2021. április 7., szerda

Brigid Kemmerer: Sötét, magányos átok {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A Könyvmolyképző kiadónak hála hazánkban is megjelent Brigid Kemmerer Sötét, magányos átok c. regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a Szépség és a Szörnyeteg meséjén alapuló történetet, mesélnek élményeikről, miközben érdekfeszítő extra tartalmakkal színesítik a turnét.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg Emberfallt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634578550
Oldalszám: 528
Fordító: Molnár Edit
Eredeti cím: A Curse So Dark and Lonely
Megjelenési dátum: 2021. 03. 30.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Egy ​elátkozott birodalomban…
a szerelem a legsötétebb zugokba kényszerül.
Légy szerelmes, törd meg az átkot!
Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.
És elérkezett az utolsó ősz…
Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.
Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!
Herceg? Szörny? Átok? Harper azt sem tudja, hol van és mit higgyen. De ahogy egyre több időt tölt el Rhennel a mágikus birodalomban, lassan megérti, mi minden forog kockán. És amikor Rhen rájön, hogy Harper nem csak egy újabb meghódítandó nőnemű, ismét feltámad benne a remény. De hatalmas erők állnak szemben Emberfall-lal… Vajon ha megtörik az átok, az elég ahhoz, hogy megmentse őket és a birodalom népét a teljes pusztulástól?

Véleményem a borítóról:
Igaz, a magyar kiadás még nincs a kezemben, de az angol igen, úgyhogy kimondhatom, hogy imádom ezt a borítót! Sötét, misztikus, és emiatt tökéletesen illik ehhez a történethez.

A történetről és a szereplőkről:
Akik huzamosabb ideje olvassák a blogomat, azok tudhatják, hogy angolul már olvastam ezt a könyvet nagyjából két évvel ezelőtt (ide kattintva láthatjátok az akkori bejegyzésemet). Mostanság mindenképp elő akartam venni újra, hogy felidézzem a cselekményt a második rész elolvasása előtt, és szerencsére ezt meg is tehettem, immár magyarul. 2019 nyarán nem voltam biztos abban, hogy vajon tényleg meg fog-e jelenni itthon ez a történet, úgyhogy most nagy örömmel nyugtáztam, hogy a Könyvmolyképző a tettek mezejére lépett.

Emberfall világában egy veszedelmes lény pusztít már évek óta. Az emberek félnek, éheznek és szenvednek, a vidék hanyatlásnak indult. Az egykor élettel teli, szépséges ország lakóit egy elátkozott szörny tizedeli. Azt viszont nem sejtik, hogy ez a szörny maga az uralkodójuk, Rhen herceg, aki már hosszú évek óta kettesben él az elvarázsolt kastélyában Grey-jel. Az átok mindkettejüket sújtja, sőt, jobban mondva az egész népet, hiszen a mészárlásnak addig nincs vége, amíg egy leányzó szerelme meg nem töri az átkot.

Egyszerűnek tűnhet ez a terv, hiszen ki ne szeretne magának egy herceget? Grey ráadásul lehetőséget kap arra minden szezon (azaz átváltozás előtti időszak) elején, hogy átmenjen az emberek világába, és onnan hozzon egy lányt Rhennek... A valóság azonban elég lehangoló. Ha sikerül is találni egy valamirevaló lányt, az vagy nem szeret bele Rhenbe, vagy holtan végzi a szezon végén. Grey egyik "lánybeszerző" körútján botlik bele a harcias Harperbe, akit kemény fából faragtak, és nem hagyja magát csak úgy. Persze egy képzett harcost nem tud a földre küldeni, de mindent megtesz annak érdekében, hogy elhagyhassa Emberfallt, hiszen otthon a beteg anyja és a bajba keveredett fivére számítanak rá.


Ahogy telnek a napok, Harper ellenállása gyengül, és egészen beilleszkedik Emberfall életébe - olyannyira, hogy eljátssza a képzeletbeli Disziből érkező hercegnő szerepét, mindezt azért, hogy Rhen kiállása valamivel pozitívabb legyen a nép szemében. Az ország egészen más irányt vesz, és egy igazi fellendülés van kialakulóban. Üdítő volt látni, hogy Rhen milyen változtatásokat hajtott végre az előző szezonokhoz képest, és passzív megfigyelőből egy igazi uralkodóvá vált Harpernek köszönhetően.

Nagyon sok szereplőt ismerhetünk meg az 500 oldal alatt, de természetesen a legnagyobb hangsúlyt Rhen, Harper és Grey kapja, akiket kivétel nélkül megkedveltem (megint). A mellékszereplők között is van olyan, akit szívesen látnék többet felbukkanni, és a főgonoszt leszámítva nincs olyan, aki kifejezetten irritálna. Ha a számomra legkedvesebb karaktert kellene kiemelnem, akkor most nagy meglepetésemre nem férfi szereplőt választanék, hanem Harpert, akiről azt kell tudni, hogy cerebrális parézisben szenved (végre egy főhősnő, aki nem tökéletes), de így is kitartó, szívós, és igazából minden pillanatban arra gondol, hogy hogyan tudna segíteni vagy a családjának, vagy Rhennek. Ilyen egy tökéletes főhős, és bízom benne, hogy a továbbiakban is ehhez hasonló marad a viselkedése.

Ha azt hiszed, A szépség és a szörny retellingek terén már nem lehet újat mutatni, akkor különösen ajánlom figyelmedbe ezt a kötetet. Egyszerre szórakoztató, izgalmas és érdekes, mindig van miért drukkolni. A fordítás kifejezetten jól sikerült, szóval még csak attól sem kell tartani, hogy ezen hasal el a könyv. Bízom benne, hogy sokan rátalálnak majd, hiszen ez a történet tényleg megérdemli a figyelmet.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Mindig ámulattal tölt el, hogy a legsötétebb reménytelenségből is van kiút."
  2. "– Apám egyszer azt mondta, már a születésünkkor kiosztják a lapjainkat. Van, aki a jó leosztással is veszít, és van, aki a rossz leosztással is nyer, de azokkal a lapokkal kell játszanunk, amiket a sors kínál nekünk. Sokszor nem mi választjuk meg, milyen helyzetekkel szembesülünk, de ettől még döntenünk kell."
  3. "– Nem minden heg látható szabad szemmel, milady. – Kiürítem a poharamat. – Azt hiszem, erre már te magad is rájöttél."
Összességében:
Noha már olvastam angolul ezt a könyvet, mégis izgatottan vetettem magam a lapok közé. Két év távlatából meglehetősen megkoptak az emlékeim róla, de arra tisztán emlékeztem, hogy teljesen lenyűgözött a Brigid Kemmerer által alkotott világ. Hatalmas A szépség és a szörnyeteg rajongó vagyok, ezért szeretem azokat a retellingeket, amik ezt a témát járják körbe, és természetesen Harper és Rhen története ebbe a kategóriába tartozik.
Az olvasók egy eseménydús utazáson vehetnek részt Emberfall határain belül, és több szemszögön keresztül figyelhetik meg, hogy egy DC-ből - vagy Disziből, ugyebár - érkező lány hogyan forgatja fel Rhen és Grey egyhangú napjait. A csatajelenetek és izgalmak közé vegyül egy cseppnyi szerelmi szál is, ami nem túlzó vagy nyálas, hanem pont elegendő. Mázli, hogy megvan a sorozat második része angolul, mert elég durva függővéget kapott a könyv, és nem igazán tudok tovább várni. :)


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során olyan könyvcímeket keresünk, melyek a Szépség és a Szörnyeteg történetén alapulnak, vagy éppen azok retellingjei. Tehát nincs más dolgotok, mint megfejteni a hiányos címeket, majd a megoldást beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A cím: A_V_L_G_   D_L

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
03/28 Sorok Között
03/30 Fanni’s Library - Retellingek
04/01 Dreamworld - Idézetek
04/03 Hagyjatok! Olvasok! - Szépség és a Szörnyeteg filmfeldolgozások
04/05 Utószó - Playlist
04/07 Fanni’s Library
04/09 Csak olvass!
04/11 Csak olvass! - Fanartok
04/13 Hagyjatok! Olvasok!
04/15 Dreamworld
04/17 Utószó
04/19 Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése