2021. április 6., kedd

Shea Ernshaw: Gonosz mélység {Érdekességek + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál a The Wicked Deep - Gonosz mélység című YA-regény, ami egy elátkozott városban játszódik! Sparrowba minden nyáron visszatér a három boszorkányságért vízbe lökött nővér, hogy pár fiút megbabonázva megbosszulják halálukat! Vajon mit tehet egy helyi lány, hogy megmentse a nemrég érkezett fiú életét? Tartsatok velünk a regény blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a regény a Gonosz mélység egy példányát!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789634578017
Oldalszám: 312
Fordító: Béresi Csilla
Eredeti cím: The Wicked Deep
Megjelenési dátum: 2021.04.23.
Itt tudod megrendelni

Mint azt már tudhatjátok, a Gonosz mélység egyik központi témája a boszorkányság. Ennek apropóján összegyűjtöttem nektek 5+1 valós, a történelem során felbukkant boszorkányt, akiknek elég érdekes történetük van.


1. Catherine Monvoisin:
Catherine a 17. században élt Franciaországban a férjével, aki egy ékszerkereskedő volt. A férje üzletének befuccsolása után a nő elkezdte a "karrierjét", jobban mondva amuletteket készített, bájitalokat kevert, és ezzel nagy hírnévre tett szert, olyannyira, hogy a La Voisin, azaz Szomszéd fedőnevű boszorkánynak az arisztokrácia köreiből is akadtak megrendelői. 1679-ben tartóztatták le, majd máglyahalálra ítélték, miután belekeveredett az uralkodó, XIV. Lajos elleni merényletbe.

2. Alice Kyteler:
Alice 
az első ír boszorkány volt, akit máglyára küldtek – ám az ítéletet nem sikerült végrehajtani. A nő háromszor ment férjhez, ám mindegyik házassága csak rövid ideig tartott, hamar "megözvegyült". Harmadik férjének halála után annak gyermekei vádolták be, és a védekezését nem segítette, hogy a házában számtalan méregkeveréshez használatos eszközt találtak. Bebörtönzésének éjszakáján azonban nyomtalanul és megmagyarázhatatlan módon eltűnt, és soha nem akadtak a nyomára.

3. Agnes Waterhouse:
Anglia híres boszorkánya Agnes Waterhouse volt, a nő a vádak szerint lepaktált az ördöggel. Volt egy fekete macskája, akit Sátánnak hívott, és akit állítólag a saját vérével táplált. A szóbeszéd szerint házi kedvence segítségével hajtotta végre a bűntényeket, amelyeket később hozzá kötöttek. Bíróság elé állították, elítélték. Máglyahalált halt, előtte gyilkosságok hosszú sorát vallotta be.

4. Malin Matsdotter:
Malint Svédországban, 1676-ban égették meg. Boszorkányszombatokon való részvétellel és sátáni rituálékkal vádolták. A saját lányai vallomása alapján ítélték el, akikkel igen keményen bánt gyermekkorukban, emiatt megátkozta őket a halála előtt.

5. Marie Laveau:
Marie Laveau 1801-ben született New Orleansban. Vudu boszorkánykirálynőnek tartották, gyönyörű mulatt-kreol nő volt. Jósként, médiumként és gyógyítóként is működött. Békésen halt meg, és kultusza máig is él.

+1. Merga Bien:
Merga Bien a német Fuldában élt, és állítólag úgy lett gazdag, hogy második férjét és gyerekeit meggyilkolta. A boszorkányszombatokon való részvétellel is vádolt nőt megégették. Hogy elkerülje a halált, azt mondta, hogy gyermeket vár, de nem hittek neki, mert a férjével 14 éve voltak házasok, és nem volt utódjuk.

Nyereményjáték:

Történetünk egy elátkozott helyen játszódik, így minden állomáson újabb és újabb elátkozott vagy elhagyatott helyeket kell kitalálnotok! Ezek lehetnek városok, házak, temetők, bármi, ha rájöttetek a leírásból, írjátok be a megoldást a megfelelő rubrikába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A leírás: “Kansas egyik eldugott sarkának története a 20. század elején kezdődik. Egy helyi farmer éppen befejezte a földjén a tarlóégetést, amikor meglátta a fia hulláját, aki valahogy eltévedt és a lángok martalékává vált. A másik borzalmas eset egy eltűnt fiatalemberről szól, akit később egy fára felakasztva találtak. Az a szóbeszéd járja, hogy a falu temploma, és a mellette található temető a pokol egyik kapuja fölé épült, és magát a Sátánt is látni vélték. A templom ma már nem áll, 2002 márciusában tragikus hirtelenséggel összeomlott. Az itt élők folyamatosan furcsa hangokat hallanak, kopogásokat, és sikolyokat, ezért a helyet inkább elhagyták a lakosok. Mára már csak körülbelül húszan maradtak itt.”

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
04. 02. - Sorok között (extra)
04. 04. - Sorok között
04. 06. - Fanni's Library (extra)
04. 08. - Fanni's Library
04. 10. - Readinspo
04. 12. - Utószó
04. 14. - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
04. 16. - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése