2024. május 23., csütörtök

Jennifer Lynn Barnes: A Hawthorne testvérek {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Hawthrone testvérek című könyvvel Jennifer Lynn Barnes visszarepít minket a Hawthorne-ok izgalmas és rejtvényekkel teli világába. Nyomozzatok együtt négy bloggerünkkel, hogy a turné végén ti is nyerhessetek egy példányt a könyvből.

Adatok:
Kiadó: Lampion Könyvek
ISBN: 9789636143725
Oldalszám: 472
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Eredeti cím: The Brothers Hawthorne
Megjelenési dátum: 2024. 02. 14.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Négy ​testvér. Két rejtély. Egy lebilincselő regény.
Jennifer Lynn Barnes visszatér bestsellere, az Örökösök viadala-trilógia világába, és emeli a tétet.
Grayson Hawthorne-t milliárdos nagyapja születése óta az utódának nevelte. Aztán kitagadta az örökségből az egész családját, és meghalt, de a hatása és a tanításai ott élnek a fiúban. Így amikor a két húga bajba kerül, Grayson kézbe veszi az ügyet, és azt teszi, amihez a legjobban ért: hatékonyan és kíméletlenül megoldja a helyzetet. Anélkül, hogy belegabalyodna az érzelmi szálakba. Legalábbis ez a terv.
Jameson Hawthorne született játékos, az izgalmat és a kockázatot kergeti. Amikor felbukkan titokzatos apja, és szívességet kér tőle, naná hogy nem tud ellenállni a kísértésnek. Be kell jutnia London legexkluzívabb titkos szerencsejáték-klubjába, hogy megnyerjen egy elképzelhetetlen tétért folyó, lehetetlenül nehéz játékot. Még szerencse, hogy Jamesonnak a lehetetlen a specialitása.
A világ két végén bonyolult játszmákba keveredő Grayson és Jameson testvéreik és Avery segítségével egyre mélyebbre kénytelenek ásni, hogy eldöntsék, kik akarnak lenni, és mi mindent hajlandóak feláldozni a győzelemért.
A New York Times bestsellerlistájának élén!

Véleményem a borítóról:
A magyar kiadása ennek a sorozatnak egyszerűen hibátlan. Jól mutatnak egymás mellett és külön-külön is a könyvek.

A történetről és a szereplőkről:
Az eddig megjelent összes résszel turnéztam már az elmúlt években, és egyértelműen A Hawthorne testvéreket sem akartam kihagyni. Az első részről, az Örökösök viadaláról 2021-ben írtam (az értékelésem >>itt<< olvasható róla), és azóta is az egyik legjobb olvasmányélményemnek tartom. Az évek során jócskán változott az olvasási ízlésem és tapasztaltabb lettem a zsánerekben, éppen ezért magasabb elvárásokkal álltam neki az Örökösök viadala sorozat negyedik, jelenlegi részének. Hát, kár volt.

Korábban nagyon a szívemhez nőttek a Hawthorne-fiúk és Avery is, nem volt olyan rész, amit nem izgultam végig értük. Ugyan viszonylag érdekfeszítő volt a jelenlegi kötet, mégsem éreztem azt a mélységet és kidolgozottságot, mint az előző három esetében. Valami hiányzik, ami az esszenciáját adja a cselekménynek - pontosan nem tudom meghatározni, hogy mi, de nem kerek egész a kötet.

A fülszöveg alaposan megtévesztett. Már a legelső mondatára rá tudnék cáfolni, hiszen hiába van a négy testvér kiemelve, ha A Hawthorne testvérek kötet csak Grayson és Jameson szálával foglalkozik úgy igazán. Xander és Nash csupán kiegészítők, akik felbukkannak, ha szükség van rájuk, de a valós funkciójuk megáll ennyiben. Nekem ez már nagy csalódás volt, szerettem volna, ha ebben a részben inkább csapatközpontú a cselekmény, ehelyett mindenki a saját dolgával foglalkozott, és csak tessék-lássék módon voltak olyan jelenetek, mikor a fiúk (és nyilván Avery) úgy igazán összetartottak.

A problémáim közé tartozik még az is, hogy nagyon kevés visszautalást kapunk az előző részekre. Sok-sok szereplő felbukkan a múltból, új emberekkel is találkozunk, de ennyi könyv, fordulat és megjelenések között eltelt idő után már nehéz nyomon követni, hogy ki-kivel van és mi is volt a szerepe korábban. Úgy érzem, ez meggondolatlan lépés volt a szerző részéről, főleg annak fényében, hogy az Örökösök viadala eredetileg duológiának készült, ehhez képest idén fog megjelenni eredeti nyelven a sorozat ötödik kötete. Nem tudom eldönteni, hogy Barnes nem tud elválni a karaktereitől, vagy csak újabb bőrt akar lehúzni a rajongóiról.

Szerettem volna szeretni A Hawthorne testvéreket, tényleg. Alig vártam, hogy a korábban megkedvelt szereplőim közé visszatérhessek, és az előzményekhez hasonlóan egy csavaros élményben legyen részem. Ugyan problémásnak tartom a könyvet, valamilyen szinten azért mégis élveztem, de ez szerintem inkább a nosztalgia érzésének és a történet atmoszférájának tudható be. Nem tudom, hogy elolvasom-e az ötödik részt, mert istenigazából a valós cselekmény már Az örökség kulcsában lezárult, minden más csak extra, ami már nem lesz ugyanolyan.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Nem a biológia tesz családdá."
  2. "– Néhányan túl hangosan éljük az életünket azok szerint, akik jobban örülnének, ha nem is élnénk."
  3. "Soha ne sajnálj semmit! Inkább csináld jobban!"
Összességében: 3,5
Őszintén nem értem, hogy miért kell ezt a sorozatot tovább húzni. Lehet, hogy ezzel most egyedül leszek, hiszen ki ne szeretné újra látni az egykori kedvenc szereplőit, mégis úgy érzem, hogy ez a kötet sokkal laposabb és felszínesebb, mint az előző három. Nem tudtam beleélni magam a történetbe, nem tudtam izgulni annyira a szereplőkért, és valahogy en bloc nem fogott meg A Hawthorne testvérek. Lehet, hogy túl magas elvárásokkal kezdtem bele, de az fix, hogy az eredeti trilógia szintjét nem üti meg nálam. Úgy érzem, az írónő egy újabb bőrt akart lehúzni a rajongóiról, az meg, hogy még egy részt betervezett következőnek, hihetetlenül indokolatlan és végképp felesleges - főleg, hogy az Örökösök viadala eredetileg duológiának indult.


Nyereményjáték:

Ezúttal néhány egyszerű kérdésre kell válaszolnotok a sorozat első három része alapján. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés: Mi a keresztneve a Hawthorne testvéreknek?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
05. 23. Fanni’s Library
05. 27. Kelly és Lupi olvas
05. 29. Könyv és más
06. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése