2023. június 14., szerda

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Nemrég megjelent Jennifer Lynn Barnes trilógiájának 3. része, Az örökség kulcsa. Ezúttal öt bloggerünk játszik együtt élet-halál játékot Averyvel és a Hawthorne fiúkkal, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Adatok:
Kiadó: Lampion Könyvek
ISBN: 9789636141530
Oldalszám: 400
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Eredeti cím: The Final Gambit
Megjelenési dátum: 2023. 02. 07.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Az Örökösök viadala és Az örökség ára folytatása
Averynek már csak néhány hetet kell átvészelnie a rejtélyekkel teli Hawthorne-házban, hogy hozzájusson sokmilliárd dolláros örökségéhez. Az életére folyamatosan veszély leselkedik, de legalább van kire támaszkodnia: a Hawthorne testvérek befogadták a családjukba, és megosztották vele titkaikat.
Néhány nappal azelőtt, hogy Averyből a világ leggazdagabb tinije lenne, felbukkan valaki a múltból, és a segítségét kéri. A látogató jelenléte teljesen felbolygatja a kastélyt, régi sebeket tép fel, és újabb rejtélyeket hoz felszínre. Közben kezdetét veszi egy utolsó, veszedelmes játék egy ismeretlen, de nagy hatalmú ellenféllel, a tét pedig hatalmas: mindent vagy semmit.

Véleményem a borítóról:
Ritkán mondok ilyet, de szerintem a magyar borító klasszisokkal jobb az eredetinél. Fantasztikus az összkép, szépségesek a színek, és sok-sok fontos motívum van elrejtve rajta, amelyek a történethez kapcsolódnak.

A történetről és a szereplőkről:
Elérkezett ez a pillanat is, lezárult a kalandom Averyvel és a Hawthorne-fiúkkal. Nehéz szívvel kezdtem bele és fejeztem is be ezt a részt, tudván, hogy több nyomozásra már nem tarthatok a szereplőkkel. Nem tagadom, engem mindhárom kötet teljesen beszippantott az elejétől a végéig, fantasztikus élmény volt a trilógia olvasása. Úgy hiszem, ez a sorozat egyszersmind felkerült a kedvenceim listájára; nem volt olyan rész, amit gyengébbnek éreztem volna a többinél, a színvonal végig megmaradt, a lezárás pedig tökéletesre sikerült.

Majdnem egy év eltelt már azóta, hogy a második részt olvastam, ezért kicsit meg kellett erőltetnem a memóriámat nevek terén. A szerző sok-sok szereplővel operál és még több szálat mozgat meg ebben a részben, majdnem mindenkit felvonultat az előző részekből, illetve új karaktereket is megismerhetünk. Nem mondom, nem egyszerű lépést tartani vele, ezért kicsit bánom, hogy nem egymás után olvastam el a három részt, hogy tökéletesen képben legyek az egyes karaktereket illetően, de pár fejezet után azért bele lehet rázódni ebbe is.


Az előzőekhez hasonlóan ezen regény középpontjában is egy megoldásra váró rejtély áll, amely mögött már nem csak Tobias Hawthorne áll. A fiatal Toby-t elrabolták, és a lányát, Eve-t küldte Averyhez segítséget kérni. Eve felbukkanása az egész családot megrázta, de különösen Graysont viselte meg a helyzet, aki teljesen elvakult a lány jelenlététől, a szárnyai alá vette és igyekezett közel kerülni hozzá. Szerencsére nem ezen van a történet fő hangsúlya, elvégre egy komoly, bonyolult és fordulatokkal teli rejtély vár Averyre, hogy kiszabadíthassa Toby-t, akit már-már az apjának tekint. Szívszorító volt látni, hogy ez a lány, aki már annyi mindent átélt, mennyire ragaszkodott egy általa alig ismert emberhez, és mennyi megpróbáltatásnak vetette alá magát, hogy kiszabadíthassa a férfit. Alapvetően a cselekmény valóban a nyomozásról és Toby elrablójának megkereséséről szól, ezért több információt nem is hintenék el a történtekről, elvégre itt aztán minden spoileres lehet.

A romantikus szál érzéseim szerint háttérbe húzódott. Két köteten keresztül olvashattunk Avery dilemmájáról Jamesont és Graysont illetően, de a harmadik részben már határozottan Jameson mellett tette le a voksát. Nem mondom, jó párt alkotnak együtt, de őszintén szólva a szívem fáj egy kicsit Graysonért, mivel Averyvel olyan mélységekben értik meg egymást, mint senki mással. Mindenesetre legalább már ezt a huzavonát megúsztuk ebben a részben, nem tudtam volna elviselni még egy résznyi bizonytalanságot.

Azt hiszem, a legtöbb karakter hihetetlenül közel került a szívemhez. Nem mondom, hogy egyszer sem voltam korábban bizonytalan a Hawthorne-ok szándékát illetően, de mire eljutottunk Az örökség kulcsa lezárásáig, mindegyik fiú megmutatta, hogy mennyire jó is valójában. Nagyon tetszett ez a családi összefogás, egy igazán nagy csoport gyűlt össze a trilógia befejezésére, és kivétel nélkül mindegyik tagot megszerettem, legyen szó mellékszereplőkről vagy főszereplőkről. Az írónő ért ahhoz, hogy hogyan kell érzelmeket kiváltani az olvasóiból, és ahogy a történetétől, úgy a karaktereitől is fájó szívvel búcsúzom.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– A gyász nem tesz gyengévé.
    – De a szerelem igen."
  2. "– Meg kell tanulnod elvenni, amit akarsz, és soha, de soha ne adj senkinek olyat, amit nem akarsz!"
  3. "– Tudod, Örökösnő, néha nem tehetsz mást, mint figyeled, merre fúj a szél, és aszerint tervezed meg az útvonalat."
Összességében:
Félve kezdtem bele a trilógia utolsó részébe. Az első két kötetet pikk-pakk felfaltam, teljesen magába szippantott ez a pénzzel, veszéllyel és rejtélyekkel teli világ, és tekintve, hogy az Örökösök viadala és Az örökség ára mennyire magával ragadott, tartottam attól, hogy a befejezésre kimerülnek az ötletek, és csak egy lagymatag lezárást kapunk. Hú, mekkorát tévedtem!
Ha egy zseniálisan csavaros sorozatra vágysz, ahol csak a megérzéseidre alapozhatsz - bár néha még azokra sem -, akkor bizony az Örökösök viadala trilógia neked való. Jennifer Lynn Barnes egy hihetetlenül tehetséges írónő, aki ért a karakterek - és az olvasók - megtévesztéséhez, mindig egy újabb és újabb bonyodalommal áll elő, olvasóként pedig nincs más dolgod, mint kapkodni a fejed és az elkerülhetetlen végkifejlet felé haladni. Garantáltan nem fogod megbánni, ha adsz a Hawthorne-fiúknak és Averynek egy esélyt!


Nyereményjáték:

Averynek és a Hawthorne fiúknak különböző rejtvényeket kell megfejteniük a regény során, úgyhogy ezúttal rátok is rejtvények várnak. Írjátok be a helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A rejtvény:

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
06. 11. Spirit Bliss Sárga könyves út
06. 12. Könyv és más
06. 13. Kelly és Lupi olvas
06. 14. Fanni’s Library
06. 15. A Szofisztikált Macska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése