2021. december 22., szerda

Brigid Kemmerer: Harcos, megtört szív {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

Bár Brigid Kemmerer magával ragadó fantasy sorozatának első kötete, a Sötét, magányos átok csak idén tavasszal jelent meg, a Könyvmolyképző már el is hozta nekünk a következő részt. A sorozat alaphelyzetét a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, de a Harcos, megtört szívben már nem a jól ismert történet átiratát olvashatjuk, hanem Kemmerer fantasy világának hatalmi harcai kerülnek előtérbe. Kövesd a turnénkat, hogy megtudd, mit gondolunk a folytatásról!

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789635618385
Oldalszám: 496
Fordító: Molnár Edit
Eredeti cím: A Heart So Fierce and Broken
Megjelenési dátum: 2021. 12. 10.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.
Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!
Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.
Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!
Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?
Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is kibontakozik a háború szélére sodródott birodalomban.
Varázsold el magad vele te is!

Véleményem a borítóról:
A történettel ellentétben ez a borító egy csoda. A sorozat kötetei elbűvölően néznek ki, úgy gondolom, hogy ezen biztos nem múlik a könyvek sikeressége, mert biztosan mindenki szeme megakad rajtuk.

A történetről és a szereplőkről:
Akik már huzamosabb ideje olvassák a bejegyzéseimet, azok még emlékezhetnek arra, hogy mennyire magával ragadott a sorozat első része (a véleményemet >>itt<< olvashatjátok róla). Ezért nagy lendülettel és hatalmas elvárásokkal fogtam bele a második részbe, amit már nagyon vártam. Meg kell mondjam, igazán meglepő volt, hogy a kiadó egy éven belül két részt is hozott Az Átoktörőből, remélem, megtartják ezt a jó szokásukat más sorozatoknál is, hogy ne kelljen 3-4 évet várni egy sorozat második részére...

Na, de térjünk is rá a könyvre, azaz a csalódásom tárgyára. Azt hittem, idén már a lehető legtöbb módon csalódtam sorozatok folytatásában (lásd Ezüst lángok udvara és Lángoló árny), de úgy tűnik, ez nem volt elég megpróbáltatás, mert a Harcos, megtört szív is hasonló kaliberű "élmény" volt. Ha tehetném, fognám, és újraírnám én magam az egész könyvet, mert itt valami nagyon félresiklott. Lehet, hogy érdemesebb lett volna az első részt folytatás nélkül hagyni, mert ami ebben a kötetben ment, az fel sem ér a Sötét, magányos átok színvonalához.

Ahogy az első részben, úgy ebben is két főszereplő van, de kellemetlen meglepetésként ért, hogy jelen esetben Grey és Lia Mara szemszögéből olvashatunk a történésekről. Greyt valamennyire megszerettem az első részben, így ő már valamennyire ismerős volt számomra, de Lia Marával nagyon nehezen indult a viszonyom. Tipikusan olyan női karakterként lett megalkotva, aki elsőre egy gyenge nebáncsvirágnak tűnik, aztán hirtelen kiderül, hogy egyébként egy badass csaj, aki mindenhez is ért, és olyan, mint Harper. Egyszer ez még elfogadható volt, de másodjára klisés és unalmas. Egyébként a gondolatai és a cselekedetei alapján a végére egészen megkedveltem, de összességében nem egy nagy szám.


A cselekményt össze tudnám foglalni úgy, hogy a karakterek menekülnek, jön valamilyen bonyodalom vagy akciójelenet, ami miatt megint menekülniük kell, és ez így megy egészen addig, amíg megérkeznek Shyl Shallow-ba, ahol újabb bonyodalommal kell szembenézniük. Ezután újabb huza-vona rész következik, és hopp, máris elértünk a kötet végére, ami viszonylag érzelmes az előző 400-450 oldalhoz képest, de ez a nyúlfarknyi rész kevés ahhoz, hogy kibékítsen azokkal a hülyeségekkel, amikkel egészen idáig traktált az írónő.

Nagy szívfájdalmam, hogy Harper és Rhen milyen keveset szerepelt, bár inkább Harpert sajnálom. Grey is közel állt hozzá, lehetett köztük érezni egyfajta izzást az első részben, de most, Lia Mara feltűnésével mintha lezáratlanul elvágták volna ezt a szálat. Számomra ez is kifejezetten bosszantó volt, pedig nem vagyok nagy kedvelője a szerelmi háromszögeknek.

Valószínűleg az eddigi mondataim alapján leszűrtétek már, hogy milyen mérges és csalódott vagyok. Voltak jó ötletek és értékelhető próbálkozások a könyvben, de összességében nekem ez nem ér az első rész közelébe sem. Bízom benne, hogy a harmadik rész egy fokkal jobb lesz, különben az elolvasása után egyből eladósorba kerülnek a könyveim. Remélem, hogy Kemmerer menti majd a menthetőt, a megjelenéséig pedig megpróbálom megemészteni ezt a részt.

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "– Ezért vonzódom inkább a mesebeli férfiakhoz.
    – Ó, biztosra veszem, hogy azok a száraz könyvlapok feltüzelik a véredet.
    – Olyan közönséges vagy! – felelem kuncogva, és a húgomra nézek.
    "
  2. "– Te nem vagy fegyver, Grey.
    – De még lehetek. – Grey elengedi a derekamat, hogy a fülem mögé simítson egy hajtincset. – Te viszont sokkal veszélyesebb vagy nálam.
    Megcirógatja az arcomat, és ezzel teljesen összekuszálja a gondolataimat.
    – Hogyne, mert mindig az a lány a legveszélyesebb, aki egyedül olvasgat a sarokban.
    "
  3. "– A félelem különös tettekre ragadatja az embereket."
Összességében:
Nem akarom elhinni, hogy idén a legtöbb, általam már nagyon várt sorozatfolytatás csak csalódást okoz - mert ez bizony az volt, egy mélyrepülés az első részhez képest. Fogalmam sincs, hogy az írónő hogy gondolhatta azt, hogy jó ötlet most új főszereplőket eszkábálni és egy teljesen más szálat belevonni az alapvetően izgalmas történetbe, de így annyira ellaposodott a cselekmény, hogy sokszor csak unottan lapozgattam. Nem váltott ki belőlem különösebb érzelmeket, a sok új karakter közül egyet sem sikerült igazán megszeretnem, a végkifejlet pedig már Lia Mara belépésével egyértelmű volt. Nem tudom, hogy merjek-e nagy reményeket táplálni az utolsó részt illetően, mindenesetre biztosan elolvasom, mert kíváncsi vagyok, mi fog kikerekedni ebből a katyvaszból.


Nyereményjáték:

Mivel a sorozatot a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, játékunkban olyan filmek kerülnek a főszerepbe, amelyek szintén ezt a mesét dolgozzák fel. A ti dolgotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik konkrét adaptációra gondoltunk, és válaszoljatok a hozzá kapcsolódó kérdésre. A megoldás megtalálásában segítségetekre lehet a Harcos, megtört szív turnéja is.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A kérdés: Ki játszotta a Szörnyeteget a 2017-es feldolgozásban?

a Rafflecopter giveaway
Állomások:

12.08. Csak olvass!

12.10. Sorok között

12.12. Fanni’s Library extra

12.14. Readinspo

12.16. Utószó

12.18. Hagyjatok! Olvasok! extra

12.20. Hagyjatok! Olvasok!

12.22. Fanni’s Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése