2023. december 17., vasárnap

Élfestett könyvek ajándékba - Adventi Blogturné 2023.

Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”


Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 


Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.


Karácsony közeledtével egyre több ember gondolkodik azon, hogy könyvet ajándékozzon a szeretteinek, ami már önmagában egy nagyon szép gesztus, pláne, ha tisztában van az ajándékozott személy olvasási szokásaival és stílusával. Azonban azt a könyvek terén kevésbé jártas emberek nem tudják, hogy van lehetőség kicsit "extrásabb" kinézetű regények megvételére is, ez a posztom pedig pont az ilyen kötetekről szól. :)


Idén a magyar könyvpiacra is betörtek az élfestett szépségek. Korábban már voltak erre irányuló próbálkozások, de egészen eddig úgy vettem észre, hogy egyik kiadó sem foglalkozott velük hosszabb távon, de három nagy kedvencem, a Menő/Manó Könyvek, a Könyvmolyképző Kiadó és a 21. Század Kiadó fellendítette hazánkban is a könyvkiadás ezen különleges vonalát. Őket követte számos más kiadó is, többek között a Kossuth Kiadó valamint a Libri is. Természetesen a külföldi piacon sincs hiány az ilyen szemet gyönyörködtető kiadványokban, ennek bemutatására szolgál például H. P. Lovecraft gyűjteménye, valamint az It Ends With Us és az Aurora Burning is.


A teljesség igénye nélkül még csatolok pár példát az elmúlt évben készített képeim közül, ugyanis az Instagram oldalamat görgetve jutott eszembe, hogy bizony még sok más szépség is rákerülhetett volna a fentebb mellékelt képeimre. :)

Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor

Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat

Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra

Emma Törzs: Vér, tinta, nővér, írnok

Devney Perry: Indigo Ridge

Remélem, ezzel a kis gyűjteménnyel tudtam nektek segíteni! Természetesen sok más szépség van még ezeken kívül, amiket nem vonultattam fel, de biztos vagyok abban, hogy ebben a széles választékban mindenki talál magának/az ajándékozottjának való kötetet. :)

Nyereményjáték:

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 5 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)

A kérdés: Melyik országban jelent meg először a karácsonyfa? (A leginkább elfogadott verzió szerint)

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
12/02: Csak olvass! - Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/03: Readinspo - Filmajánló
12/05: Fanni's Library - Karácsonyra állni fog című könyv értékelése
12/06: Readinspo - Szemezgetés az idén megjelent karácsonyi könyvekből
12/08: Szembetűnő - Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló - Karácsonyi playlist 
12/12: Csak olvass! - Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők) + booktag
12/15: Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/17: Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló
12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 
12/21: Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction
12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! - Saját történet
12/24: Közös meglepetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése