2022. október 17., hétfő

Jennifer L. Armentrout: Hús és tűz királysága {Karakterismertető + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Jennifer L. Armentrout Vér és hamu sorozatának második részét  Hús és tűz királysága címmel. Tovább folytatódik Poppy és Casteel története Atlantia felé tartó útjukon, árulások, véres harcok és érzéki kalandok közepette. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635971077
Oldalszám: 658
Fordító: Rácz Kata
Eredeti cím: A Kingdom of Flesh and Fire
Megjelenési dátum: 2022. 09. 29.
Itt tudod megrendelni

Rekordgyorsasággal az első rész után megjelent a Vér és hamu könyvsorozat második része magyarul, amely a Hús és tűz királysága címet kapta. Arra gondoltam, hogy feleleveníteném egy kicsit az első részről az emlékeimet ebben a bejegyzésben, mégpedig úgy, hogy bemutatom nektek Poppy karakterét. Korábban nem volt még ilyen típusú bejegyzésem, de remélem, ez is elnyeri a tetszéseteket. :)

Anna Shoemaker munkája

Poppy kulcsfontosságú szereplője a sorozatnak. A Vérből és hamuból című kötetben egyből megismerkedhetünk vele, ekkor tizennyolc éves. Hamar kiderül róla, hogy ő a Szűz, akit már fiatalkorától arra kárhozattak, hogy magányosan élje a napjait a Felemelkedésig. Az uralkodó megtiltotta, hogy bárki is szóba álljon vele, egyáltalán ránézni sem szabad - ezért visel mindig fátylat -, ráadásul szórakoznia is tilos, nemhogy romantikus kapcsolatba bonyolódni.

Fernanda Fernandez munkája

Legalábbis hivatalosan nem lenne szabad semmi olyat csinálnia szinte, amit élvez. Ehhez képest éjnek éjjelén elhagyja a kastély oltalmazó falait, vagy éppenséggel titokban harcolni tanul. Hű társa Vikter, aki már-már egy apafigurának számít a lány életében. Poppy számára Vikter az a fix ember, akire mindig számíthat és törődnek egymással még akkor is, ha a kapcsolatuknak szigorúan "szakmainak" kellene lennie.

Ida munkája

A lány több szempontból is különleges. Magas fokú empatikus képességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően átérzi mások fájdalmát. Ennek egy következő fokozata az, hogy képes enyhíteni is mások fájdalmát, ez pedig egy olyan képesség, aminek köszönhetően kapásból más, mint a többi ember, és kiemelkedik közülük.

Isabella M. H. Smith munkája

Poppy egy erős női karakternek mondható. Rengeteget szenvedett a fiatal élete ellenére, kezdve a szülei elvesztését, majd a palotában átélteket. Sebeit nemcsak a testén, de a lelkén is hordozza, ezért tűnhet elsőre kicsit visszásnak a karaktere. Megacélozta magát a sok fájdalom ellen, és makacsul ragaszkodik egy élvezetekben gazdag élethez, amely a palota falai között lehetetlen küldetés. Micsoda szerencse, hogy Hawke már az első részben a segítségére siet. ;)
Fun fact: sokan tévesen ábrázolják Poppy karakterét, ami annak is betudható, hogy már hozzászoktunk a nádszálvékony, szuperfitt, hibátlan női szereplőkhöz. Poppy már csak azért is kiemelkedik közülük, mert az esetében szó sincs arról, hogy vékony lenne, sokkal inkább erősebb testalkatúként írta le őt az írónő, nem mellesleg az arcát és a testét hegek borítják, ezzel is megtörve a tökéletesség látszatát.

Jeleynai munkája

Nyereményjáték:

Jennifer L. Armentrout nagyon népszerű szerző a magyar olvasók körében, érdemes beszereznetek a többi sorozatát is. Kedvcsináló ehhez a játékunk: idézeteket olvashattok az állomásokon, a feladat felismerni a könyvet és a címét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
10.09 Kelly és Lupi olvas
10.13 Könyvvilág
10.17 Fanni’s Library
10.21 Kelly és Lupi olvas extra
10.25 Könyv és Más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése