2022. október 31., hétfő

Halloween blogturné 2022. - Boszorkányosan jó könyvajánló + Booktag

Sziasztok!

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és legyél Te négy nyertesünk egyike!

Nem biztos, hogy tudjátok, de a Halloween talán a legeslegkedvencebb ünnepem. Idén sajnos közbeszólnak az egyetemi teendőim és nem igazán tudok csinálni semmi aktív dolgot - leszámítva a beadandóírást és az imádkozást a kettesért -, de ezt a blogturnét nem tudtam kihagyni.

Ebben a bejegyzésemben olyan boszorkányos könyveket ajánlok, amelyek szerintem nagyon könnyen halloweeni hangulatba tudják hozni az embert - legalábbis én így éltem meg őket -, az ajánló után pedig egy booktaget láthattok a válaszaimmal. Ezer éve nem töltöttem ki booktaget, úgyhogy már ideje volt. :)


1. Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked - a véleményemért katt >>ide<<
Mivel is kezdhetném az ajánlót, ha nem a legnagyobb kedvencemmel? Ez egy baljós hangulatú ellenségekből szerelmesek típusú boszorkányos könyv, amelyet átitat az olasz kultúra és a mágia. Kísérteties, rejtélyes és titkokkal teli a cselekmény, a szerelmi szál pedig lassan épül fel - bár meg kell mondanom, a szereplők között még így is izzik a levegő. Ha kíváncsi vagy egy boszorkány és egy démonherceg kapcsolatára, akkor ez bizony kötelező olvasmány. Ó, és a legjobb hírt majdnem el is felejtettem: érkezni fog magyarul is!

2. Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd - a véleményemért katt >>ide<<
Tudom, hogy az olvasóim között vannak gyerekkönyv-kedvelők is, ezzel az ajánlással pedig nekik szeretnék kedvezni. Tavaly jelent meg a Maxim kiadónál a Csillagpaff boszis sorozat első része, melynek főszereplője Mocsári Füzi. Füzi élete átlagosnak mondható, segít néhány embernek potom értékért cserébe megtalálni egy-egy elveszett szemüveget, órát, vagy bármilyen furcsaságot, amivel betoppannak hozzá. A napjai a megszokott mederben folynak, míg váratlanul betoppan hozzájuk Moreg Vaine, az egyik leghatalmasabb boszorkány, és a lány segítségét kéri. Mindketten tudják, hogy valami furcsaság történik Csillagpaffban, hiszen senki sem tudja felidézni, hogy mi történt az elmúlt keddi nap során, emögött pedig valami nagy és sötét terv állhat. A cselekmény összetettsége miatt én 10 éves kortól ajánlanám ezt a történetet, és garantálom, hogy egy hihetetlenül kalandos utazáson vehettek részt Füzivel!

3. Shea Ernshaw: Gonosz mélység - a véleményemért katt >>ide<<
Az előzőekhez hasonlóan ezt a történetet is tavaly fedeztem fel, de azóta is az egyik legkiemelkedőbb boszorkányos történetként gondolok rá. A történet Sparrow városában játszódik, amiről azt kell tudni, hogy el van átkozva. Hosszú évekkel ezelőtt három nőt boszorkánynak kiáltottak ki, akikre a halál várt, de azóta minden nyáron kísértik a város lakóit. Fiatal lányok testébe bújva tizedelik a Sparrowban élő férfiakat, ez pedig hatalmas turista látványosságnak számít, mintha valamilyen csodálatra méltó dolgot vinnének véghez. Ebből az alapszituációból bontakozik ki a csavaros és elgondolkodtató történet, úgy gondolom, hogy megéri egy próbát tenni vele. 

4. Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Év elején olvastam ezt a kötetet, de szégyen szemre azóta sem sikerült egy épkézláb értékelést írnom róla. Mindenesetre összességében annyit elárulhatok, hogy nem csodálom, hogy ennyien szeretik ezt a sorozatot. Van itt minden: ellenségekből szerelmesek, lassan felépülő románc, kényszerházasság... és mindez egy boszorkány és egy boszorkányvadász között! Izgalmas és különleges történet volt, az ehhez hasonló könyvek szerelmeseinek csak ajánlani tudom. Már magyarul is megjelent Kígyó & Galamb címmel.

5. Amy Harmon: A madár és a kard - a véleményemért katt >>ide<<
Ez egy lírai szépséggel megírt, különleges romantikus fantasy könyv, amit szerintem kevesen ismernek ahhoz képest, hogy mennyire jó. Ez volt az első olvasmányom az írónőtől, de azóta nem eresztett el a történet. A cselekmény középpontjában a néma Lark és a fiatal király, Tiras áll. Apránként bontakozik ki a közöttük lévő kapcsolat, de annyira tiszta és szép a szerelmük, hogy csak szeretni lehet őket. Tiras megadja Larknak azt, amire mindig is vágyott: szavakat, valamint mindent elsöprő szerelmet. Az eddig háttérbe szorult lány valósággal kivirul attól, hogy valaki végre figyel rá, és a megsebzett lelke végre ráléphet a gyógyulás útjára. Ha hozzám hasonlóan szereted a romantikus fantasykat, akkor ez egy kötelező olvasmány!


Booktag
- 1) Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak
Ideje lerántani a leplet az idei évem egyik legijesztőbb olvasmányáról, ami nem más, mint a Só és bánat háza. Szerintem nagyon durva és megterhelő történet, legalábbis én nem vagyok ehhez hozzászokva, de az tuti, hogy a spooky seasonre tökéletes olvasmány. A véleményemet elolvashatod >>itt<<.

- 2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.
Már nem sok ilyen könyvet olvasok, mert elég gyenge lelkületű vagyok, de nem volt ez mindig így. 14-15 évesen faltam Stephen King köteteit még akkor is, ha utána egész éjjel ébren maradtam, mert nem akartam rosszat álmodni. Az egyik könyv, ami miatt tutira égve hagytam a lámpát éjszakára, A ragyogás volt. 

- 3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.
A Moly szerint a legvastagabb könyvem a Föld és vér háza a maga 912 oldalával, őt követi a Tövismadarak (892 oldal). Lehet, hogy az utóbbi praktikusabb választás lenne, elvégre az keményborítós. :D

- 4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!
1. Dee Black (Luxen sorozat), 2. Cardan Greenbriar (A levegő népe trilógia), 3. Rubeus Hagrid (Harry Potter sorozat), 4. Anthony Bridgerton (Bridgerton család sorozat), 5. Olive Smith (A szerelem képlete)

- 5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?
Csak, hogy a bejegyzésem témájánál maradjak, tutira boszorkány lennék. :D Imádom a fekete ruhákat és a sötét sminkeket, ezért nem kellene nagyon megerőltetnem magam jelmez terén.

- 6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?
Kizárólag csak olyan dekort raknék ki, amitől én sem rémülnék halálra, ha más lakásánál/házánál meglátnám. Dísztököket és denevéreket biztosan mindenhova raknék, de lehet, hogy pár koponyát is vennék a meglévő mellé.

- +1) Mi volt a legfélelmetesebb könyv, amit eddig olvastál? Melyik történet volt, amitől rettegtél olvasás közben vagy mi az, amitől még most is kiráz a hideg, ha rágondolsz?
Minden, ami Stephen King. :D Leginkább a novellái maradtak meg bennem "hidegkirázósként", a Napnyugta után című novelláskötet olvasása közben nagyon paráztam. Az egyik legdurvább novella belőle szerintem A pokol macskája volt, azon nagyon sokáig szörnyülködtem.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)

A kép:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

Booktastic Boglinc - Halloween Playlist
Dreamworld - Gyors sütik

Olvasónapló - Halloween podcastek
Pandalány olvas 

Zakkan olvas

Fanni’s Library - Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok

Függővég - Ijesztő filmajánló
Szaffi polca - Hidegrázós írók
Csak olvass! - Könyvjelzők
Utószó - (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas - Halloween sminkek
Könyvvilág - Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más - Társasjáték ajánló

Hagyjatok! Olvasok! - Borzongató könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése