2023. december 19., kedd

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Újabb humoros, izgalmas és szexi történet Knockemout kisvárosából, amelyből kiderül, hogy a jófiúk valóban mindig a jólányokat választják-e.

Adatok:
Kiadó: Pioneer Books
ISBN: 9786156644060
Oldalszám: 640
Fordító: Bótyik Bettina Zora
Eredeti cím: Things We Hide From the Light
Megjelenési dátum: 2023. 09. 22.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Kerüli az embereket, és ez épp kapóra jön új, dögös szomszédjának, Linának, aki szintén nem vágyik mély beszélgetésekre vagy tartós emberi kapcsolatokra, csupán feltűnés nélkül szeretné elvégezni a munkát, ami miatt a városba érkezett. Csakhogy találkozásuk első pillanatától kezdve mindketten tudják, hogy nagyon nehezen tudnak majd szimplán jó szomszédok maradni. Vajon Lina képes lesz ellenállni Knockemout bájának és Nash sármjának? És képesek lesznek megőrizni legféltettebb titkaikat egymás előtt – a titkokat, amelyek mindent tönkretehetnek?
Lucy Score második Knockemout-regénye legalább annyira humoros, izgalmas és szexi, mint az Amin sosem leszünk túl.

Véleményem a borítóról:
Nem létezik olyan Lucy Score könyv, aminek nem csodás a borítója. Ahogy az első rész, úgy ez is meseszép külsőt kapott.

A történetről és a szereplőkről:
Az Amin sosem leszünk túl után alig vártam, hogy újra olvashassak magyarul Lucy Score írónőtől. Knockemout kisvárosa teljesen magával ragadott a kotnyeles, de annál kedvesebb lakóival, a családias közegével és az izgalmas történéseivel, ugyanis téves az a felvetés, miszerint a kisvárosi élet unalmas, legalábbis erre Lucy Score jócskán rácáfolt az első kötetben.

Gondolom, nem meglepő, hogy azt mondom, az egyik dolog, ami kimondottan tetszett, az a kisvárosi helyszín. Egy ilyen környezetben sokkal több potenciált látok regények tekintetében, és előnyben részesítem ezt a közeget a személytelen nagyvárosokkal szemben. Valamiért meghittebbnek és családiasabbnak tűnnek ezek a kis eldugott “paradicsomok”, legalábbis ebben a sorozatban Knockemout-ot további kérdés nélkül ezekkel a jelzőkkel tudnám jellemezni, szóval ez már önmagában egy jó pontot jelent.

A cselekmény maga is érdekesre sikeredett, bár nem feltétlenül azt kaptam, amit vártam. Főhősnőnk, Lina csak átutazó Knockemoutban, egyedül a munkája szólítja ide, ráadásul egy olyan munka, amit nem feltétlenül csinál már szívesen. A sors furcsa fintora, hogy pont az expasija, Knox öccsének a szomszédja lett, és finoman szólva is paprikás közöttük a viszony. Nash még nem igazán lépett túl az első részben történteken, PTSD-ben szenved, rémálmok gyötrik, ráadásul a munkahelyén sem uralkodik idill, ezért Lina csak púp a hátára… legalábbis eleinte. A két karakter nagyon gyorsan egymásra hangolódik, egyúttal távolságot is tartanak, ez pedig egy nagyon furcsa kettősséget hoz létre a kapcsolatuk dinamikájában. Tapasztalt olvasóként tisztában voltam azzal, hogy ők bizony egymás mellett fognak kikötni, de az addig elvezető út számos bukkanót rejt, ami kifejezetten színesebbé teszi az alapvetően sablonos, egyértelmű végkimenetelű cselekményt.


Tény és való, hogy ez a regény sokkal mélyebb, mint az Amin sosem leszünk túl, pedig ott is akadt bőven olyan téma, ami ritkán fordul elő egy hétköznapi chick litben. Nash karakterén keresztül nagyon részletes betekintést kapunk abba, hogy milyen is a poszttraumás stressz szindróma, illetve az írónő kellő figyelmet szentelt annak a kifejtésére is, hogy milyen az, ha egy rendőr úgy érzi, cserben hagyta a társait és a közösségét. Nash magával és a lelkiismeretével küzd egyszerre a regény egésze során, és erre egyedül csak Lina az orvosság. Bár ez sem igazán egészséges megküzdési mechanizmus, az biztos, hogy igazán romantikusnak tűnik, hogy a szerelem tárgya egyben egy megmentő szereppel is felruházódik.

Nagyon örültem, hogy a korábban megismert személyek ebben a kötetben is nagy szerepet kaptak. Leginkább Naomi és Knox párosa volt érdekes számomra, de nem tagadom, hogy a harmadik könyv főszereplői, Lucian és Sloane is felkeltették az érdeklődésemet. Fontos: a sorozat részei hellyel-közzel olvashatóak önállóan is, de érdemes sorrendben haladni velük!

Sajnos hiába minden méltatás, amit az előbb felsorakoztattam, én nem tudok 5 csillagot adni erre a műre. Szerintem a végletekig nyújtotta az írónő ezt a cselekményt, többször is unatkoztam olvasás közben, ami azért valljuk be, nem túl előnyös egy ilyen volumenű regény esetében. Igyekeztem az eseménytelenebb fejezeteket is élvezni, de egyszerűen nem ment; valami többre, valami pörgősebbre vágytam, és ezt nem kaptam meg. Remélhetőleg a befejező kötet kárpótol ezért a kisebb csalódásomért.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Az ember megtanulhat a sötétben létezni, de az nem élet."
  2. "– Az igazán jó dolgok csak akkor kezdődnek, amikor a falak leomlanak, és beengedsz valakit."
  3. "Senki sincs igazán egyedül ezen a világon. Mindig akad valaki, akihez az ember fordulhat, amikor segítségre van szüksége."
Összességében: 4
A harmadik Lucy Score könyvemnél állíthatom, hogy az írónő nem tud igazán rosszat alkotni. Minden regényében vannak olyan elemek, amelyek által kiemelkednek a tucat romantikus könyvek tengeréből, és egy plusz értéket rejtenek a lapok között. Jelen esetben sem volt ez másként, ugyanakkor nem tagadom, hogy picit csalódtam is Nash és Lina történetében. Úgy érzem, hogy ez egy borzalmasan elnyújtott kötet lett, amit persze többnyire élveztem, de sokszor untam is, emiatt pedig nem tudtam teljesen beleélni magam a történetbe. Sejtettem, hogy az Amin sosem leszünk túl című kötetet nehezen tudja überelni az írónő, de reménykedem abban, hogy a sorozat utolsó része kárpótolni fog a jelenlegi (apróbb) csalódásért.


Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán Lucy Score magyar nyelven megjelent regényének szerelmes párjainak neveit találjátok. A Ti feladatotok, hogy a szereplők nevei alapján kitaláljátok a könyvcímeket. Figyelem! Ezúttal egy bónusz esélyt is tartogat a rafflecopter. 😉
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A páros: Harper & Luke

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
12.17. – Angelika blogja
12.19. – Fanni’s Library
12.21. – Pandalány olvas
12.23. – Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése