2021. május 1., szombat

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök ​viadala {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét.

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!

Adatok:
Kiadó: Animus
ISBN: 9789633248102
Oldalszám: 400
Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Eredeti cím: The Inheritance Games
Megjelenési dátum: 2021. 02. 23.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.

Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.

Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Véleményem a borítóról:
Nem hinném, hogy én vagyok az egyedüli, aki megcsodálta ezt a szépséges borítót. Az eredeti kiadás is tetszett, mégis örülök, hogy a magyar verzió hasonló, de mégis eltér attól. A színvilága is különleges, szóval igazi ékessége lett a polcomnak.

A történetről és a szereplőkről:
Estem már bele abba a csapdába, hogy félrevezetett egy szép borító, és egy ígéretesnek tűnő fülszöveg. Meg kell mondjam, hogy nagyon örülök, amiért ebben az esetben ez nem történt meg. Egy abszolúte jól felépített, különös atmoszférájú történetet kaptam, és persze sok-sok elvarratlan szálat, amit már szívesen megfejtenék.

Te mit tennél, ha kiderülne, hogy egy ismeretlen ember konkrétan milliárdokat hagyott rád? Vennél egy házat, egy autót, vagy elmennél egy világkörüli útra? Na, hát Avery esetében egyik sem opció. Noha elsőre csábítónak - és persze furcsának - tűnhet ez az eset, mégis sok hátulütője van. Ahhoz, hogy Avery megtarthassa az összes ráruházott értéket, egy évre be kell költöznie a Hawthorne házba, és elég egyértelmű, hogy nem fogadják tárt karokkal a totál ismeretlen örökösnőt.

A Hawthorne család elég nagy és elég elcseszett. A komplikált viszonyok miatt viszonylag hamar el lehet veszíteni a fonalat, és az olvasó gyakran elgondolkodhat azon, hogy most mégis kiben éri meg megbízni, és ki lehet a potenciális ellenség. Szerintem egy ilyen helyzetben várható, hogy konkrétan mindenki Avery életére akar törni, szóval meg sem lepődtem a család kotnyelességén és fenyegetésén.


Ahogy halad a cselekmény, Avery és a Hawthorne fiúk egyre több "jelet" kapnak a megboldogult Tobiastól. Csak együtt képesek megoldani a rejtélyt, ami Avery hagyatékát övezi, de persze akadnak olyan rosszakarók, akik ahol tudnak, keresztbe akarnak tenni a lánynak. Így a kutakodás és a nyomozás nehézkessé válik, és több életveszélyes helyzetbe kerül a lány, mint azt valaha gondolta volna.

Az összes szereplő közül leginkább Avery-vel szimpatizáltam, bár lehet, hogy azért is, mert egy kis párhuzamot véltem felfedezni a Papír hercegnőben lévő Ellával. Egyrészt már a szomorú sorsa és az árvasága miatt megsajnáltam, és sokkal felnőttesebben fogta fel a dolgokat a kortársainál. Az meg már csak plusz öröm volt, hogy mennyire talpraesetten viselkedett, és nem rinyált minden második oldalon.

Számomra abszolút jó élményt nyújtott Jennifer könyve. Annyira alaposan építette fel a cselekményt és a Hawthorne családban lévő viszonyokat, hogy csak faltam az oldalakat. Kemény egy nap alatt kiolvastam, és legszívesebben azonnal nyúltam volna a folytatáshoz, ha lehetett volna. Bízom benne, hogy a második rész megjelenése után nem kell majd sokat várnunk a magyar fordításra. :)

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Olyan rossz az, ha máshogy akarjuk érezni magunkat, nem borzasztóan?"
  2. "Be lehet tartani a szabályokat – vagy játszhatsz a sajátjaid szerint."
  3. "– Minden játék, Avery Ginks. Az életben egyedül arról dönthetünk, hogy akarunk-e nyerni."
Összességében:
Na, ez tipikusan az a könyv, amit egy percre sem tudsz majd letenni - legalábbis én nem tudtam. A sok csavar, a rengeteg izgalom, a rejtélyek és persze a Hawthorne fiúk egy percig sem engedték, hogy lankadjon a figyelmem. Ebben a könyvben mindennek van valamilyen jelentése, még annak is, ami elsőre fel sem tűnik. Bevallom, nekem nagyon hajazott a fülszöveg a Knives Out című filmre, ezért is csaptam le rá az első adandó alkalommal, és egyáltalán nem csalódtam! Persze nem a filmhez mértem a könyvet, de jó volt egy hasonló hangulatú, feszített tempójú cselekményről olvasni. Egy szó, mint száz, ajánlom minden olyan könyvmolynak, aki szereti a nyomozós szálakat, és szeretne végre egy olyan tinédzser főszereplőről olvasni, aki nem nyivákol minden oldalon.


Nyereményjáték:

Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Anagramma: Háznál szaki

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
04.23. - Könyvvilág
04.25. - Zakkant olvas
04.27. - A Szofisztikált macska
04.29. - Sprit Bliss Sárga Köves út
05.01. - Fanni’s Library
05.03. - Olvasónapló
05.05. - Könyv és más
05.07. - Kelly és Lupi olvas
05.09. - Readinspo
05.11. - Flora the Sweaterist

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése