2022. december 8., csütörtök

Adventi blogturné 2022. - Szívmelengető könyvek + Booktag

Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”


Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 


Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Számomra a karácsony mindig is a megpihenés és a feltöltődés ünnepe volt. Szeretek a családommal, a barátaimmal és magamban ünnepelni egyaránt, de nyilván mindhárom máshogyan telik. Ha hozzám hasonlóan ti is megélnétek az ünnepet magatokban, akkor van egy jó hírem: ma olyan könyvekkel készültem nektek, amelyek biztosan megmelengetik a szíveteket ezeken a hideg decemberi napokon, ráadásul valamelyik kötetet kicsiknek és nagyoknak is egyaránt ajánlom. :)


1. Kobi Yamanda: Lehet
A Lehet az egyik legfrissebb felfedezettem. Lélegzetelállító ez a kötet. Kezdetnek már az illusztrációk lenyűgözőek mind színvilág, mind részletek terén, egyszerűen jó nézni őket. Azonban nálam a kötet pozitív üzenete és hangulata mindent visz. Sokat lehet belőle tanulni még úgy is, hogy elsősorban nem felnőtteknek íródott. Ha szeretnél egy rövid, de szívmelengető olvasmányt a hideg napokra, akkor erre van szükséged! Kérdés nélkül gyerekeknek is ajánlom.

2. Catana Cetwynd: Bekuckózunk, valamint Yehuda Devir & Maya Devir: Ez egy ilyen nap
Tudom, most csaltam egy picit, elvégre két könyvet is írtam ebbe a pontba, de annyira hasonlóak, hogy úgy gondoltam, így helyes. Mindkét kötet az egészséges párkapcsolatok mindennapjait mutatja be, legyenek azok a napok könnyebbek vagy nehezebbek. Egyikre sem tudnám azt mondani, hogy jobb, mint a másik, csupán az alkotók stílusa más - egyéni preferencia, hogy kinek melyik tetszik jobban. Az biztos, hogy nagyon könnyen át lehet érezni az alkotók által megörökített pillanatokat, én legalábbis többször is felismertem magunkat a két könyv lapozgatása közben, és kivétel nélkül jókat derültem rajtuk. :)

3. James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány - a véleményemért katt >>ide<<
Megdöbbentő, hogy néha nagyobb hatással vannak rám az ehhez hasonló kötetek, mint egy regény. Olvasás közben végig egy jóleső bizsergést éreztem a mellkasomban, többször is elmosolyodtam vagy éppen a könnyeimmel küszködtem, annyira illett az aktuális élethelyzetemhez egy-egy párbeszéd.
Ha érezted már azt, hogy nem találod a helyed és szükséged lenne egy társra az utadon, James Norbury ezen műve a segítségedre lehet. :)

4. Ashley Elston: 10 vakrandi, hogy megtaláld a nagy Őt
Aranyos, szezonális ifjúsági könyvet keresel? Akkor ez bizony neked való! Ez egy igazi szórakoztató cukiságbomba, ami a komfortolvasmányommá avanzsált – biztos vagyok benne, hogy többször is le fogom emelni a polcomról, és már alig várom a következő alkalmat. Habár alapvetően ifjúsági könyvről van szó, szerintem az idősebbek számára is élvezhető és emlékezetes olvasmány lehet. Imádom a családregényeket, ez pedig tökéletesen bemutatja, hogy milyennek is kellene lennie egynek. Roppant szórakoztató, vicces és rövid ez a könyv, bátran ajánlom minden olyan könyvmolynak, akinek egy kis kikapcsolódásra van szüksége. :)

5. Barbara Cantini: Halálka és a kísértetbarát - a véleményemért katt >>ide<<
Halálka haláli történetei mindig megdobogtatják a(z egyébként élő) szívemet. Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy zombi is helyet kap a kedvenc karaktereim között, de a Barbara Cantini által megalkotott élőholt kislány közel áll hozzám, hiába csak nyúlfarknyi történetszeleteket kapok belőle. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tanulságosak lehetnek a róla szóló kötetek, minden korosztály számára élvezhetőek és humorosak a könyvek.

6. Amanda Lovelace: Amikor a hercegnő menti meg önmagát - a véleményemért katt >>ide<<
Időről időre próbálkozom az instaköltészettel foglalkozó kötetek olvasásával, de őszintén megmondom, egyik sem fogott meg különösebben - egészen eddig. Valószínűleg pont jókor találtam rá Lovelace verseire, mert egytől egyig mindegyik megfogott, lenyűgözött, és simogatta a lelkemet. A szókimondó stílus különösen tetszett, az meg csak hab a tortán, hogy teljes átéléssel és őszinte szeretettel fordult az írónő a költészet felé. Számomra fantasztikus élmény volt az Amikor a hercegnő menti meg önmagát című verseskötet, és bízom benne, hogy hozzám hasonlóan sok ember számára fog menedéket nyújtani egy nehéz nap után.


Booktag:
1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? Hm, nehéz kérdés, mert alapvetően ritkán olvasok szezonális könyveket. Eddig ami elnyerte a tetszésemet, az az előbb említett 10 vakrandi... volt, de a Diótörőt is többször elolvastam már. Idén tervezem elolvasni J. K. Rowlingtól A karácsonyi malacot, remélem, új kedvencet avatok. :)

2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered
Ajjajj. :D Van egy pár, és nem tudnám kiválasztani a legnagyobb kedvencemet, szóval a teljesség igénye nélkül: Hádész, Wrath (Kingdom of the Wicked), Cardan és Jude (A levegő népe trilógia), Desmond és Callie (Rhapsodic), valamint még sokan mások.

3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?
Cassian (Tüskék és rózsák udvara), Kenji (Ne érints), Katniss (Éhezők viadala)

4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod.
Még egy nehéz kérdés és szintén nem tudok egyet választani. :D Aelin és Rowan (Üvegtrón), Callie és Des (Rhapsodic), Kate és Anthony (A vikomt, aki engem szeretett), Quinn és Graham (Minden tökéletesed).

5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?
Ha elég gyorsan meglátogatna, akkor linzerrel vagy mézeskaláccsal, de ha késlekedne, akkor már nem maradna neki semmi. :)

6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?
Kerstin Gier: Nefelejcs (élfestett kiadásban), Colleen Hoover: It Starts With Us (angol nyelvű), Megan Bannen: The Undertaking of Hart and Mercy (angol nyelvű)

7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?
Szigorúan békeidőben szívesen élnék Terrasenben, esetleg a Roxfortban (bár már kicsit unom a tanulást :D), illetve kíváncsi lennék arra is, hogy milyen lehet az Irha és bőrben említett Budapesten élni.

Nyereményjáték:

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

(Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

A kérdés: Mi a kedvenc karácsonyi könyved?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

12/01 Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12/02 Booktastic Boglinc - Playlist
12/03 Dreamworld - Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! - Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló - Képeslapok
12/08 Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló - Filmajánló
12/11 Utószó - Sütemény recept
12/12 Readinspo - Booktag
12/13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág - Booktag
12/15 Könyv és más - Társasjáték ajánló

12/16 Veronika’s Reader Feeder - Booktag + Ünnepi DIY

12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek

12/19 Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k

12/20 Függővég

12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic

12/22 Szaffi polca - Mézeskalács

12/23 Dreamworld - Történet

12/24 Közös karácsonyi meglepetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése