magyarul is megjelent kötete. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak Macy és Elliot történetéről, és ne feledjétek, hogy tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány is!

Adatok:
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635684830
Oldalszám: 368
Fordító: Lévai Márta
Eredeti cím: Love and Other Words
Megjelenési dátum: 2024. 02. 09.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Ami a szívben megtörténik, azt soha nem lehet kiradírozni.
Macy beleszokik a hajtós, de élményszegény menetrendbe: gyakornok lett a gyermekklinikán, tervbe vette, hogy összeházasodik egy idősebb, jómódú férfival. Lehajtott fejjel halad előre, nem törődik azzal, mit súg a szíve.
De amikor véletlenül összefut Elliottal – élete első és egyetlen szerelmével –, a nagy odafigyeléssel létrehozott buborék kipukkad. Elliot a világot jelentette Macynek – együtt nőttek fel, a nyurga fiúból, aki állandóan a könyveket bújta, az évek során férfivá serdült, aki elrabolta Macy szívét. Mellette állt, amikor a lány elvesztette az édesanyját. Annak idején Elliot szerelmet vallott Macynek, de rögtön aznap össze is törte a szívét.
Az emlék sok évvel később is ugyanolyan fájó – vajon képesek lesznek feldolgozni? Lehetnek még együtt boldogok?

Véleményem a borítóról:
Tudom, említettem már egy párszor, de engem ezek az aranyos kis grafikai elemekkel tarkított borítók meg tudnak venni kilóra. Élvezet ránézni a könyvre, pláne ezzel a szép élfestéssel.


A történetről és a szereplőkről:
Úgy érzem, öt elolvasott regény után már kezdem kiismerni Christina Lauren írópárost, ennek ellenére még mindig tudnak újat mutatni, ahogy azt a Szerelem és egyéb szavakban is tették.

Hatalmas rajongótábora van minden platformon ennek a kötetnek, ezért izgatottan vetettem bele magam. A fülszöveget szinte el sem olvastam, csak felületesen, hogy minél nagyobb meglepetés érjen a cselekmény alakulását illetően - még ha a CL könyvek esetében borítékolható is a happy end. Hát, nem mondom, tényleg volt itt fájdalmas meglepetés és felismerés bőven.

A történet két idősíkban játszódik, és mindkettő elbeszélője Macy. Ha időrendben haladunk, a történet elején Macy még csak egy kislány, aki nemrégiben veszítette el az édesanyját. Édesapjával ketten próbálnak valahogy talpon maradni, miközben mindketten gyászolnak a maguk módján, ki-ki milyen segítséggel. Egy hétvégi ház megvétele nyújtja mindkettejük számára a felüdülést abból a mókuskerékből, amelybe kerültek a szerettük elvesztése után, Macy pedig itt ismeri meg Elliotot, akivel lassan (tényleg borzasztó lassan, sok-sok év után) egymásra találnak, majd a megismerkedésük után négy évvel megszakad közöttük a kapcsolat.

A felnőtt Macy élete igazán hektikus, munka mellett időt szakít a barátaira, a párjára, és próbál nevelőanya is lenni. Ekkor már 11 év telt el a legutóbbi találkozásuk óta Elliottal, amikoris egy véletlennek köszönhetően, sorsszerűen egymásba botlanak. Innentől kezdve nincs megállás, Elliot nem akarja elereszteni a lányt, akiért egész életében epekedett, és noha Macy komoly kapcsolatban van, mégis azt érzi, hogy valami meghatározhatatlan erő húzza az első igaz szerelme felé.


Jaj, nagyon nem egyszerű egy regény ez. Egyfelől lelkesítő és biztató, ahogy az egykori szerelmesek újfent egymásra találnak, másrészről nagyon fájdalmas több szempontból is. Ahogy már említettem, Macy félárva, és az ő mélységes gyásza végig jelen van a történetben. Úgy gondolom, ezt kitűnően megjelenítette az írópáros a történetben, főleg, hogy nemcsak Macyn, de az édesapján is érezhető, hogy milyen nehezen funkcionál a "másik fele" nélkül, ráadásul akármennyire is próbálkozik, nem tud egy anyaszerepet is betölteni a lánya életében. Mindezek mellett akárhogy is nézzük, egy kapcsolatot is lehet gyászolni, és ez is egy meghatározó pontja a főhősnőnk életének, ami több alkalommal is előjön a regény során.

A Szerelem és egyéb szavak egyszerre szép és fájdalmas is. Ha hiszel abban, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt és minden nehézséget le lehet küzdeni, akkor Macy és Elliot regénye szerintem neked való. 

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Az, ahogy te szoktál csendes lenni, szeretem. A szíved nem néma."
  2. "– Kedvenc szó? – suttogja, és rám ragyog.
    Egy pillanatig sem habozom:
    – Te.
    "
  3. "Te vagy a legjobb mindenem."
Összességében: 4,5
Ó, hogy én mennyire szeretem Christina Lauren könyveit! Ugyan érzékelhető, hogy másabb stílusban íródott, mint a frissebb könyveik, ennek ellenére mégis ugyanolyan jól szórakoztam rajta - már amennyire szórakozhattam két szívfájdalom közepette. A lassú történetépítésnek köszönhetően még jobban átéltem a karakterek fájdalmát - különösen Macy vonala volt rám nagy hatással -, a múltjuk bemutatása pedig még jobban elmélyítette a kapcsolatomat a szereplőkkel. Egyszerű volt megérteni őket, a motivációikat és a sértettségüket, és habár nem mindig értettem egyet a döntéseikkel, nem tudtam nem kedvelni őket. Fájdalmas egy út volt ez, de minden kis repedés a szívemen megérte.


Nyereményjáték:

Jelenlegi játékunkat a Christina Lauren által megalkotott fiktív párosokra építjük. Minden állomáson találtok egy karakternevet, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott karakter PÁRJÁNAK a nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A karakter, akinek a párját keressük: Olive Torres

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
04. 10. – Fanni’s Library
04. 12. – Olvasónapló
04. 14. – Csak olvass!
04. 16. – Veronika’s Reader Feeder
04. 18. – Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése