2023. augusztus 29., kedd

Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

„Lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz.”

Sarah Adams a Ha Rómában jársz után ismét a Kentucky állambéli Rome-ba kalauzolja olvasóit, hogy egy újabb szellemes romkommal rabolja el a szívüket.

Adatok:
Kiadó: Next21 Kiadó
ISBN: 9786156414724
Oldalszám: 366
Fordító: Nagy Marietta
Eredeti cím: Practice Makes Perfect
Megjelenési dátum: 2023. 07. 31.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.
A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.

Véleményem a borítóról:
Nagyon virágos, nagyon rózsaszín, nagyon aranyos és én nagyon imádom. Az egész dizájn ötletes és történethű, nem tudom nem szeretni.

A történetről és a szereplőkről:
Akik korábban már olvasták az értékeléseimet, azok tudhatják, hogy Sarah Adams könyvei eddig fele-fele arányban tetszettek; a Csalóka szerelem nem igazán talált meg, ehhez képest a Ha Rómában jársz elrabolta a szívem. Kíváncsi voltam, hogy az utóbb említett kötet folytatása, a Gyakorlat teszi a mestert hogyan fog alakulni, és azt kell mondanom, hogy ha lehet, még jobban imádtam, mint az elődjét!

Idén jöttem rá, hogy mennyire szeretem a kisvárosi románcokat, ehhez pedig tökéletes alapanyag Sarah Adams szóban forgó kötete. Egyik főszereplőnk Annie, aki Rome városában vezeti a virágüzletét, mindeközben megrögzött romantikus lélek, aki várja az igaz szerelmét, ugyanakkor szociális szorongástól szenved, ami igencsak megnehezíti számára az ismerkedést. Annie tökéletes ellentéte a szívdöglesztő Will - az előző részből ismert Amelia testőre -, aki akár egy csibészes mosollyal képes levenni minden hölgyet a lábáról.


Az alapkoncepció szerint Will készségesen segít Annie-nek abban, hogy a lány felszabaduljon és megtanulja a randevúzás minden fortélyát, mindezt Rome-ban. Hát, maradjunk annyiban, hogy nincs könnyű dolga a mi testőrünknek, elvégre minden egyes lakos Annie védelmére esküdött fel, nem mellesleg Will nem hisz a szerelemben, és még véletlenül sem akar érzelmeket táplálni a legfiatalabb Walker-lány iránt... Gondolom, mondanom sem kell, hogy ez már eleve egy veszett ügy.

Will és Annie párosa tökéletesen kiegészítik egymást, régen éreztem ekkora szimpátiát egy könyves páros iránt. Mindketten súlyos "batyut" cipelnek a hátukon, amit csodálatos, ámbátor nem meglepő módon csak egymás előtt fednek fel. Nagyon tetszett ez a traumafeldolgozós-vonal, szeretem, amikor a szereplők nem csak egy-kettőre átlépnek az évek óta tornyosuló problémáikon. Ezt leszámítva azt is elmondhatom, hogy hihetetlenül aranyos a két karakter együtt, a kémia közöttük páratlan, én pedig nem győztem mosolyogni és olvadozni a közös jeleneteiken.

Úgy gondolom, hogy a Gyakorlat teszi a mestert egy igazán könnyed, mégis roppant fontos üzenetet hordozó regény. Számos komoly témát érint, kezdve a családi diszfunkcionalitással a bántalmazáson át a gyászfeldolgozásig. Ez így egyszerre soknak tűnhet leírva, de valójában jól eloszlik a cselekmény során, és úgy érzem, megfelelően ki lettek bontva ezek a szálak is. Az biztos, hogy nekem új kedvencem lett ez a mű, és nagyon remélem, hogy még többen beleszeretnek ebbe a sorozatba.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Biztonságban vagy velem."
  2. "– Nekem úgy tűnik, Annie, csak arra vársz, hogy valaki engedélyt adjon neked, hogy önmagad légy."
  3. "– Ha arra várnék, hogy magabiztosnak érezzem magam ahhoz, hogy éljem az életemet, és azokat a dolgokat tegyem, amiket szeretek, akkor sohasem élnék."
Összességében:
Ettől aranyosabb és addiktívabb romantikus könyvben aligha volt eddig részem. Nem túlzok, mikor azt mondom, hogy folyton csak mosolyogtam és nevetgéltem olvasás közben, noha komolyabb pillanatokból is jutott elég. Sarah Adams annyira tehetséges, kiválóan alkotta meg Annie és Will karakterét, akár hús-vér emberek lehetnének valós problémákkal és hibákkal, és talán pont ez teszi hihetetlenül szerethetővé a párosukat. Az én szívemet teljesen elrabolták, és remélem, hogy még sokan beleszeretnek ebbe a történetbe.


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy virág nevének betűit találjátok összekeverve, a feladat azok helyes sorrendbe rendezése. A válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az összekevert betűk: aaoófgnprr
08.25. – Csak olvass!
08.27. – Hagyjatok! Olvasok!
08.29. – Fanni’s Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése