2021. június 12., szombat

Jennifer L. Armentrout: Megveszekedett {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Passionflix nemrég mutatta be az első Jennifer L. Armentrout könyvadaptációt, a Wickedet, aminek örömére a regény nálunk is megjelent. Az extra állomásokkal felturbózott turnén te is megismerheted Armentrout tündéres történetét!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634577454
Oldalszám: 424
Fordító: Tóth Katalin
Eredeti cím: Wicked
Megjelenési dátum: 2021. 06. 15.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:

A ​dolgok kezdenek elfajulni New Orleansban.

A huszonkét éves Ivy Morgan nem épp egy átlagos főiskolás. Jól tudja, hogy az embereken kívül más lények is kószálnak a francia negyed utcáin, hogy szórakozást keressenek… és táplálékot. Ivy életét teljes mértékben kitölti a Rend tagjaként végzett munkája. Nem is lehetne ez másként, hiszen azok a lények, akikre most vadászik, négy évvel ezelőtt mindent elvettek tőle. Romba döntötték a világát, megszakasztották a szívét.

Ivy álmában sem gondolta volna, hogy a szigorú keretek közé szorított életébe belép egy olyan ember, mint Ren Owens. A srác maga a megtestesült tökély. Az erdőzöld szemű, igéző mosolyú, százkilencven centinyi vonzerő számos lány szívét összetörhette már. Rejtélyes, már-már természetfeletti képességével mindent meg tudna adni Ivynak, amire vágyik. Ám ha a lány közel engedi magához, az éppoly veszélyes lehet, mint az utcákon ólálkodó hidegvérű gyilkosok utáni hajsza. Ivyt egykor majdnem felemésztette egykori szerelme elvesztése. De most Ren és közte szikra gyúl, ami hamar lángra is lobban. Ivy mélyen legbelül többre vágyik… többre mint hogy az életét a múltja által kijelölt kötelességnek szentelje csupán.

Ám ahogy egyre közelebb kerül Renhez, rájön, nem ő az egyetlen, aki titkokat őriz, melyek elszakíthatják a kettejük között fonódó vékony szálat. Biztos abban, hogy van valami, amit a fiú nem mond el neki. Már nem is tudja igazán, mi jelent rá nagyobb veszélyt: a várost támadó ősi teremtmények vagy a férfi, aki a szívébe és a lelkébe kíván férkőzni.


Véleményem a borítóról:

Alapból nem vagyok oda azokért a borítókért, amiken emberek szerepelnek, szóval nem meglepő, hogy különösebben ez sem nyűgözött le. A színek tetszenek, de összességében nem vagyok elájulva.

A történetről és a szereplőkről:
Ha Armentrout könyvről van szó, én már azonnal olvasnám. Nem véletlenül tartozik a kedvenc írőim közé, a Luxen sorozatával végérvényesen a szívembe zártam már évekkel ezelőtt. Tűkön ülve szoktam várni egy-egy új magyar megjelenését - megjegyzem, lehetne több is -, és ez a Wicked esetében sem volt másképp. Nem mondom, hogy kedvencet avattam, de az fix, hogy a folytatásra szükségem van.

Ivy gyermekkora óta arra volt készítve, hogy a Rend tagja legyen, és a világunkat elárasztó tündérekre vadásszon. Az viszont nem volt belekalkulálva a sorsába, hogy pont ezeknek a megátalkodott lényeknek köszönhetően fogja elveszíteni egykori szerelmét és családját. Egy ilyen törés után nehéz felépülni, és látszik is a fiatal lányon, hogy kifejezetten távol akar tartani magától mindenkit, az ő életében nem érdemes senkivel sem közeli barátságot vagy kapcsolatot kialakítani, ha a vége mindig ugyanaz lesz.


A napéjegyenlőség közeledtével egyre több tündér árasztja el New Orleanst. A rafinált lények egy úgynevezett kapun keresztül jönnek át a világunkba, és emberi külsővel édesgetik magukhoz a védteleneket. Egyedül a Rend tagjai látják, hogy mi bújkál a felszín alatt: éles fogak sokasága és lehetetlenül világos szemek mögé rejtőznek ezek a veszedelmes másvilági szörnyek.

Honnan lehet tudni, hogy nem egy átlagos tündérrel van dolgod? Nem fog rajta sem a vas, sem a négylevelű lóhere, és egy Rendbeli tag sem tudja megölni. Na, hát a főhősnőnk, Ivy pont ezzel szembesült, de a Rend vezetői mindenképp el akarták tusolni a dolgot. Egyre több tag halála szárad a különleges lények lelkén, mégis, mintha a csendet jobb opciónak látnák annál, hogy felkészítsék a tagokat a legrosszabbra. Szerencsére épp időben bukkan fel Ren, aki felforgatja Ivy életét. Az eddig egészen befordulásra hajló lány kicsit elkezd nyitni mások és a világ felé is, és olyan vágyat érez a titokzatos Ren iránt, mint még sosem.

A történet szép lassan épül fel, időben körvonalazódnak a dolgok. Kellőképpen izgalmas és tartalmas a cselekmény. Ezekkel nem is volt bajom, sokkal inkább a szereplőkkel nem tudtam azonosulni. Ivy-t egy baromi kemény csajként akarta beállítani Armentrout, de akárhogy is néztem, nem kemény, csak az akar lenni, ez pedig nem ugyanaz. Hosszú évekig vergődött az előző pasija elvesztése után, és utána hirtelen, mikor Ren megjelent, lángra gyúlt benne minden, és szinte meg sem kérdőjelezte az érzéseit... Nem tudom. Nekem ez a folyamat túl gyors és hihetetlenül intenzív volt. Valószínűleg ezért nem tetszett a könyv annyira, mint vártam, pláne, hogy a szexuális túlfűtöttség lerí a lapokról még akkor is, ha semmi alapja sincs.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Kérsz egy kis kávét a cukrodba?
    Röpke vigyort dobott felém.
    – Szeretem az édes dolgokat.
    "
  2. "– Haza kellene menned, Ivy!
    Tátva maradt a szám.
    – Neked pedig meg kellene nézetned a fejed, ha azt hiszed, hogy megmondhatod nekem, mit tegyek.
    "
  3. "Követtem Rent a pick-uphoz, és már azt sem tudtam, mi jelent rám nagyobb veszélyt: a tündérek vagy ő. Mert mindkettő igéző tudott lenni."
Összességében:
Olvastam már jobbat Jennifertől, de ez sem volt rossz. Az alapötlet, a világfelépítés és a folytonos izgalmak jó dinamikát adtak a történetnek. A Goodreads-en olvasott értékelések alapján kicsit többet vártam tőle, de lehet, hogy pont olyan időszakban talált meg a kötet, mikor semmi sem kötött le. Mindenesetre adjatok neki egy esélyt, Armentrout nem tud rosszat írni. :)


Nyereményjáték:

A Passionflix nemrég adaptációt készített a regényből, a mostani nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson találtok egy képet a film valamely színészéről, de kit is alakít? Írjátok be a karakter nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A szereplő:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
06.07. - Sorok Között értékelés
06.10. - Dreamworld extra állomás
06.12. - Fanni's Library értékelés
06.14. - Fanni's Library extra állomás
06.16. - Dreamworld értékelés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése