2021. április 10., szombat

Adriana Locke: Sebhelyeinkbe írva {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg Adriana Locke regénye a Written in the Scars - Sebhelyeinkbe írva, mely Elin és Tyler házasságának hullámvölgyébe vezeti az olvasót, kérdés, hogy lesz-e felemelkedés? Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634577812
Oldalszám: 376
Fordító: Papp Fruzsina
Eredeti cím: Written in the Scars
Megjelenési dátum: 2021.03.26.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Beleszeretni ​valakibe egyszerű. Kiszeretni pedig a legnehezebb dolog a világon.
És Elin és Tyler Whittnek borzasztóan nem megy.
Elin sorsa abban a pillanatban megpecsételődött, ahogy a helyi kosárlabdasztár rámosolygott. Rettenetesen egyszerű volt beleszeretni a városka sötét hajú sármos mosolyú és erős, atlétikus alkatú nagymenőjébe.
Ezernyi álmos mosoly, céltalan vidéki kocsikázás és a hátsó ajtó nyikorgó csukódása után beköszönt a valóság. És mindenkit ledönt a lábáról. Szerelembe esni volt a dolgok könnyebbik fele. Nézni, ahogy minden darabjaira hullik, lehetetlenség.
Mikor Ty felbukkan azzal az elhatározással, hogy megmenti a családját a széthullástól, Elin a múlt veszekedései és egy új kezdet ígérete között kezd őrlődni. Ty az a férfi, akinek a kezébe helyezte a szívét, a férfi, akit mindennél jobban szeret. De ő az a férfi is, aki a világon a legtöbb fájdalmat képes okozni neki.
Az élet nem mindig egyszerű. A szerelmet nem a nyúlszívűeknek találták ki. De az élet tanulságos, és ezt Ty és Elin sebhelyei bizonyítják. A szerelmük van megírva azokban a sebhelyekben, amik vagy együtt tartják őket… vagy szétszakítják őket örökre.

Véleményem a borítóról:
Szerintem senki sem fog meglepődni azon, hogy nem a borító miatt választottam ezt a könyvet. Számomra túl ízléstelen, a szövegek színei sem passzolnak magához a képhez, arról már nem is beszélve, hogy az ehhez hasonló, félmeztelen pasis borítókkal Dunát lehetne rekeszteni.

A történetről és a szereplőkről:
Nehéz helyzetben vagyok, ha erre a könyvre gondolok. Noha mást még nem olvastam Adriana Locke-tól, azt már ebből is meg tudom állapítani, hogy tehetséges, és ért ehhez a zsánerhez, valami mégis hiányzott nekem Elin és Ty történetéből. Talán a logikus gondolkodás. Na meg egy konkrétabb fülszöveg, mert eléggé félrevezető a sportot belekeverni a leírásba, mikor a könyv maximum 3%-ában volt róla szó. Mielőtt különösen belemennék a cselekménybe, először jobbnak látom tisztába tenni a kiindulást, mert aki egy sportrománcot vár, az tegyen le erről a könyvről.

Ahogy azt a fülszövegben olvashattátok, Elin és Ty házassága romokban hever, ami annak köszönhető, hogy Ty balesetet szenvedett a bányában, ahol dolgozik. A férfi lecsúszása és gyógyszerfüggősége elhatalmasodik rajta, és Elin lesz a kenyérkereső, ami egy pasi egójának már alapból nagy csapás. Emellett görcsösen dolgoznak a gyerektémán, hiszen a fiatal tanárnő álma, hogy ennyi év házasság után a kapcsolatuk kiteljesedjen, de érthetetlen okokból a baba nem akar összejönni, ami újabb és újabb vitákat generál a szereplők között.

A dolgok egészen elfajulnak, és Elin meggondolatlanul megkéri Ty-t, hogy menjen el... aki engedelmeskedik. Nem tudom, lehet, hogy csak nekem vannak pozitív élményeim ilyen téren, de úgy gondolom, hogy ilyen esetben nem normális az, hogy a pasi másfél hónapra felszívódik zéró elérhetőséggel és ezer dollárral, amit a babavárásra tettek félre.


Ezeket az információkat pár visszatekintésből tudhatjuk meg, és valljuk be, ezek nélkül elég alaptalannak gondolhatnánk Elin ódzkodását a férjétől. Az már csak pláne, hogy eközben ő egy vetélésen megy keresztül, emellett próbálja megállni a helyét tanárként, háziasszonyként, plusz még időt is fordít a családjára. Ty visszatérése után vannak hülye és számomra érthetetlen cselekedetei a nőnek, de kettőjük közül sokkal szimpatikusabbnak éreztem őt.

Szóval miután Ty visszaérkezik a városba, próbál valamennyire, olyan tessék-lássék módon teperni Elinért, de olyan tenyérbe mászó módon viselkedik, hogy az elképesztő. Természetesen elvárja, hogy minden egy csapásra visszatérjen abba az állapotba, mikor még minden rendben volt, ez pedig engem speciel borzasztóan idegesített. Tagadhatatlan, hogy egy sármőr, és kitartóan ostromolja Elint, de ennyi, más szimpatikus tulajdonságot nem is tudok felhozni vele kapcsolatban.

Még szerencse, hogy bőven akadnak mellékszereplők, kezdve Elin tesójával, Jiggsszel, akinek a felesége Elin legjobb barátnője, valamint a család legjobb barátja, Cord is nagyon sokszor felbukkan. A három karakter közül Cord lett a kedvencem, mert mindenkinek a fejét helyre tudta tenni, és jó pár életigazságot olvashatunk tőle. Emiatt egészen elborzasztott a könyv befejezése, mert azt hittem, hogy mindenkire happy end vár, de sajnos az írónő egy olyan csavarral készült, ami egészen kiszámíthatatlan volt - nekem legalábbis.

Egy házasság megmentése és a gyermekvállalás fontos téma, ebből a szempontból egészen kivételesnek számít a Sebhelyeinkbe írva a Rubin Pöttyös könyvek között. Vágytam már egy olyan történetre, amiben a szereplők felnőttek - bár elég sokszor viselkedtek úgy, mint a tinédzserek -, és habár a főszereplőkkel nem tudtam igazán azonosulni, azért még nem bántam meg, hogy elolvastam. Remélhetőleg megtalálja a célközönségét, és biztos vagyok benne, hogy sokan szeretni fogják, de ahogy mindig, most is csak az én őszinte, szubjektív véleményemet olvashattátok.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Ettől a sok nehézségtől csak erősebbek leszünk. Mint a seb, ami begyógyult. A bőr ott erősebb, mint bárhol máshol körülötte. Mert megjárta a háborút, és nyert!"
  2. "Nem várhatod el, hogy egy kapcsolat sikeres legyen, ha azokra az érzelmekre alapozod, amiket a legelején éreztél. Egy kapcsolat attól lesz sikeres, hogy folyamatosan építkezel rájuk, az utolsó percig."
  3. "– Tudod, sokkal jobb egy sebhely, mint egy zúzódás.
    – Igazán? És miért?
    – A zúzódások eltűnnek, Tyler. A sebhelyek megmaradnak, és bizonyítják, hogy kivetted a részed az életből. Hogy tényleg éltél. Hogy küzdöttél. Hogy szerettél.
    "
Összességében:
Egészen másra számítottam, mikor elkezdtem a könyvet. A fülszöveg elég csalóka, mert egy újabb sport románcra számítottam, amit annyira szeretek, de köze sem volt hozzá a történetnek.
A helyzet az, hogy nem vagyok túl elégedett. Elin és Ty problémái nehezek, nyilvánvaló volt számomra, hogy nem lesz egyszerű kijavítani azt a sok hibát, amit a kapcsolatuk során elkövettek. Arra viszont nem gondoltam volna, hogy a történet feléig csak hisztizés lesz, aztán átszakad egy gát, és mintha mi sem történt volna, többnyire minden visszatér a régi kerékvágásba, vagy nem is tudom... A két főszereplő borzasztóan idegesített, de szerencsére a mellékszereplők - leginkább Cord - sokat javítottak a helyzeten. A lezárás kivételesen jóra és érzelmesre sikerült, ezért adok 4 csillagot a kezdeti nehézségek ellenére is.


Nyereményjáték:

Igaz-hamis játékot játszunk! Mivel a regényben sok szó esik a bányászatról, érdekességeket osztunk meg veletek a témáról, el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis az adott információ. Az igen vagy nem válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állítás: A legmélyebb kültéri bánya 1,2 km mélységű, Salt Lake City mellett található.

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
04.07. Kelly és Lupi olvas
04.10. Fanni’s Library
04.13. Sorok között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése