2021. december 9., csütörtök

Mona Kasten: Újrakezdés {Értékelés + Nyereményjáték}

Sziasztok!

A napokban jelenik meg Mona Kasten Újrakezdés sorozatának második kötete, a Trust Again – Bízz újra! a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyvben ezúttal Dawnnak és Spencernek kell legyőznie belső démonait, és megtanulni, hogyan bízhatnak egymásban és találhatják meg a boldogságot. Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk, hiszen ebben a blogturnéban nemcsak a második, hanem az első részhez is hozunk értékelést és extra állomásokat. A turné végén pedig természetesen a Bízz újra egy példánya is sorsolásra kerül.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789635616244
Oldalszám: 496
Fordító: Budai Zita
Eredeti cím: Begin Again
Megjelenési dátum: 2021. 08. 03.
Itt tudod megrendelni

Fülszöveg:
Kaden hozza a szabályokat – Allie egytől egyig megszegi őket.
Mindent elölről kezdeni! – ez Allie Harper leghőbb vágya, amikor Woodshillbe költözik, hogy ott járjon egyetemre. Ezért az, hogy épp egy nagyképű rosszfiúnál köt ki albérletben, egyáltalán nem illik a terveibe.
Kaden White ugyan hihetetlenül vonzó – de a tetoválásai és a pimasz viselkedése miatt nem éppen ő az, akivel Allie egy lakásban szeretne élni. Főleg, hogy a srác legelső dolga, hogy felállít egy szabályokból álló listát. A legfontosabb: soha nem lehet köztük semmi!
De Allie hamar rájön, hogy Kaden álarca mögött sokkal több minden rejtőzik, mint ami eleinte látszik. És minél közelebbről megismeri, annál lehetetlenebbé válik számára, hogy a kettejük közt vibráló heves bizsergésről ne vegyen tudomást…
Talán épp a legvalószínűtlenebb helyzetben lehetséges az újrakezdés?

Véleményem a borítóról:
Igazi felüdülés ez a borító az állandó félmeztelen pasis Rubin Pöttyösök után. Tetszenek a színek és a kép hangulata, nem túl extra, de az egyszerűségével is szimpatikus hatást ért el nálam.

A történetről és a szereplőkről:
Nehezebb napokhoz könnyedebb olvasmány dukál ugyebár, ezért kezdetben nagyon örültem, hogy végre az Újrakezdés van a soron olvasás terén. Aztán ahogy haladtam, és egyre mélyebbre kerültem a cselekményben, rájöttem, hogy én ezt már olvastam, mégpedig azért, mert nagyon sok New Adult könyv ugyanerre a bonyodalomra épül. Konkrétan két hete írtam a Someone New - Valaki új című könyvről egy bejegyzést, ami pepitában ugyanezt a sztorit meséli el, csak egy sokkal nagyobb csavarral, és ezerszer jobban tetszett, mint Kasten kötete.

Oké, ne értsetek félre, ez nem jelenti azt, hogy maga a könyv borzasztó, olvasásra sem érdemes, tűzre vele. Inkább értsétek úgy, hogyha valami újdonságra vágytok, akkor ne ehhez nyúljatok. Egyszeri olvasáshoz, egy kis kikapcsolódás gyanánt tökéletes, vannak benne tényleg aranyos és vicces részek, de alapvetően kiszámítható a végkimenetel.

A főszereplő, Allie egy módos család egyetlen szülött lánya, akinek mindig, minden körülmények között tökéletesnek kell lennie. Elég kemény befolyásoltság alatt áll egészen addig, amíg elszabadul a szülők vonzáskörzetéből és elköltözik egy albérletbe. Hosszas keresés után talál arra a kiadó szobára, ami Kaden lakásában van. Első benyomásra tökéletes lakóhelyül szolgálna a lánynak, de ez az agyontetovált pasas olyan feltételeket szab neki, amik eléggé idegesítőek egy idő után.


Kezdetben tulajdonképpen csak egymás agyára mennek. Nebáncsvirág létére Allie nagyon karakán tud lenni, ha kell, Kaden pedig a saját szabályainak megszegését kockáztatja minden egyes pillanatban, mikor a lány társaságában van. Ez egyfajta macska-egér játékot eredményez a szereplők között, újra és újra elérnek egy olyan határt, ahonnan már nehéz visszatáncolni. Nem kell agytrösztnek lenni ahhoz, hogy az ember kikövetkeztesse, hogy ennek mi lesz az eredménye.

Ahogy a könyv adataiban láthatjátok, viszonylag hosszú és vaskos kötetről van szó. Egyes esetekben ez a történet javára válik, de nekem volt egy kis ellenérzésem is ezt illetően. Jót tett abban az értelemben, hogy elég időt kaptak a karakterek a kibontakozásra, lassan épült fel a kapcsolatuk. Hiába lehetett tudni, hogy ennek úgyis összeborulás lesz a vége, mégis különleges volt végignézni, ahogy apró lépésekkel kerültek egymáshoz közel; meg tudták ismerni egymást, a másik hóbortjait, betekintést nyertek egymás múljába, és egyébként elég sok párbeszéd zajlott le közöttük, nem csak első pillantásra szerelmesek lettek. Viszont nekem néha túl aprólékos és részletes volt a könyv, néha untatott és legszívesebben részeket ugrottam volna át, fel sem tűnt volna, ha kihagyok egy-két oldalt.

Azért az a kötet javára válik, hogy van egy elég komoly lélektana. A két karakter közül leginkább Allie bontakozik ki, hiszen az ő nézőpontjából olvashatjuk a cselekményt, viszont Kaden múltja is nagy teret kap. A szülői hatalomfitogtatás, a megfelelési kényszer és a toxikus befolyásolás komoly stigmák, amelyek többször is előkerülnek. Szerintem sok fiatal tud együtt érezni mindkét szereplővel, így nem is túl meglepő a könyv sikere. Az, hogy engem most nem túl jó pillanatban talált meg, az nem jelenti azt, hogy totális kudarcot vallott nálam. Megtaláltam és kiragadtam belőle a számomra jelenleg fontos értékeket, az előbb említett dolgok nagyon tetszettek benne. Nem ájultam el tőle, de még egyszer hangsúlyozom, nem akarom elvenni tőle a kedveteket csak azért, mert a mostani élethelyzetemben ez nekem kevés volt. A második résszel is tuti teszek egy próbát, kíváncsi vagyok Dawn és Spencer párosára is. :)

Top 3 kedvenc idézetem:
  1. "Az emberek hajlamosak arra, hogy túl gyorsan vonjanak le következtetéseket."
  2. "– Lesznek sötét napok – mondta, mintha olvasott volna a gondolataimban. – Olyan napok, amikor emlékeztetned kell arra, hogy milyen lehetne. De megígérem neked, hogy minden hatalmamban állót meg fogok tenni, hogy a derűs napok legyenek többségben."
  3. "– Te nem törtél el, Kaden. Csupán egy kicsit meghajlottál. Ez nem olyasmi, amit ne lehetne rendbe hozni. – mondtam halkan."
Összességében:
Aranyos, cuki, elgondolkodtató... de átlagos. Többször is olvastam már ezt az alapkoncepciót (vicces, laza lány, aki új életet kezd, aztán megpillantja A Mogorva Pasit), amivel nincs is baj, viszont nem tudott újat mutatni. Vágytam arra, hogy a lelkembe hatoljanak Mona Kasten szavai, de ez nem történt meg sajnos. Egyébként nem rossz könyv ez, én leginkább az "egyszer olvasós"-kategóriába sorolnám, de biztosan jobban tetszett volna, ha nem lenne ennyire elnyújtva a cselekmény.


Nyereményjáték:

A könyvünk főszereplője, Dawn novellákat ír, ezért a játékunk is ehhez fog kapcsolódni. Az állomásokon olyan könyvekből fogunk idézni, amelyeknek valamely szereplője író, a feladat pedig mindössze annyi lesz, hogy kitaláljátok, mely regényből származik az idézet, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az idézet: “Ha a regényírók őszintén írnának a saját életükről, senki sem olvasna regényeket – teljes joggal!”

a Rafflecopter giveaway
Állomások:
12.06. Könyvvilág
12.07. Sorok között extra állomás
12.09. Fanni’s Library 1. rész értékelés
12.11. Dreamworld extra állomás
12.13. Fanni’s Library extra állomás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése