2022. június 23., csütörtök

Alice Oseman: Fülig beléd zúgtam 2. {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A nagysikerű Heartstopper - Fülig beléd zúgtam című képregény folytatása szinte azonnal követte a nemrég kiadott első részt, hiszen a magyar közönség azonnal a szívébe fogadta Nick-et and Charlie-t. Bloggereink alig várták, hogy ismét elmerülhessenek Alice Oseman bájos, romantikus képregényében, hát tartsatok velük legújabb blogturnénkon! 
Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635972968
Oldalszám: 320
Fordító: Riesenberger Mónika
Eredeti cím: Heartstopper 2.
Megjelenési dátum: 2022. 06. 10.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Nick

Azért átjössz holnap?? :D
Mert lenne egy ötletem
Mit szólnál egy igazi randihoz?


Omg… hát PERSZE
Mit csináljunk? :)


Lehet meglepetés??

Omg oké! Nagyon izgulok alkjdfldsg

Véleményem a borítóról:
Mérföldekkel jobb ez a borító, mint a filmes! Nagyon remélem, hogy ilyen verzióban is kapható lesz az első rész, mert borzasztóan tud bosszantani, ha nem illenek össze a könyvsorozatok borítói, pláne olyan esetben, mikor teljes összhangban vannak egymással.

A történetről és a szereplőkről:
Szerintem nem okozok meglepetést: imádtam ezt a részt is. Ahogy elolvastam az első kötetet, el is kezdtem folytatni angolul Webtoon-on - egyébként úgy sem nehéz, ha valakit ez tart vissza -, és olyan könnyen beszippantott, hogy ledaráltam ezt a részt is. Sajnos azóta nem volt időm folytatni, de ami késik, nem múlik.

Ami a legjobban tetszik ebben a sorozatban az az, hogy olyan ártatlan, olyan kedves és aranyos az egész. A grafika még mindig lenyűgöző, és ezzel kész is egy kiemelkedő képregény alapja. Nyilván ez a műfaj nem a legrészletesebb, de az apró kiegészítések nagyon jó kis pluszt nyújtanak az olvasó számára, ezzel is fokozva a vizuális élményt, amit a könyv nyújt.

Charlie és Nick kapcsolata szerintem az egyik legszuperebb a YA-könyvek történelmében. Lassan haladnak, megismerik egymást és mindeközben magukat is, ami ebben a korban tényleg kiemelkedően fontos. Persze, közben felmerülnek általános tinédzserproblémák is, illetve Nick részéről betekintést nyerhetünk egy "identitásválságba" is olyan téren, hogy nehezen tudja megfogalmazni eleinte, hogy melyik szexuális orientáció az övé. Ebben Charlie a végletekig türelmes és egy percig sem frusztrálja őt, sőt, tényleg mindenben támogatja. Ez a fajta támogatás kevés tiniknek szóló könyvben jelenik meg, pedig mennyivel egészségesebb, mint az átlag!

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, azt hiszem, a komfortolvasmányaimmá váltak. A cuki főszereplőkön kívül a családjaik is szerethetőek, akárcsak a mellékszereplők. Ettől több nekem nem is kell ahhoz, hogy megszeressek egy képregényt, és nagyon remélem, hogy itthon is még többen fogják megszeretni. Ha eddig nem voltál biztos benne, akkor most itt egy jel: kezdd el! Hidd el, szeretni fogod és szüksége van a lelkednek rá. :)

Összességében:
Ki gondolta volna, hogy egy képregény képes ennyire elgondolkodtatni?
Nick és Charlie még mindig extracukik együtt, de ezen kívül több okot is tudok mondani, amiért megszerettem ezt a sorozatot. Kezdetnek például azt mondanám, hogy az útkeresés és az önmegismerés az ember identitásának a legfőbb elemei, és ez Nick esetében tökéletesen lett ábrázolva. Még felnőttként is meg kell küzdenünk ezekkel a problémákkal, nemhogy tinédzserként, és úgy gondolom, becsülendő, hogy az írónő erre is kitért.
Az meg már csak tényleg hab a tortán, hogy a két srác imádnivaló, nem mellesleg a mellékszereplőket is lehet szeretni. :)


Nyereményjáték:

Az első rész kapcsán LMBTQ kötetek idézeteit kutattuk, ezúttal viszont fel kell ismernetek, hogy mely LMBTQ filmekből származó képek szerepelnek az egyes állomásokon! Jó keresgélést!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kép:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
06/15 - Hagyjatok! Olvasok!
06/17 - Booktastic Boglinc
06/19 - Spirit Bliss Sárga könyves út
06/21 - Csak olvass!
06/23 - Fanni's Library
06/25 - Spirit Bliss Sárga könyves út (extra)
06/27 -  Könyv és más
06/29 - Utószó
07/01 - Dreamworld 
07/03 - Dreamworld (extra)
07/05 - Deszy könyvajánlója 
07/07 - Ambivalentina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése