2023. december 5., kedd

Lucy Score: Karácsonyra állni fog! - Adventi Blogturné 2023

Sziasztok!

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.
Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Adatok:
Kiadó: Pioneer Books
ISBN: 9786156644152
Oldalszám: 432
Fordító: Bótyik Bettina Zora
Eredeti cím: The Christmas Fix
Megjelenési dátum: 2023. 11. 14.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A ​connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.
Catalina King televíziós valóságshow-sztár, házfelújítóműsor-vezető számára a természeti katasztrófa a tökéletes kihívás. Tévécsatornája vállalna minden költséget, és elvégeznék az összes szükséges felújítást, ha cserébe sorozatot forgathatnának a munkálatokról. Ezzel mindenki nyer, nem? Azonban a mogorva, de szexi Noah Yates polgármester egyáltalán nem így gondolja: Catalina szerinte kiárusítja a lakosok nyomorát, aprópénzre váltja a szerencsétlenségüket. De valóban erről lenne szó? Catalina bombázó külseje tényleg egy lelketlen médiasztárt rejt csupán? És Noah ellenkezése biztosan a közösség javát szolgálja?
Hamisítatlan karácsonyi hangulat, csípős szóváltások és forró jelenetek a kisvárosi romantikus regények koronázatlan királynőjétől!

Véleményem a borítóról:
Sokan ódzkodnak az ehhez hasonló rajzolt, karakteres borítóktól, nekem valamiért mégis a szívem csücskei. Ennél a kötetnél nagyon eltalálta az alkotó a hangulatot, szerintem igazán aranyosra sikerült.

A történetről és a szereplőkről:
Amikor ötletbörzét tartottunk a Blogturné tagjaival az Adventi turnénkhoz, egyértelmű volt, hogy az egyik blogbejegyzésem erről a könyvről fog szólni. Keresve sem találhatnék jobb karácsonyi könyvet a romantikus lelkületű társaimnak, mint a Karácsonyra állni fog!. Tudom, tudom, a címe elég érdekesre és viccesre sikeredett, és nem tagadom, Lucy Score könyveiben nemcsak a fa áll fel karácsonyra, de ettől tekintsünk el.

Az írónő jelen esetben Merry - véletlenül sem utalás az ünnepi szezonra - városkájába kalauzolja el az olvasókat. Lucy Score ért a kisvárosi környezet megalkotásához, az általa megálmodott helyszínek valahogy mindig közel kerülnek a szívemhez. Ebben persze nagy szerepe van az ott élő embereknek is, akik mindig egyedibbé és mulatságosabbá varázsolják az adott helyet.

Sok-sok szereplővel ismerkedünk meg a négyszáz oldal során, és nem tudnék olyat mondani, aki unszimpatikus lett volna. A két főszereplőnk Noah (Merry polgármestere) és Cat. Cat renoválással és házfelújítással foglalkozik, mindebből pedig tévésorozatot is készít, és egy szerencsétlen véletlen folyamán főszereplőink a múltban is találkoztak már. Akkoriban Noah egy komoly védelmi bástyát épített maga köré Cat-tel szemben, és mondhatni ismeretlenül is a nő gyűlölői közé sorolta magát. Azonban az élet útjai kifürkészhetetlenek, Cat-et újra Merry kisvárosába szólítja a munkája, hiszen egy természeti katasztrófa következtében a fél város romokban áll, a nő pedig nem tudja megállni, hogy ne segítsen a rászorulókon. Mondanom sem kell, ez Noah-nak a legkevésbé sem tetszik, hiszen nyerészkedőnek gondolja az alapvetően csupaszív tévésztárt, és itt meg is kezdődik a kettejük "csatája".


Tudom, menő az "ellenségekből szerelmesek"-féle romantikus történet, de engem jelen esetben nagyon irritált Noah alaptalan utálkozása, és eleinte nem tudtam kedvelni őt. Valószínűleg ez a saját igazságérzetemből fakad, hiszen nem szeretem az olyan embereket, akik valid indok és meggyőződés nélkül gonoszan bánnak másokkal. No, azért Cat-et sem kell félteni, amint megneszelte Noah ellenszenvét, azon volt, hogy bebizonyítsa, hogy a férfinak nincs igaza vele kapcsolatban, és igyekezett a lehető legjobb és legkülönlegesebb karácsonyt varázsolni Merry-be. Nincs is jobb, mint kedvességgel visszavágni más faragatlanságára.

A cselekmény egésze igazából olyan, mint egy klisés Hallmark-film, amit nem tudsz nem nézni, mert hiába tudod, hogy mi lesz a vége, még így is szórakoztat. Pontosan így voltam ezzel a regénnyel: aranyos volt, elnevetgéltem rajta, nem váltotta meg a világot, de nagyon kikapcsolta az agyamat és teljesen ünnepi hangulatba kerültem általa. Legszívesebben én is hócsatáztam volna Cat-tel, Noah-val és Merry lakóival, vagy csak szimplán megittam volna egy isteni forrócsokit, miközben a város szarvasos fényeit csodálom.

Nem kell sokat várni ettől a könyvtől - és ezzel nem azt mondom, hogy rossz lenne. Lehet jó is egy történet anélkül, hogy világmegváltó hatással legyen az olvasóira, a Karácsonyra állni fog! pedig pont ilyen. Szórqakoztató, romantikus, szerethető és erotikus (szerencsére még a jó ízlés határain belül), nekem pedig pont erre volt szükségem mostanában. Ha te is kíváncsi vagy, hogy milyen lehet egy hurrikánsújtotta kisvárost újjáépíteni, miközben rád talál a szerelem, akkor ez a könyv fixen neked való!

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– A boldogságot nem egy másik embertől kell várnunk – mutatott rá Noah."
  2. "Nem azért kell jó munkát végezned, hogy valaki megdicsérjen érte. Hanem azért, hogy jól érezd magad az erőfeszítéseid miatt."
  3. "Egy baráti emlékeztető, hogy a múlt ott van, ahol lennie kell. Messze, messze a háta mögött."
Összességében: 4,5
Hű, ez a könyv most nagyon jókor talált meg, olyannyira, hogy a befejezése után szinte újra is akartam kezdeni. Oké, Lucy Score el tud rugaszkodni a valóságtól, ha romantikus történetekről van szó; a Karácsonyra állni fog! nyilvánvalóan nem egy túl realisztikus, inkább már-már meseszerű olvasmány. Olyan, mint egy jóleső Hallmark-film, aminek a végkimenetele tök egyértelmű már a legelső mondatnál, egyszerűen mégis lehetetlen abbahagyni. Nagyon jól szórakoztam, igazán élvezetes és valamennyire eredeti olvasmány volt egy olyan alapötlettel, amihez hasonlóval még nem találkoztam. A szereplők szerethetőek, a romantikus szál elcsépelt de szívet melengető, az ünnepi hangulat pedig garantált. Talán ez az első olyan történet, ami karácsony környékén játszódik és igazán meghozta a kedvemet az év ezen szakaszához.


Nyereményjáték:

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásából 4 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés: Hogy hívják a Mikulást Franciaországban?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
12/02: Csak olvass! - Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/03: Readinspo - Filmajánló
12/05: Fanni's Library - Karácsonyra állni fog című könyv értékelése
12/06: Readinspo - Szemezgetés az idén megjelent karácsonyi könyvekből
12/08: Szembetűnő - Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló - Karácsonyi playlist 
12/12: Csak olvass! - Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők) + booktag
12/15: Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/17: Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló
12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 
12/21: Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction
12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! - Saját történet
12/24: Közös meglepetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése