2023. május 14., vasárnap

Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Márciusban újabb Christina Lauren regény érkezett a magyar könyvpiacra a 21. Század Kiadó által. Mostani turnénk során megtudhatjátok, hogy mit gondolnak bloggereink erről a kalandos, kincsekkel és romantikával teli könyvről, valamint játszhattok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányért is.

Adatok:
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635683314
Oldalszám: 384
Fordító: Lévai Márta
Eredeti cím: Something Wilder
Megjelenési dátum: 2023. 03. 16.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
A ​Nem mézes hetek és A lelkitárs-egyenlet szerzőitől

Lily Wilder mű-kincsvadászatokra viszi a turistákat Utah állam vörössziklás kanyonjaiba. Ebből éppenséggel megél, de esélye sincs visszavásárolni a szeretett ranchot, amit apja sok évvel ezelőtt eladott. A pénzszűke miatt nem mondhat nemet, amikor szedett-vedett baráti társaságával az a férfi bukkan fel, hogy részt vegyen egy kincsvadásztúrán, akibe régen szerelmes volt. Lilynek voltaképp nincs is ellenére, hogy kivigye a fickót a semmi közepére – és aztán ott hagyja a francban.
Leo Grady viszont mást sem akar, csak újra felvenni a fonalat első és egyetlen szerelmével. Lily ebben sajnos nem partner: egyértelműen értésére adja, hogy Leo csak mint túravezetőre számíthat rá.
Ahhoz, hogy a szerelmük még egy esélyt kapjon, a túrán egy csomó mindennek balul kell kiütnie. Vajon mégis igaz a kincset övező legenda? Lilynek és Leónak össze kell fognia, hogy kihúzzák a bajból a társaságot – és eközben Lily nemtörődöm apjának múltjával és a kettejük közös múltjával is szembe kell nézniük.

Véleményem a borítóról:
Általában nem szeretem az ennyire színes borítókat, de ez teljesen megnyert magának - pláne a szépséges élfestéssel. Imádom, hogy a kiadó egyre több könyvet ad ki élfestéssel, ezzel is egyedibbé téve a kínálatukat, nem mellesleg könnyebben megakad az emberek szeme a köteteken.

A történetről és a szereplőkről:
Christina Lauren, kincsvadászat és romantika?! Nem is kellett többet tudnom ahhoz, hogy olvasni akarjam ezt a könyvet. Ez volt a harmadik elolvasott regényem az írópárostól, ezért számítottam rá, hogy ez megint egy kedvemre való történet lesz. Nem voltak nagy elvárásaim, csak annyit szerettem volna, hogy kikapcsoljon és egy kis színt adjon a monoton, szürke hétköznapjaimnak, ezeket pedig maradéktalanul teljesítette a Kalandtúra Wilder-módra.

Az előszó elolvasása után egyértelművé válik az olvasó számára, hogy jelen esetben egy szimplán szórakoztató, nem világmegváltó regényt tart a kezében, ráadásul az írópárostól megszokottan boldog befejezéssel. Tulajdonképpen ha ezt észben tartjuk, akkor nem táplálunk hiú ábrándokat a könyv felé, és annak látjuk, ami: egy chick lit.

Véleményem szerint tökéletesen hozta a zsánerre jellemző sajátosságokat. Aranyos, romantikus volt, közben pedig kaptunk egy adag izgalmat is a kincsvadászatnak köszönhetően. Az írópáros több szereplőt mozgatott meg a cselekmény alatt, ami szerintem kifejezetten jól jött. A középpontban Leo és Lily állnak, akik hosszú évek után, egy véletlen folyamán újra találkoznak, és megpróbálják egy egyedülálló helyzetben kibogozni azt a rejtélyt, hogy miért is szakadt meg közöttük a kapcsolat annak idején.


A kincsvadászat téma szerintem hihetetlenül egyedi megoldás volt az írópáros részéről. Lily egy eldugott helyen vezet túrákat a barátnőjével, és tulajdonképpen ezzel az apja nyomdokaiba lép, akiről azt állítják, hogy egy hatalmas kincset talált meg és dugott el valahol. Habár Lily sosem volt odáig ezért a témáért, tulajdonképpen csak ez az egy pénzszerzési lehetősége van, ráadásul nagy álma, hogy visszaszerezze a gyerekkori farmjukat, ahol minden elkezdődött Leo-val. Habár a farm és az álompasi is elérhetetlen célnak tűnik, egy nap alatt a feje tetejére áll Lily élete, mikor szembesül azzal, hogy Leo baráti társasága foglalt hozzájuk egy túrát, és így már elkerülhetetlenné válik a viszontlátás, valamint a múlt felidézése.

Nem igazán szeretem azokat a történeteket, amelyekben a szereplők adnak egy második esélyt a kapcsolatnak/egymásnak, de jelen esetben valahogy nem zavart. Tetszett, hogy érett felnőtt módjára kommunikáltak egymással, úgy vélem, ez túl kevés könyvben jelenik meg így, pedig ez lenne az egészséges. A két főszereplő kapcsolatán megfigyelhető, hogy mekkora hatással voltak egymásra. Ők voltak egymás első igaz szerelmei, és az elválás - illetve a kommunikáció hiánya - annyira lesújtotta őket, hogy azóta csak másokban keresik azt, amit elveszítettek - nyilván eredménytelenül. Egyértelmű volt számomra, hogy ez a történet bizony happy enddel végződik, mégis nagyon drukkoltam nekik.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Annyira hiányoztál, mintha fizikailag is megbénultam volna."
  2. "– Azoknak, akik szerint a pénz nem oldja meg a problémákat, mindig bőven van."
  3. "És közben eszébe jutott, vajon a csillagok valaha érezték-e úgy, hogy szeretnének szerelmesen lezuhanni a bolygókra."
Összességében:
Christina Lauren könyvei mindig azt nyújtják, amit várok tőlük: romantikusak, kellőképpen aranyosak, kikapcsolnak és szórakoztatnak - sem több, sem kevesebb. Így álltam neki ennek a könyvnek is, és ezzel a hozzáállással elolvasva nem is csalódtam benne. A megszokotthoz képest jóval egyedibb környezetben játszódik ez a regény, és az írópáros megint megmutatta, hogy a romantikus zsánerben is lehet még újat alkotni.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek az írópáros többi könyvét. Minden állomáson találtok egy könyvcímet, a feladatotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott könyvben szereplő páros (2 személy) nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A könyv címe: Nem mézes hetek

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
05. 14. – Fanni’s Library
05. 16. – Sorok Között
05. 18. – KönyvParfé
05. 20. – Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése