2022. december 22., csütörtök

Yehuda Devir & Maya Devir: Ez egy ilyen nap {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635974221 
Oldalszám: 272
Fordító: Kereki Noémi Valentina
Eredeti cím: One of Those Days
Megjelenési dátum: 2022. 12. 13.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?
A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.
Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.
Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!
Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!

Véleményem a borítóról:
Nem meglepő módon a borító tökéletesen illik a beltartalomhoz. Tetszenek a színei és az is, hogy egy kicsit megmutatkozik Maya és Yehuda személyisége rajta.

A történetről és a szereplőkről:
Nagyon örülök, hogy egyre több híres képregény jelenik meg magyarul. Már évek óta figyelemmel kísérem a Devir házaspár mindennapjait; először Facebook-on láttam elterjedni a képeiket, majd utána rábukkantam az Instagram oldalukra is, így nem volt kérdés, hogy ott is csatlakozom a rajongótáborukhoz.

A képregény maga nem függ össze, nem egy cselekményt vagy egy kerek egész történetet mesél el, hanem kiragadott pillanatokat láthatunk a páros mindennapjaiból. Felvetődhet bennetek a kérdés, hogy ez mégis miért lesz izgalmas, mitől olyan különleges? Számomra azért, mert roppant könnyű velük azonosulni.

Teljesen átlagos, hétköznapi eseményeket is megörökített az alkotópáros, amivel szerintem minden tartós párkapcsolatban élő ember egyet tud érteni. Nem kell nagy élményekre gondolni - persze erre is van példa -, inkább azokat a momentumokat vázolják fel, amelyek tényleg bármikor megtörténhetnek egy párral, legyen az jó vagy rossz dolog.


A rajzos ötletesek, részletgazdagok és nem mellesleg van egy-két páratlanul humoros is. Nagyon megszerettem ezt a képregényt, de úgy érzem, hogy nem lehet nem szeretni azt, ami ennyire valóságos. Nem mellesleg minden képről érződik, hogy mekkora kapocs és szeretet van Maya és Yehuda között - ezt persze mutatja az is, hogy mennyire jól ismerik egymást.

A kötet három részre tagolódik, ez pedig párhuzamban áll a páros életében. Elsőként az összeköltözésükről, majd a jegyességükről, végül pedig a gyermekvállalásról szólnak a rajzok. Ennek a sorrendnek köszönhetően jól érzékelhető, hogy mennyire egymáshoz nőtt a páros és teljesen kiismerték a másikat.

Ez a képregény nem mellőzi a tabukat, és szerintem ez pont így tökéletes. Mindenről szó van benne, ami felmerülhet a párkapcsolatban. Az alkotók nem emelték piedesztálra magukat, nagyon is őszinte és szókimondó rajzokat tártak elénk a személyes pillanataikból, és nálam pont ezért volt tuti befutó ez a könyv.

Összességében:
Ez egy hihetetlenül aranyos és szívmelengető képregény, amiben a Devir házaspár mindennapjait kísérhetjük figyelemmel. A kötet kedvessége számomra nem abban rejlik, hogy mennyire cuki a házaspár - bár ez tagadhatatlan -, hanem inkább abban, hogy több ponton is magamra és a páromra ismertem, így könnyen azonosultam Maya és Yehuda párosával. Szerintem ezzel mások is így lesznek, ha tartós kapcsolatban vannak, de ha nem, akkor is jó kikapcsolódást és pár boldog percet okozhat a kötet.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A borítórészlet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése