2022. október 1., szombat

Colleen Hoover: Layla {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover lebilincselő regénye, a Layla. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Leeds és Layla különleges szerelmének történetét, mely egyszerre fájdalmas, különleges és felemelő. Vajon mennyit bír el egy szerelem?
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789635974160
Oldalszám: 360
Fordító: Sereg Judit
Eredeti cím: Layla
Megjelenési dátum: 2022. 09. 29.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A ​szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.
Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét, hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.
Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért, és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták, hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.
A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba, ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül…
Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra, aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak. Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.
Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell, mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ, az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…
Fedezd fel CoHo újabb lebilincselő és elgondolkodtató világát!

Véleményem a borítóról:
Örülök, hogy megmaradt ez a borító, mással el sem tudnám képzelni. Tetszenek a színei és az is, hogy baljós hangulatot áraszt magából.

A történetről és a szereplőkről:
Nem kellene meglepődnöm azon, hogy Colleen Hoover még mindig tud újat mutatni, mégis időről időre rácsodálkozom, hogy hogyan tud ilyen zseniális történeteket megalkotni. Nehezen vettem rá magam a könyv elolvasására, már hónapok óta a polcomon várakozott angolul, mikor kiderült, hogy magyarul is meg fog jelenni, de azt hiszem, kellett ez a löket ahhoz, hogy elkezdjem. Nem tudtam, mit várjak tőle, szinte már a fülszövegre sem emlékeztem, mikor kinyitottam a kötetet, és így még letaglózóbb volt az élmény.

Bevallom, nagyon nehéz erről a könyvről bármit is írni, mert a legapróbb mozdulatnak és történésnek is jelentősége van. Ezt persze csak akkor érti meg az ember, miután befejezte a történetet, én is így voltam vele. A végén álltak össze igazán a kirakós darabkái, egészen addig kétkedve figyeltem az eseményeket és bevallom, nem voltam biztos abban, hogy elégedett leszek a lezárással, mert egyszerűen nem tudtam olyan végkimenetelt elképzelni, amivel elégedett lennék.

A Layla egy paranormális romantikus kötet. Korábban nemigen olvastam ehhez hasonló történetet, ezért nem voltam abban biztos, hogy maradéktalanul elégedett leszek vele, pedig CoHo a kedvenc íróim közé tartozik. Mindenesetre kíváncsivá tett már az első pár fejezet is, és ezt követően szinte le sem tudtam tenni, csak akkor, mikor nagyon muszáj volt.

A kötet felépítése szerintem elég rendhagyó. A főszereplő, Leeds szemszögéből olvashatjuk a történteket, viszont az énelbeszélő fejezetek közé beférkőzik egy-egy olyan rész, amikor interjút ad egy idegennek, akiről csak később derül ki, hogy kicsoda. Már Layla és Leeds legelső közös pillanatának is szemtanúi lehetünk, innen bontakozik ki az egész kapcsolatuk, ami enyhén szólva is hullámzó és megrázkódtatásokkal teli.


Egy szörnyű baleset teljesen felforgatja a fiatal pár életét, melynek következtében elég hamar megváltozik a kezdetben idillinek tűnő viszony közöttük. Leeds próbálja tehermentesíteni Laylát, bár egy kicsit haragszik is rá, amiért egy majdnem végzetes esemény következtében nem nyeri vissza egyből önmagát. Mindenesetre a főszereplőnkre nem jellemző, hogy egykönnyen feladná a szerelmébe vetett hitét, ezért visszatérnek arra a helyre, ahol megismerkedtek, hátha újra feléled köztük a szikra. Arra viszont sem Leeds, sem Layla nem számít, hogy minden csak még komplikáltabbá válik, pláne egy harmadik személy megjelenésével.

A rejtélyes Willow kezdetben csak Leeds-dzel kommunikál, és minél több időt töltenek együtt, annál inkább felkelti a főszereplő érdeklődését a lány, ezzel kicsit háttérbe szorítva Laylát. A kiruccanás eredeti célja átalakul, és Leeds egyre több és több időt akar Willow-val tölteni, ami számomra a legkevésbé sem volt szimpatikus. Mégsem tudtam sem Willowra, sem Leedsre haragudni, mert annyira különleges párost alkottak együtt, Layla megtört énjét pedig amúgy sem kedveltem.

Persze, a történet korántsem ilyen egyszerű, de csak rébuszokban tudok beszélni róla, hogy ne spoilerezzem le a történet legnagyobb csattanóját. Tudom, elég semmilyennek tűnik ezek alapján a sztori, de garantálom, hogy körömrágós, idegőrlő és borzongató élményben lesz részetek olvasás során, csak adjatok neki egy esélyt, nem fogjátok megbánni! Nekem új kedvencem lett, és azt hiszem, nincs még egy olyan CoHo könyv, ami ennyire meglepett volna a Verity-n kívül. Misztikusság és rejtélyesség terén egy kategóriának mondanám a két regényt még akkor is, ha ebben inkább a romantikus vonal érvényesül.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "A szerelembe esés olyan könnyű, mintha lágy szellő fújna át a csontjaimon.
    A szerelem vége rohadt nehéz, mintha a tüdőm vasból lenne kifaragva."
  2. "A vágy, hogy megcáfolj valamit, amitől félsz, erősebb, mint a rettegés attól, ami esetleg történhet."
  3. "Talán az aggodalom az egyetlen különbség aközött, hogy szeretünk vagy csak kedvelünk valakit."
Összességében:
Igazából nekem csak egy kérdésem lenne: tud ez a nő rosszat írni?
Ez az első paranormális romantikus kötete az írónőnek, de nagyon remélem, hogy tervez még ebben a zsánerben alkotni. Különleges, kissé hátborzongató légkör lengi körbe a történetet, ami nálam abszolút nyerő volt. Hoovertől már megszokhattam a csavaros cselekményeket, de úgy tűnik, mindig tud újat mutatni, legalábbis jelen könyv esetében is csak pislogtam egy-két fejezet után. Voltak teóriáim, de nem meglepő, hogy egyik sem jött be, szóval a kötet fele után csak sodródtam az árral és bíztam a legjobbakban, bár ötletem sem volt, hogy hogy lehetne ennek a felkavaró eseménysorozatnak pozitív végkifejlete.


Nyereményjáték:

Colleen Hoovertől megszokhattuk már, hogy csodálatos férfi karakterekkel ajándékozza meg olvasóit, Leeds sem kivétel ez alól. Így hát mostani játékunk során a CoHo srácoké lesz a főszerep! Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki mondhatta, és a teljes nevét (vezeték és keresztnév) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: “Vannak szerencsés családok, akikkel soha semmi rossz nem történik. Másoknál viszont futószalagon érkeznek a bajok. Ami elromolhat, az el is romlik, és a széria egyre csak folytatódik.”

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
09/23 Dreamworld
09/25 Sorok Között
09/27 Kelly és Lupi olvas
09/29 Veronika’s Reader Feeder
10/01 Fanni’s Library
10/03 Csak olvass!
10/05 Csak olvass! - Idézetek
10/07 Dreamworld - Borítók
10/09 Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése