2021. december 31., péntek

Év végi összegzés - 2021.

Sziasztok!

Elérkeztünk az utolsó idei bejegyzéshez, hiszen ma este átlépünk 2022-be! Izgatottan várom a következő évet, kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat számomra, viszont az biztos, hogy 2021-et nem fogom egyhamar elfelejteni.

Hozzászoktam a szezonális összegzők írásához, de sajnos az őszi bejegyzés időhiány miatt elmaradt, pedig tényleg tartalmas időszakot zártam. A szeptember 1. és november 30. közötti időszakban 36 könyvet olvastam, ami egyetem mellett szerintem elég jó eredmény, legalábbis én több, mint elégedett vagyok ezzel a mennyiséggel. :)


A tavalyi bejegyzésben (>>itt<< elolvashatjátok) beszámoltam a blogon kívüli sikereimről is. Idén kevesebb említésre méltó dolog történt, de túléltem három egyetemi félévet, rengeteg új céggel ismerkedtem meg, ráadásul sok-sok kiadóval kerültem kapcsolatba. Nem mellesleg új tetoválásom is lett, úgy néz ki, minden éves összegzővel gyarapodni fog a tetkóim száma. :D Na, de térjünk is rá a számadatokra! Az idei célom az volt, hogy több könyvet olvassak el, mint amennyit megszerzek, és meglepő módon ez sikerült is.

A 2021-es évem számokban:
- 117 megszerzett könyv - ebből 67 blogturnés/recenziós
- 133 elolvasott könyv - ebből 83 blogturnés/recenziós és 25 kötelező szakirodalom
- 43972 elolvasott oldal
- 10 új kedvenc kötet
- 4709 követő és 143 új kép Instagramon
- 3279 követő és 75 videó TikTokon
- 101 blogbejegyzés (ezzel együtt), ami azt jelenti, hogy annyi bejegyzést írtam idén, amennyit 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban összesen


A 2021-es év kedvencei:
Ahogy tavaly, úgy idén is sok zsánerből olvastam, de az igazi változtatás az olvasási szokásaimban az volt, hogy elkezdtem rendszeresen angolul is olvasni. Számomra ez nagy szó, hiszen a gimi vége óta már nem érzem túl magabiztosnak magam beszéd közben, de ez motivál arra, hogy ne hagyjam elveszni több év kemény munkáját nyelvtanulás terén. A cél, hogy felfejlesszem magam C1-es szintre, de már annak is örülök, hogy szinten tudom tartani az erős B2 szintemet. :)
A kedvenceimet olvasási sorrendben látjátok, de ha ki kellene emelnem a három abszolút kedvencemet, akkor ők lennének azok: The Invisible Life of Addie LaRue, Kingdom of the Wicked és Daisy Jones & The Six.

8. Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz



Remélem, ti is sok jó (olvasmány)élménnyel gazdagodtatok 2021 során, és bízom benne, hogy jövőre minden vágyatok teljesül! Vigyázzatok magatokra és éjfélkor koccintsatok helyettem is! :)

Boldog új évet kívánok,
Fanni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése